«حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری» ظهر امروز در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران گفت: از نشانههای تقوا شکر نعمت الهی است و چه نعمتی بالاتر از اربعین که باید خدا را بابت این شکر سپاسگذار باشیم. از جمله شکر این نعمت، حضور در راهپیمایی و خدمتگذاری برای زائران و تبیین منطق اربعین است.
وی با تاکید بر تبیین معنوی و جنبه خودسازی اربعین اظهار داشت: اربعین یک شتابدهنده غیرقابل تصور در عصر دشوار و سراسر جنبههای شیطانی است. جذبه اربعین حسینی و قرار گرفتن در خیل عاشقان و حرکت در این پیادهروی برای کسی که میخواهد از نظر معنوی رشد کند، یک مطهر و شستوشو دهنده متفاوت است. انسان در این سلوک خود را در مییابد و ماجرای حسینی را بهتر درک میکند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه سراسر کشور ادامه داد: این راهپیمایی از نظر سازندگی شبیه به دفاع مقدس است به ویژه در کنار مومنان، خوبان و صالحان و خیل عظیمی که در کنار دیگران در حال حرکت هستند. این راهپیمایی در جمع خوبان در این مسیر پیاده، صبر، مقاومت، تقویت روحیه استقامت و... را به همراه دارد و به تقویت بنیه معنوی و سلوکی منجر میشود.
راهپیمایی اربعین یک صفبندی در برابر دشمنان است
حاج علی اکبری اربعین را یک دستگاه تربیتی در عصر حاضر دانست و تصریح کرد: آنچه در این راهپیمایی رخ داد، یک سرمایه اجتماعی بزرگ و کلان را برای جامعه مسلمان و ارادتمندان اهل بیت فراهم میکند. این ویژگی ممتاز راهپیمایی است. تقویت هویت مشترک و کمرنگ کردن هویتهای قومی موجب میشود خرده فرهنگها در این دریا ذوب شود و اخوت ایمانی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه در این راهپیمایی اخوت ایمانی را درک میکند و تجربه زندگی در بهشت را در این اردو افراد احساس میکند، خاطرنشان کرد: در این راهپیمایی، عشق و محبت، صمیمت، سلام، امنیت و... به صورت عاشقانه مبادله میشود. موکب هر کسی موکب همه، خانه هر کسی خانه همه و جیب هر کسی جیب همه است. این سرمایه بزرگی است که به محیط بزرگ اسلامی ترزیق میشود و پایه جامعه اسلامی را تقویت میکند.
خطیب نمازجمعه این هفته تهران افزود: راهپیمایی اربعین یک صفبندی در برابر دشمنان است. در برابر قرار گرفتن دشمنان و مرزبندی با آنها است.وقتی ۳۰ میلیون نفر با فریاد لیبک به حسین در راهپیمایی عشق قرار میگیرند، پشت مستکبرین را میلرزاند. راهپیمایی اربعین به کابوس دشمنان تبدیل شده است. اغتشاشات قبل از اربعین و بایکوت خبری شما را میبینید.
اربعین یک شتابدهنده فوقالعاده در افول استکبار جهانی است
حاج علی اکبری با بیان اینکه از منظر تمدنسازی و تشکیل تمدن نوین اسلامی تعبیر رهبری این است که بسط معرفت حسینی که توسط اربعین انجام میشود یکی از زمینهسازهای آن آرمان بزرگ است، ابراز داشت: افول استکبار جهانی بشارت دیگری است. اربعین یک شتاب دهنده فوقالعاده است. اگر جهان حسین (ع) را بشناسد و با محبت و معرفت حسینی آشنا شود، با آرمان مهدوی گره میخورد. در واقع لبیک یا حسین (ع)، لبیک با حسین زمان یعنی لیبک با مهدی (عج) است.
وی با بیان اینکه قدرت اربعین است که همه را جمع میکند، عنوان کرد: منطق اربعین اسلام را پیروز خواهد کرد. منطق اربعین منطق مقاومت، منطق امید صادق، منطق ایستادگی خستگی ناپذیر و نداشتن بن بست، منطق فتح همه جانبه، منطق مرزبندی با دشمن، منطق نترسیدن و منطق مهرورزی عاشقانه با انسانها به ویژه مومنان است. این منطق ما را در خودسازی و تمدنسازی موفق میکند.
امام جمعه موقت تهران با قدردانی از ستاد اربعین یادآور شد: این ستاد نظمدهی، ورود و خروج و رفت و آمدها را تسهیل کرد. این ستاد سرمایهگذاری است. ما از مردم شهرهای مرزی تشکر میکنیم. جامعه باید از زائران امام حسین (ع) پذیرایی کند. هزاران زائر از ایران عبور میکند و ما باید به فکر راهکارهای جدیدی باشیم. هنرمندان باید با شعر و ادب، فیلم، سریال، پویانمایی و مستندسازی و هر کاری که میتوانند، این لحظات را جاودانه کنند.
آموزش و پرورش اربعین را در متون درسی اضافه کند
حاج علی اکبری با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش اربعین را در متون درسی اضافه کند، بیان کرد: ما از میزبان عزیز در کشور دوست و عزیزمان، عراق که از زوار به ویژه زائران میلیونی ایران پذیرایی کردند، تشکر میکنیم.
وی از پاسداران امام زمان عصر (عج) بابت برهم ریختن شبکه عنکبوتی دشمنان تشکر کرد و خواستار تکمیل این اقدام شد.
اربعین اسم رمز جهان شیعه شده است
حاجعلیاکبری همچنین در خطبه اول نماز جمعه تهران اربعین را رخدادی بی نظیر و خیره کننده عنوان کرد و گفت: در اربعین حسینی شاهد یک ترکیب بدیع از حسین(ع)، کربلا، زیارت و پپادهروی هستیم، پایهها و بنیانهایی که امروز به عنوان اربعین شناخته میشود، توسط سید الشهداء واهل بیت نهاده شده است.
وی گفت: مکتب حسینی را در دو جلد میتوان مطالعه کرد، جلد اول توسط اباعبدالله و یاران ایشان با خون نگاشته شد و جلد دوم توسط اهلبیت(ع) به خصوص امام سجاد و حضرت زینب نگاشته شد و این کتاب اربعین یک چله فریاد، تبیین، تفسیر، تحقیق و تدقیق است.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: راهپیمایی اربعین ذخیرهای برای امت شیعه است و در وقت نیاز خود این معجزه ظهور کرد.
وی اظهارداشت: این معجزه برای جامعه اسلامی در زمانی که به آن نیاز بود اتفاق افتاد، وقتی امت اسلامی به یک انسجام درونی و اردوی تربیتی و رسانهای پرقدرت برای معرفی اسلام ناب نیاز داشت، وقتی به تقویت روح مقاومت اسلامی نیاز داشت، وقتی جهانیسازی معرفت حسینی مورد نیاز امت بود، عشق و مهرورزی نیاز بود اربعین از راه رسید و شد آنچه که میبایست میشد.
امام جمعه تهران عنوان کرد: برای انقلاب اسلامی ما، درآستانه گام دوم از این گنجینه الهی و آسمانی رونمایی شد امروز اربعین به اسم رمز جهانی شیعه برای سازماندهی آستانه تحولات بزرگ تاریخ تبدیل شده است.
وی در بخش دیگر از سخنانش اربعین را پدیده باشکوهی عنوان کرد که هم دارای ابعاد عرفانی، سلوکی و معنوی است و هم دارای ابعاد معرفتی و اعتقادی و فکری است و هم ابعاد تربیتی فکری و اخلاقی دارد. این پدیده دارای ابعاد جامعه شناختی، سیاسی، امنیتی و جغرافیایی است و ابعاد منطقهای، بینالمللی، تاریخی و تمدنی هم دارد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تصریح کرد: در یک نگاه و براساس بیانیه گام دوم میشود روی سه گام اربعین را ملاحظه و مطالعه کرد؛ نخست خودسازی و نقشی که در خودسازی مومنان برعهده دارد. دوم نقشی که از منظر جامعه پردازی دارد و سوم از منظر تمدن سازی می توان اربعین را مطالعه کرد.
نظر شما