حسن بهرامی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: برای بیمارستان آیت الله بهاری شهرستان بهار ۶ دستگاه دیالیز با هزینه کرد ۴۸۰ میلیون تومان خریداری و تحویل شده که به زودی در این بیمارستان نصب و راهاندازی میشود.
وی یادآوری کرد: پیش از خرید این دستگاه ها، ۳۵ بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی در شهرستان بهار برای دیالیز هفتهای سه نوبت و در هر نوبت چهار ساعت مجبور به مراجعه به بیمارستان های بعثت و بهشتی شهر همدان بودند که با تامین این دستگاه ها، خطرات و هزینه های ناشی از رفت و آمد بیماران کاسته میشود.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار داشت: تراکم بیماران کلیوی در بیمارستان های بعثت و بهشتی شهر همدان به گونه ای بود که برخی مواقع مجبور به اعزام بیمار به شهرستان های کبودراهنگ و رزن بودیم که این انتقال و جابجایی بیمار زمینه نارضایتی وی و همراهان آنها را به همراه داشت.
بهرامی ادامه داد: بیمارستان شهید بهشتی ظرفیت پذیرش ۲۳۰ بیمار دیالیزی را دارد با این وجود مسئولان این مرکز درمانی در حال گسترش بخش دیالیز برای خدمات رسانی بیشتر به بیماران و مراجعه کنندگان هستند.
وی افزود: همچنین بیمارستان بعثت پس از توسعه اورژانس این مرکز درمانی درصدد استفاده از اورژانس قدیم برای توسعه بخش دیالیز بوده، بیمارستان های رزن نیز در حال توسعه بوده و کبودراهنگ ظرفیت قرار دادن هشت دستگاه جدید را دارد.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان بیان کرد: هم اینک تنها بیمارستان فامنین بدون دستگاه دیالیز است که بیماران این شهرستان به بیمارستان های شهر همدان و کبودراهنگ مراجعه می کنند.
بهرامی اضافه کرد: بخش جدیدی در بیمارستان فامنین در حال ساخت است و خیرین نیز تامین بخشی از هزینه را تقبل کردند که در صورت اتمام عملیات عمرانی بیدرنگ وزارتخانه دستگاه مورد نیاز را تامین می کند.
وی یادآوری کرد: ابتدای سالجاری تیمی از مسئولان و کارشناسان بخش دیالیز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در همدان اقدام به بازبینی و رصد تمامی دستگاه های دیالیز از نظر میزان کارکرد و فرسودگی دستگاه کردند.
وی استاندارد کارکرد یک دستگاه دیالیز را ۱۸ هزار ساعت عنوان کرد و گفت: برخی از دستگاه ها بیش از این ساعت استفاده شده و از رده خارج شدند اما به مدد تعمیر آن را سرپا نگه داشته ایم.
۵۸۰ بیمار دیالیزی در همدان وجود دارد.
نظر شما