زمین‌خواری در خراسان جنوبی به صفر نزدیک می‌شود

بیرجند- ایرنا- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: موضوع زمین‌خواری در استان به سمت صفر رفته که یکی از عوامل اصلی آن دستور مقتدرانه دادستان و اقدام نیروهای انتظامی در زمان اعلام موقعیت از سوی دستگاه‌های متولی است. 

علی اصغر آسمانی مقدم روز چهارشنبه در نشست شورای حفاظت حقوق بیت‌المال در اراضی ملی و منابع طبیعی خراسان جنوبی که با حضور رئیس کل دادگستری استان و فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) برگزار شد اظهار داشت: این اقدام‌های قاطع و مقتدرانه برای مردم تفهیم شده که اگر تصرفی خارج از قانون صورت گیرد قبل از تشکیل پرونده توسط نیروهای انتظامی و دادستان‌ها جلوگیری می‌شود.  

وی با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن تصرفی نداشتیم افزود: اگر تعرضی هم بوده بالافاصله جلوگیری شده است. 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به تخلفاتی در زمینه ساخت‌وساز در زمینه حریم روستاها ادامه داد: در زمینه جلوگیری از این موضوع بنیاد مسکن ابزار قانونی کافی در اختیار ندارد و تنها به بخشداری‌ها در این زمینه گزارش ارائه می شود.

وی ادامه داد: نظارت در روستاها بر عهده دهیاری‌ها است که باید برخورد کنند. 

آسمانی مقدم با بیان اینکه تصرف اراضی دولتی نیز در خراسان‌جنوبی بسیار کم است، گفت: پرونده‌های ساخت و سازهای غیر قانونی و مشکل‌دار در محدوده‌های روستایی که کمسیون ماده ۹۹  به آن رسیدگی می‌کند سال ۹۳ حدود ۶۴۸ فقره، سال گذشته  ۲۶۶ مورد و در نیمه نخست سال جاری ۹۵ مورد بوده است.

وی ادامه داد: در روستاها برای هر ساخت‌ و سازی باید با پروانه ساخت صادر شود و دهیاری‌ها موظف هستند گزارش فنی بگیرند اما متاسفانه برخی بدون داشتن پروانه و یا خارج از محدوده طرح هادی اقدام به ساخت و ساز کرده‌اند که مشکلاتی به وجود آمده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: گاهی نیز احداث بنا در زمین‌هایی با کاربری‌های غیر مرتبط چون ساخت خانه مسکونی در زمین با کاربری آموزشی، بهداشتی و یا زراعی و یا در مسیل‌ها و بدون رعایت ضوابط فنی و بدون استحکام کافی صورت می‌گیرد.

 وی‌ گفت: بنیاد مسکن ۴۰ میلیون تومان تسهیلات به روستائیان برای بناهای فاقد استحکام لازم ارائه می‌دهد ولی با این وجود مردم نسبت به بهسازی و استحکام خانه‌های خشت و گلی اقدام نمی‌کنند.

 مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌ جنوبی با اشاره به وجود ۸۸ هزار واحد مسکونی در استان براساس آخرین سرشماری اظهار داشت: تاکنون ۶۹ هزار سند برای روستاهای خراسان‌ جنوبی صادر شده که این موضوع بسیاری از مشکلات مالکیتی را رفع کرده است.

وی عنوان کرد: ولی با این وجود باز هم نبود سند مالکیت در مواردی زمینه را برای دست اندازی‌ها فراهم کرده است.

 آسمانی‌مقدم گفت: تقاضا داریم دستگاه‌های خدمات‌رسان از جمله آب و برق وقتی می‌بینند ساخت و سازی بدون مجوز هست خدمات ندهند چون این موضوع باعث می‌شود که اشخاص  جری‌تر شده و تخلفات افزایش یابد. 

 وی ادامه داد: در سال‌های گذشته شوراها بدون اینکه وظیفه قانونی داشته باشند اقدام به تفکیک زمین و واگذاری به مردم می‌کردند که نمونه آن را در منظریه بیرجند شاهد هستیم مشکلات عدیده‌ای را به وجود آورده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌جنوبی تاکید کرد: لازم است که در روستاها دهیاری به عنوان تنها متولی صدور پروانه تقویت و فامیل بازی‌ها نیز کنار گذاشته شود. 

وی یادآور شد: ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم برای ۸۶۶ روستای تهیه طرح هادی آن صورت گرفته است.

۹۸۹۳* 6054
 

اخبار مرتبط