بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در کارگروه فرهنگی اجتماعی، سلامت و زنان اظهار داشت: توسعه فقط در بعد عمرانی یا سرمایهگذاری حاصل نمیشود بلکه نیروی انسانی هم سرمایه محسوب میشود که این سرمایهها را به راحتی از دست میدهیم.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی موضوعی مهم و اساسی است بنابراین مدیران باید نسبت به آن حساسیت داشته باشند و بیتفاوتی را کنار بگذارند اضافه کرد: در این زمینه بیتفاوتی و کم کاری توسط مجموعههای مرتبط رخ داده که جامعه دچار بحرانهایی در حوزه اجتماعی شده است.
وی افزود: روند آسیبهای اجتماعی در جامعه افزایش یافته است و نتوانستهایم آمارها را کاهش دهیم اما دست کم باید تلاش کنیم آمارها بیشتر نشود.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه دستگاههای مختلف اقدام کرده و اظهارات آنها در حد گفتار نماند گفت: سند توسعه باید اجرایی و عملی شده و جایگاه مشخصی برای زنان دیده شود.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان هم در این نشست اظهار داشت: سال گذشته پنج سالمند که مشغول به تکدیگری بودند در مراکز این دستگاه نگهداری میشوند.
صباح قریشی اضافه کرد: در بیشتر موارد کودکان یا سالمندان متکدی بعد از تحویل به بهزیستی توسط والدین و آشنایان این افراد با حکم قاضی از ما تحویل گرفته میشوند و مجددا مشغول به تکدیگری میشوند.
وی با بیان اینکه باید کودکانی که مشغول به تکدیگری میشوند صلب ولایت شوند تا بتوان از آنها در مراکز بهزیستی نگهداری کرد، افزود:هیچ گونه مشکل یا محدودیتی برای نگهداری از سالمندان و کودکان بیسرپرست نداریم.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری کردستان هم در این نشست گفت: متکدیان با سابقه باید طبق قانون به زندان معرفی شوند تا مجددا شاهد حضور آنها در خیابانها نباشیم.
فرانک قدسی اظهار داشت: باید دستگاههای مرتبط دیگر از جمله دادگستری و نیروی انتظامی پای کار باشند چرا که شهرداری به تنهایی نمیتواند به کنترل این معضل بپردازد.
وی با بیان اینکه باید دستگاههای حمایتی و نظارتی انسجام داشته باشند افزود: ضروری است با فرهنگسازی فیلمهایی در زمینه تکدیگری تولید شود.
قدسی اضافه کرد: در هرجلسه از کارگروه فرهنگی اجتماعی یکی از کارشناسان حضور مییابد که در نتیجه در جریان مباحث قبلی نیست بنابراین ضروری است مدیران مربوطه در این کارگروه حاضر شوند.
مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری کردستان هم در این نشست با تشریح سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده گفت: خشونت خانگی، آمار بالای زنان تحصیلکرده بیکار و عدم توجه به زنان کارآفرین برخی از مشکلات این حوزه است.
لیلا آژیر اظهار داشت: اقتصاد و معیشت، طلاق، سوآد و آموزش، سلامت، آسیبهای اجتماعی و ضعیف بودن بستر مشارکتهای سیاسی و مدنی برخی از مشکلات اولویت دار زنان است.
مدیر مرکز نگهداری متکدیان سنندج هم در این کارگروه گفت: نبود گرمخانه یکی از مشکلات شهرداری است که به این دلیل مجبور شدیم معتادین را نیز در این مرکز اسکان دهیم.
صلاح وکیلی اضافه کرد: مقرر شد افراد بی سرپناه را به شلترها انتقال دهیم و اکنون به صورت شبانهروزی به جمعآوری متکدیان و انتقال آنها به این مرکز میپردازیم که در صورت ضرورت افرادی را نیز به دستگاههای مرتبط معرفی میکنیم.
وی افزود: اطلاعات متکدیان را در سامانه سادا که اکنون در هشت استان کشور فعال شده است وارد و نگهداری میکنیم.
وکیلی با اشاره به اینکه برخی از متکدیان در عرض چند ساعت با اینکه روز به پایان نرسیده میتوانند ۲ میلیون ریال درآمد کسب کنند، اظهار داشت: پیشنهاد میکنیم همانند برخی از استانهای دیگر دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند تا امکان ضبط پولهای دریافتی از متکدیان ممکن شود.
وی یادآور شد: در ۶ ماهه اول امسال شاهد افزایش کودکان متکدی در سطح شهر سنندج بودهایم که اغلب خانوادههایی بدسرپرست یا بیسرپرست دارند.
مدیر مرکز نگهداری متکدیان سنندج با اشاره به مواد قانونی در ارتباط با تکدیگری گفت: تکدیگری طبق قانون جرم است و از یک تا ۹۱ روز حبس دارد.
وی افزود: از سال ۹۲ تاکنون شاهد وجود باندی خارجی در زمینه تکدیگری در شهر سنندج نبودهایم اما شایعاتی مبنی بر وجود آن در شهرهای دیگر شنیده شده است.
وکیلی با بیان اینکه در ۶ ماهه اول امسال ۳۲ کودک متکدی جمع آوری شده است اضافه کرد: در این مدت ۱۶۳ نفر متکدی بزرگسال هم جمعآوری شد که ۶۹ نفر مرد و ۹۴ نفر زن بودند.
وی با اشاره به اینکه در این مدت هفت نفر از متکدیان به مراجع قضایی معرفی شدند اظهار داشت: سالهای قبل شعبهای ویژه برای این معضل در نظر گرفته شده بود که اکنون چنین شعبهای تعیین نشده که کارها را دشوارتر کرده است.
نظر شما