تارنمای اینترنتی لوموند امروز(چهارشنبه) در گزارشی به نقل از «برنارد باژوله» که تا ماه مه(اردیبهشت) 2017 دبیرکل امنیت خارجی فرانسه بود، نوشت: کُردهای سوریه روزهای سختی را پشت سر میگذرانند. اتحاد با کُردها تنها سرمایه فرانسه در مذاکرات در مورد آینده سوریه بود.
وی درباره تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خارج کردن نیروهایش از مناطق شمال شرقی سوریه نیز گفت: او (ترامپ) همواره عادت داشته است که بطور جنجالی و بدون هماهنگی با رهبران جهان عمل کند. این عقبنشینی، وعده انتخاباتی او بود و اکنون با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تلاش میکند با این اقدامات، وعدههای خود را با هدف کسب رای در این انتخابات اجرا کند. «ترامپِ بینظم، از زمان ورود به کاخ سفید همواره خودخواهانه رفتار کرده است و ما نیز به این کارها عادت کردهایم.»
باژوله خاطرنشان کرد: متاسفانه واکنش کشورهای غربی به عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه «بسیار ناهماهنگ، متناقض و غیر منطقی» بود. «خطر واقعی که منطقه را تهدید میکند، باز شدن مرز ترکیه و سوریه برای تروریستهاست.» در این صورت، خطر تروریستها به طور قابل ملاحظه برای فرانسه افزایش مییابد.
دبیرکل پیشین امنیت خارجی فرانسه افزود: علاوه بر این، اتحاد فرانسه با کُردها برای مدتهای طولانی، شانس بُرد ما در مذاکرات درباره آینده سوریه را بالا میبرد. اکنون اگر اجازه دهیم کُردها سقوط کنند، خود را از این بَرگ برنده محروم کردهایم. از سویی دیگر، انفعال دولت فرانسه در قبال تحولات جاری در مناطق شمالی سوریه، میتواند به شدت بر اعتبار کشورمان آسیب بزند.
به گزارش ایرنا، این مقام پیشین فرانسه در حالی این سخنان را مطرح کرده که «ادوارد فیلیپ» نخستوزیر فرانسه دیروز(سهشنبه) اعلام کرد، جنگ با داعش تمام نشده و پاریس همچنان به همکاری با «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) ادامه میدهد.
وی همچنین تردیدهای آمریکا در مورد مساله شمال شرق سوریه را زیرسؤال برد و افزود: اولویت ما همچنان مبارزه با گروهک تروریستی داعش است.
اعلام آمادگی فرانسه برای ادامه همکاری با نیروهای دمکراتیک کُرد، پس از آن صورت گرفت که برخی نمایندگان مخالف پارلمان این کشور، از اینکه پاریس از کردهای سوری به صورت علنی دفاع نمیکند، انتقاد کردند.
دو هفته پیش در پی تماس تلفنی ترامپ با «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیهای خود و اعلام تصمیم خود مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه، آنکارا حملاتی را علیه مواضع شبهنظامیان کُرد موسوم به «یگانهای مدافع خلق» در این منطقه آغاز کرد.
آنکارا، این گروه را با جداییطلبان در ترکیه مرتبط میداند اما یگانهای مدافع خلق به دلیل مشارکت در عملیات مبارزه با داعش، از حمایت واشنگتن برخوردارند.
با توجه به مخالفت جامعه جهانی با این عملیات و تلاش برای توقف آن، رئیس جمهوری ترکیه دیروز راهی سوچی شد و بیش از 6 ساعت و نیم با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه پشت درهای بسته مذاکره کرد. دو طرف در این مذاکرات طولانی، تفاهمنامهای ۱۰ مادهای را درباره اوضاع امنیتی شمال سوریه امضا کردند.
به دنبال توافق انجام شده میان ترکیه و روسیه در «سوچی» درمورد سوریه، وزارت دفاع ملی ترکیه در بیانیهای اعلام کرد: در این مرحله جز منطقه عملیات «چشمه صلح» هیچ نیازی به انجام عملیات جدید نیست.
براساس این بیانیه، ایالات متحده آمریکا در پایان مهلت ۱۲۰ ساعته، عقبنشینی کامل کردهای پ.ک.ک / ی. پ.گ از منطقه امن در شمال شرق سوریه را به اطلاع آنکارا رسانده است.
9041 2023
نظر شما