«اسماعیل اسفندیارپور» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه ۴۷۵ هزارتن بذر گندم گواهی شده برای سال زراعی جدید تولید شده است، افزود: طبق مصوبه جدید دولت نرخ هر کیلوگرم بذر گندم آبی گواهی شده دو هزارو ۵۲۳ تومان و بذر گندم دیم دو هزار و ۲۶۵ تومان تعیین شده که نسبت به مصوبه قبلی بین پنج تا هشت درصد کاهش قیمت دارد.
به گفته وی، این درحالیست که نرخ مصوبه پیشین هر کیلو بذر گندم آبی دو هزار و ۶۵۰ و گندم دیم دو هزارو ۴۵۰ تومان بود.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بذرهای گواهی شده در افزایش عملکرد گندم تولیدی کشور موثر است، اظهارداشت: بذرهای گواهی شده توسط موسسه ثبت گواهی بذر و نهال تایید و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: بذر گندم آبی و دیم گواهی شده مورد نیاز کشور تامین است و کشاورزان نگرانی در خصوص تامین این بذرها نداشته باشند.
۲۳ درصد برنامه کشت گندم انجام شد
اسفندیار پور گفت: با توجه به برنامه کشت و تولید گندم در سال زراعی ۹۸ – ۹۹ برای تولید ۱۴ میلیون ۵۰۰ هزارتن گندم حدود ۶ میلیون هکتار از اراضی کشور زیرکشت گندم میرود که از این میزان دو میلیون هکتار برای کشت آبی و چهار میلیون هکتار مربوط به کشت دیم است.
اسفندیار پور درخصوص سطح زیرکشت گندم تصریح کرد: از ابتدای فصل زراعی جدید (مهرماه) تاکنون یک میلیون و ۳۸۳ هزار هکتار از اراضی گندم معادل ۲۳ درصد برنامه کشت گندم در اقلیم سرد کشور زیرکشت گندم رفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته در یک سطح است.
وی اضافه کرد: از این میزان یک میلیون و ۱۸۳ هزار هکتار معادل ۲۹ درصد مربوط به کشت گندم دیم و ۲۰۰ هزار هکتار معادل ۱۰ درصد مربوط به کشت گندم آبی است.
وی افزود: کشت گندم اقلیم سرد شامل استان های شمال غرب و غرب کشور تا نیمه اول آبان ماه ادامه دارد و از اواسط آبان ماه کشت در استان های گندم خیز کشور از جمله خوزستان، گلستان، مرکزی و جنوب فارس عملیاتی می شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت بارندگیها در استان های زیرکشت گندم گفت: متوسط بارندگی کشور تاکنون ۵.۸ درصد نزدیک بارندگی های سال گذشته در همین زمان است به طور مثال بارندگی در استان اردبیل ۲۰ میلیمتر بوده اما هنوز بارندگی در دیگر استانهای گندم خیز کشور شروع نشده است.
وی افزود: طبق مصوبه شورای اقتصاد قیمت هر کیلوگرم گندم معمولی ۲۲۰۰ تومان و گندم دوروم ۲۲۹۰ تومان تعیین شده است بنابراین نیاز است تا گندمکاران نسبت به کشت گندم دوروم مورد نیاز صنف و صنعت و کارخانجات ماکارونی اقدام کنند.
به گفته اسفندیار پور، در تفاهمی بین صنف کارخانجات ماکارونی و بنیاد ملی گندمکاران مقرر شده تا کارخانجات ماکارونی در استان های گندمخیز همچون خوزستان، فارس و کرمان (جیرفت، کهنوج و اورزویه) که تولید گندم دوروم دارند این محصول را با ۱۰ درصد افزایش قیمت دولتی خریداری کنند.
وی مدت دوره کاشت گندم در کشور را حدود ۱۰۰ روز عنوان کرد و ادامه داد: کشت گندم از اول مهرماه از اقلیم سرد شروع سپس در مناطق معتدل و در ادامه اقلیم گرم و خشک جنوب و اقلیم گرم و مرطوب نوار ساحل خزر تا هفته اول دیماه خاتمه مییابد.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: لازم است ۸۰ درصد کودهای نیتروژنه و اوره در زمان کاشت مصرف شود تا بر روی کمیت وکیفیت تولید تاثیرگزار باشد.
نظر شما