حمید منشی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ردیابی آفت در مناطق مختلف، از طریق نصب تله های زرد چسبنده و جلب کننده درختان میوه، ممانعت از انتقال میوه های آلوده و از بین بردن آفت از طریق تهیه شیره آهک و اضافه کردن گازوئیل برروی آن و ریختن میوه های آلوده در داخل بشکه می تواند برای مبارزه و کنترل مگس میوه مدیترانه ای موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین انجام شخم سطحی برای از بین بردن شفیره های زمستان گذران آفت، برداشت به موقع میوه های رسیده، برداشت زودهنگام برخی میوه ها مانند خرمالو که فرآیند رسیدن آن بعد از برداشت نیز ادامه پیدا می کند و نیز استفاده از طعمه پاشی(پروتئین همراه سم) در صورت تخم گذاری آفت در زیر پوست میوه و ظهور غیر همزمان حشرات بالغ، از دیگر روش های کنترل این آفت می باشد.
وی تصریح کرد: در همین راستا ، این مدیریت با همکاری معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان ، یک هزار نسخه پوستر ترویجی با موضوع روشهای کنترل مگس میوه مدیترانه ای تهیه و در حوزه مراکز جهاد کشاورزی همه شهرستان ها و عمدتا در شهرستان های شرق استان به منظور آشنایی بیشتر باغداران در پیشگیری و کنترل این آفت توزیع کرد.
منشی زاده همچنین از برگزاری کارگاه آموزشی یکروزه با عنوان پیشگیری و مبارزه با آفت مگس مدیترانه ای برای کارشناسان و مروجان مسئول پهنه های شهرستان های شرق استان طی اول آبان ماه گذشته در شهرستان رودسر خبر داد.
مگس میوه مدیترانه ای از آفات مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونههای مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیع تری است و می تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد.هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو و گلابی و مرکبات از جمله میزبانهای این آفت هستند.
حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده می ماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد.وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.
نظر شما