اسفندیار عزیزی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: ۹۲۹ زن سمنانی در ۶ ماه نخست سال ۹۷ خون خود را به بیماران نیازمند اهدا کردند.
وی افزود: تعداد زنان اهداکننده در ۶ ماه نخست امسال ۸۹۷ نفر بود که در مدت مشابه سال ۹۷ شاهد خون گیری از ۹۲۹ خانم بوده ایم.
عزیزی تعداد مراجعان در ۶ ماه نخست امسال را ۲۱ هزار و ۷۳۵ نفر عنوان و بیان کرد: تعداد ۱۳ هزار و ۶۲۰ نفر از این آمار از اهداکنندگان مستمر استان سمنان هستند.
وی گفت: ۱۴ هزار نفر از مراجعان ۶ ماه نخست امسال، موفق به اهدای خون شدند و یک هزار و ۵۸۲ نفر اهدای پلاسما و ۶۷ نفر اهدای پلاکت انجام شد.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان ادامه داد: ۱۶ هزار و ۲۵۱ نفر از مراجعان ۶ ماه نخست سال ۹۸ در استان سمنان مرد و ۸۹۶ نفر زن بودند.
وی با اشاره به اینکه سهم زنان در استان سمنان نسبت به مردان بسیار ناچیز است، افزود: میانگین سهم بانوان در کشورهای توسعهیافته در اهدای خون حدود ۵۰ درصد است و بانوان باید با همت بیشتر فاصله خود را با میانگین دیگر کشورها کاهش دهند.
وی بابیان اینکه امکان اهدای خون برای افراد ۱۸ تا ۶۰ سال وجود دارد، ادامه داد: آقایان هر سه ماه و بانوان هر چهار ماه یکبار میتوانند اقدام به اهدای خون کنند.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان اظهار داشت: درمجموع این استان از نظر تامین نیاز مراکز درمانی به خون و فرآوردههای آن مشکلی ندارد و از نظر شاخص اهدای خون به ازای هر یک هزار نفر و داشتن بالاترین تعداد اهداکننده مستمر در کشور سالیان متعدد رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
میانگین سنی اهداکنندگان خون در سمنان ۳۷ سال است
مدیرکل انتقال خون استان سمنان با اشاره به اینکه میانگین سنی اهداکنندگان خون در سمنان ۳۷ سال است، اضافه کرد: داوطلبان اهدای خون باید حداقل ۱۸ و حداکثر ۶۰ سال و حداقل ۵۰ کیلوگرم وزن داشته باشند.
وی ضمن قدردانی از مشارکت مردم، بر استمرار امر خداپسندانه اهدای خون تاکید کرد و گفت: تمام پایگاه های ثابت در استان سمنان آماده دریافت خون از شهروندان، مسافران و گردشگران هستند.
سمنان، استان اول کشور در شاخص اهدا به ازای هر یکهزار نفر است، این شاخص در کشور ۲۷ و در استان سمنان ۴۶ اهداکننده است، ۷۹ درصد اهداکنندگان خون در استان اهداکننده مستمر هستند.
۷۳۵۹/۷۴۰۸