تحریم تسلیحاتی تا تعلیق راه اندازی خط تولید فولکس واگن در ترکیه

تهران- ایرنا- تحریم صادرات تسلیحات به ترکیه، تعلیق راه اندازی خط تولید شرکت فوکس واگن در این کشور و حمله به اماکن تجاری متعلق به ترک ها در آلمان از جمله واکنش هایی است که عملیات نظامی ترکها به سوریه طی روزهای اخیر در این کشور اروپایی داشته است.

از زمان آغاز عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» در منطقه قامشلی واقع در شمال سوریه در روز چهارشنبه (۱۷ مهر) کشور آلمان در عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شاهد واکنش های اعتراضی به این اقدام بوده است.

نشست شورای امنیت در مورد ترکیه
نخستین واکنش آلمان در شورای امنیت سازمان ملل شکل گرفت؛ پنج شنبه (۱۸ مهر) معاون نمایندگی آلمان در سازمان ملل متحد با محکوم کردن حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه تاکید کرد این عملیات باعث افزایش بی‌ثباتی در منطقه و تقویت داعش خواهد شد.
«ورگن شولتس» پیش از حضور در نشست شورای امنیت در جمع خبرنگاران این مطلب را مطرح کرد و افزود: شورای امنیت درباره حمله ترکیه به سوریه و دیگر موضوعات نشستی غیرعلنی برگزار کرد.
وی با تاکید بر اینکه «آلمان در شدیدترین حالت، حمله یکجانبه ترکیه به شمال سوریه را محکوم می کند»، ادامه داد: ما می ترسیم این عملیات منجر به افزایش بی ثباتی در کل منطقه و همچنین تقویت داعش شود.
این در حالی است که آلمان به نمایندگی از پنج کشور اروپایی عضو شورای امنیت، (انگلیس، فرانسه، بلژیک، آلمان و لهستان) درخواست کرده بود که نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره موضوع سوریه، پیش از نشست رسمی پنج شنبه برگزار شود.

توقف صادرات سلاح به ترکیه و هشدار مرکل
دو روز بعد (بیستم مهر) وزیر خارجه آلمان نیز در مورد این حمله هشدار داد و گفت برلین با توجه به عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه صادرات سلاح و تمامی تجهیزات نظامی که امکان دارد آنکارا از آن در حمله به این کشور استفاده کند را متوقف می کند.
به گفته وی برلین به خاطر حمله نظامی ترکیه به سوریه هیچ گونه مجوز جدیدی برای ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی که امکان دارد در این حمله نظامی از سوی ترکیه به کار گرفته شود، صادر نمی کند.
همچنین روز یکشنبه (۲۱ مهر) صدراعظم آلمان در تماسی تلفنی با رئیس جمهوری ترکیه بر لزوم توقف هر چه سریعتر حمله نظامی این کشور به سوریه تاکید کرد.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان توقف سریع عملیات نظامی ارتش ترکیه در خاک سوریه موسوم به «چشمه صلح» را خواستار شد. یک سخنگوی دولت آلمان با تایید این خبر گفت خواسته برلین توقف بدون قید و شرط و فوری این حمله نظامی شده است.
این در حالی است که عملیات نظامی ترکیه در سوریه انتقاد شدید مقامات اروپایی را علیه آنکارا به دنبال داشته و شماری از اعضای اتحادیه اروپا از جمله فرانسه و انگلیس نیز این کشور را تحریم تسلیحاتی کرده اند.

تعلیق راه‌اندازی کارخانه فولکس‌واگن در ترکیه

در ادامه عملیات نظامی ترکیه در سوریه، امروز (سه شنبه) سخنگوی شرکت فولکس‌واگن اعلام کرد تصمیم نهایی در مورد راه‌اندازی یک خط تولید خودروهای این شرکت در ترکیه به تاخیر افتاده است.
دویچه وله با اعلام این خبر می نویسد: به نظر می‌رسد انتقادهای بین‌المللی از حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه نگرانی‌هایی را برای این شرکت خودروسازی در پی داشته است.
یک سخنگوی فواکس‌واگن در این ارتباط گفت: «ما به دقت شرایط را زیرنظر داریم و تغییرات را به دقت دنبال می‌کنیم.»
اوایل ماه جاری میلادی فولکس‌واگن اعلام کرده بود که مذاکرات در مورد راه‌اندازی یک کارخانه تولید محصولات این شرکت در غرب ترکیه در مراحل پایانی خود قرار دارد.

حمله به مراکز تجاری ترک ها در آلمان

از زمان آغاز حمله نظامی ترکیه به سوریه کشورهای منطقه و اروپا که اقلیت های کرد در آنها اقامت دارند، شاهد برگزاری تظاهرات ضدترکیه بوده است. این تظاهرات در برخی شهرهای آلمان نیز برگزار شده اما نکته نگران کننده آن خشونت بار بودن تظاهرات مذکور نسبت به اقدامات مشابه در دیگر کشورها است.
بنابر خبری که خبرگزاری د. پ. آ. آلمان منتشر کرده در تظاهرات کردها علیه اقدام ترکیه در سوریه که امروز سه شنبه در شهر «هرنه» واقع در ایالت غربی «نوردراین وستفالن» برگزار شده، تظاهرات کنندگان به یک کافه ترکها حمله کرده و دست کم ۵ نفر را مصدوم کردهاند.
به گفته یک سخنگوی پلیس در این تظاهرات حدود ۳۵۰ نفر با شعارهایی علیه حکومت ترکیه شرکت کرده بودند. آنها همچنین به یک کیوسک متعلق به ترک ها در نزدیکی این کافه حمله کرده و یک زن و یک مرد را مصدوم کرده اند.
آلمان در حال حاضر میزبان بیشترین مهاجران ترک در اروپا بوده و جمعیت چندمیلیونی ترکها در بخش های مختلف این کشور فعال هستند.
در شرایطی که فعالیت گروه های راست گرایی مانند گروه های ضدیهودی و مهاجرستیز موضوع نگران کننده در بین مقامات آلمانی است، افزوده شدن تمایلات ضدترکها به ویژه از سوی شهروندان کرد نیز می تواند اوضاع اجتماعی و امنیتی این کشور را دچار مشکل کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha