اشرف بروجردی عصر دوشنبه همزمان با مراسم «چله عشق» که در محل کتابخانه ملی برگزار شد، افزود: آمدهایم تا به یکدیگر یادآور شویم عاشورا نه یک حادثه که یک فرهنگ مبتنی بر معرفت و حسینبنعلی(ع) ارائه دهنده این معرفت به بشریت است تا انسانها دریابند که رسالت و مأموریت بشری آنها کسب حقیقت برای رسیدن به آرامش و رضایتمندی از انسانیت و انسان بودن خود و دوست داشتن دیگر انسان هاست پس آنگاه مخاطب قرار میگیرند که: یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیة مرضیة و بدین سان تجربه زیست بهشتی را در دو سرای این جهان بنوشند و حس کنند.
وی با بیان اینکه امروز در جمع کسانی هستیم که گامهای نخست درک حقیقت را با خَلق آثاری از دانستهها و داشتههای خود برای ما به ارمغان آوردهاند، اظهار داشت آنها با خلق آثارشان حسین (ع) را از غربت و تنهایی در آورده و حمیت، اخلاص، غیرت، صداقت، شجاعت، ایثار و وفاداری به عهد حسینی را در سایه «عشق» به نمایش گذاشتند تا ما بدانیم که حسین (ع) رسالتش را در عشق به انسانها برای رهایی از جهل و بی خردی برای نجات از گمراهی، برای رسیدن به کمال و دانائی را به حد شهادت رسانده است.
بروجردی ادامه داد: واژه یا صدا، نقش یا نفس معجزه شان شد در نشان دادن غمی سترگ تا همه با هم بسرایند که سلام بر حسین که داغ عزیز و نجیبش بغض به بغض و نفس به نفس ماندگار شد تا انسانها جان بگیرند از حسین که زنده است و ما اینک برای امام زنده ای دور هم جمع شدهایم که فریادش را به گوش جان بشنویم که میگوید: «من برای اصلاح در امت جدم قیام کردهام».
پس از سخنان بروجردی، مجید انتظامی و گروه موسیقیاش روی صحنه آمدند و دو قطعه کربلا جغرافیای صفر جهان و روز واقعه را روی اجرا کردند.
اولین دوره آیین ملی چله عشق، با هدف تجلیل از هنرمندان خالق آثار ماندگار در زمینه واقعه عاشورا طی ۱۰۰ سال اخیر، توسط کتابخانه ملی برگزار میشود. در این مراسم از خالقان ۴۰ اثر برجسته در پنج حوزه هنرهای تجسمی، هنرهای دراماتیک، موسیقی، ادبیات و تالیف و پژوهش مرتبط با واقعه عاشورا تجلیل شد.
در بخش هنرهای تجسمی محمود فرشچیان با اثر تابلوی عصر عاشورا، محمدباقر آقامیری با تابلوی ذوالجناح، سینقوللر آغاسی اثر پرده مصیبت کربلا، غلامحسین امیرخانی اثر باز این چه شورش است، علی شیراز و جلیل رسولی هنرمندان خوشنویس تجلیل می شوند.
در بخش موسیقی لوریس چکناواریان با اثر شب قبل عاشورا، حسین علیزاده با آلبوم نینوا، صدیقه بحرانی با اثر لالایی تیتراژ مختارنامه، حسامالدین سراج برای خلق آلبوم وداع، فردین خلعتبری موسیقی تیتراژ شب دهم، محمدرضا شجریان با اثر رندان تشنه لب، و تورج زاهدی با اثری به نام موسیقی عاشورایی و مجید انتظامی موسیقی فیلم روز واقعه هشت موسیقیدان مطرحی هستند که در آیین ملی چله عشق تجلیل خواهند شد.
افزون بر این در بخش ادبیات از علی موسوی گرمارودی برای خلق شعر خط خون، سیدمهدی شجاعی برای اثر آفتاب در حجاب، قیصر امینپور برای سرودن شعر نینامه، ابوالقاسم حسینجانی برای خلق شعر کربلا منتظرماست بیا تا برویم، قادر طهماسبی برای سرودن شعر اگر زینب نبود، سیدحسن حسینی برای خلقق شعر شعر راز رشید تقدیر می شود.
در بخش تالیف و پژوهش از هفت پژوهشگر مطرح به نامهای مرحوم سیدشهابالدین مرعشینجفی مولف کتاب موسوعه الامامه فی نصوص اهل السنه، مرحوم شیخعباس قمی به دلیل ترجمه اثر ماندگار نفس المهموم ابن طاووس، مرحوم محمدابراهیم آیتی مولف کتاب تاریخ تحلیلی عاشورا، مرحوم علی شریعتی به دلیل تالیف کتاب حسین وارث آدم، مرحوم سیدجعفر شهیدی برای کتاب پس از پنجاه سال (ع) (پژوهشی تازه پیرامون قیام امام حسین (ع) تجلیل خواهد شد. همچنین از حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان به دلیل خلق اثر ماندگار تاملی در نهضت عاشورا و محمد اسفندیاری نویسنده کتاب ماندگار کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع) تجلیل می شوند.
در بخش هنرهای دراماتیک نیز از همچنین در این آیین از فرامز قریبیان برای بازی در فیلم سینمایی سفیر، بهرام بیضایی برای نویسندگی فیلمنامه روز واقعه، علیرضا شجاع نوری برای بازی در فیلم روز واقعه، مهدی فخیمزاده برای بازی در سریال مختارنامه، رضا کیانیان برای ایفای نقش در مختارنامه، عباس کیارستمی برای خلق ویدئوآرت تعزیه، احمدرضا درویش برای ساخت فیلم رستاخیز، علیرضا رئیسیان برای ساخت مستند حسینیه های تهران، ناصر تقوایی برای ساخت مستند تمرین آخر و سیدداود میرباقری برای ساخت سریال مختارنامه، علی رفیعی ساخت تئاتر یادگار سال های شن، بهروز غریب پور برای خلق اپرای عروسکی عاشورا و محمد رحمانیان برای تولید نمایش اسبها به عنوان چهرههای شاخص سینما نیز قدردانی می شوند.
نظر شما