قواعد حوزه سخت و نرم حقوقی در شرایط تحریم مفهوم‌سازی شود

تهران- ایرنا - مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه گفت: کشور در شرایط حساس قرار دارد و تحریم های غیرقانونی آمریکا در عرصه بین المللی مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است از این رو در حوزه سخت و نرم حقوقی باید در کشور تلاش‌هایی برای مفهوم سازی قواعد در این عرصه انجام شود.

«عباس باقرپور اردکانی» امروز - سه شنبه - در کنفرانس تخصصی کنوانسیون سازمان ملل درباره موافقتنامه های حل و فصل بین المللی ناشی از میانجیگری (کنوانسیون سنگاپور) در دانشگاه تربیت مدرس اظهارداشت: بیش از سه سال مذاکرات درخصوص در وین و نیویورک درمورد کنوانسیون سنگاپور در چارچوب کارگروه حل و فصل ارتباطات انجام شد که در نهایت این کنوانسیون به تصویب رسید.

وی افزود: از زمان امضای کنوانسیون سنگاپور، ایران موظف است که در نظام قضایی و اجرایی خود اقداماتی که مخالف اهداف این کنوانسیون است را انجام ندهد.

مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه آماده سازی بسترهای حقوقی داخلی را برای اجرای این کنوانسیون ضروری دانست و خاطرنشان کرد: کنوانسیون نیویورک در سال ۱۹۵۸ تدوین شد اما در سال ۱۹۷۶ پس از قانون داوری تجارت بین المللی تصویب شد، پیش از تصویب کنوانسیون سنگاپور، حتما باید زیرساخت و مبانی حقوقی و قضایی این فرآیند طی شود.

باقرپور اردکانی ادامه داد: نهادسازی و تاسیس نهادهای قضایی متناسب با حل و فصل اختلافات و میانجیگری به این موضوع بسیار کمک می کند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید همه نظام های متکثر در کشورها بتوانند منطبق با صلاحیت ها و نیازمندی های داخلی در مقام اجرای امور تسهیل کنند، کنوانسیون سنگاپور هم از این حیث مستثنی نیست بنابراین باید در خصوص  نحوه اجرای این کنوانسیون در عرصه بین المللی تامل کرد.

وی کنوانسیون سنگاپور را در راستای بحث تجارت بین المللی  عنون کرد که حساسیت سیاسی - امنیتی کمتری دارد از این رو به سرعت لازم الاجرا می شود.

مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه همچنین با بیان اینکه این کنوانسیون میان سازش و میانجیگری در پیش فرض آن تفاوت بسیاری قائل نشده است، ادامه داد: این دو واژه در بسیاری از موارد قابل استفاده به جای یکدیگر هستند، این موضوع در داوری مشکلی ایجاد نمی کند، البته این دو واژه تفاوت هایی نیز دارد که بهتر است قانون واحد میانجیگری در پیش فرض کنوانسیون سنگاپور ایجاد شود.

باقرپور اردکانی افزود: کارگروه های ۶ گانه در این کنوانسیون مسائل مختلفی را از جمله تجارت الکترونیک و اصطلاحات سرمایه گذاری مورد بحث قرار می‌دهند.

وی تصریح کرد: در برخی از مباحث نیاز به کمک از سوی سایر سازمان های غیر سیاسی نیز وجود دارد، در برخی بخش هایی که جنبه اجتماعی دارد ازجمله حقوق بین الملل و زیست اجتماعی شهروندان نیاز به همیاری نهادهای دیگر است.

کنفرانس تخصصی کنوانسیون سازمان ملل درباره موافقتنامه های حل و فصل بین المللی ناشی از میانجیگری (کنوانسیون سنگاپور) امروز  با حضور سیدعلیرضا آوایی وزیر دادگستری، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان، آیت الله محقق داماد عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، مرتضی شهبازی نیا رئیس اتحادیه وکلا، شماری از نمایندگان مجلس، شخصیت‌های برجسته علمی و حقوقی، فقها، حقوقدانان، وکلا و دانشجویان رشته‌های حقوق در سالن شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha