برای ورود کالاهای پزشکی مشابه تولید داخل، ارز دولتی داده نمی‌شود

تهران - ایرنا - مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست مدیران عامل شرکت‌های پارک فناوری پردیس تاکید کرد: برای ورود کالای مشابه تجهیزات و ملزومات پزشکی تولید داخل، ارز دولتی داده نمی‌شود.

به گزارش روز شنبه پارک فناوری پردیس، سالن سراج پارک فناوری پردیس میزبان نشستی میان مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت و مدیران عامل شرکت‌های حوزه سلامت عضو پارک فناوری پردیس بود. یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح شده در این نشست، تخصیص ارز دولتی به واردات کالای مشابه تولید داخلی بود.

در این نشست «حسین صفوی» مدیرکل، «رزا مختاری» رئیس اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی، «آصف مهدوی» رئیس اداره صادرات و «روح الله مزینانی» معاون اجرایی و برنامه‌ریزی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت، با مدیران عامل شرکت‌های حوزه سلامت پارک فناوری پردیس، به گفت و گو نشسته و مسائل و مشکلات آن‌ها را شنیدند.

با دادن ارز دولتی به وارد کننده، بازار را برای تولید کننده سخت نکنید

مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس در این نشست هر کدام به بیان برخی مشکلات و درخواست‌های خود پرداختند.

مهم‌ترین مسائلی که در این جلسه از طرف آن‌ها مطرح شد «عدم اعطای ارز دولتی به واردکنندگان کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند»، «حمایت از تولیدکننده داخلی»، « تسریع و تسهیل در روند اعطای مجوز»، «اعطای ارز نیمایی برای ورود مواد اولیه به تولیدکنندگان»، «بهینه سازی فروش محصولات» و «افزایش صادرات» بود.

مهم‌ترین دغدغه مدیران عامل در مورد حمایت از تولید داخلی را می‌توان در جملات آن‌ها نظیر «اصلی‌ترین کار برای دور زدن تحریم، حمایت از تولید کننده داخلی است» و«بار جنگ اقتصادی در شرایط تحریم بر دوش تولیدکنندگان است. پس باید روند دریافت مجوزها تسهیل و تسریع شود.»، دید.

صنعت تجهیزات پزشکی به بلوغ رسیده و می تواند خود را ثابت کند

مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت در این نشست با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در پارک فناوری پردیس گفت: دو هفته پیش از پارک فناوری پردیس بازدید داشتم. افسوس خوردم که چرا زودتر به اینجا نیامده و از نزدیک شاهد فعالیت‌ها نبوده‌ام.

صفوی افزود: فکر می‌کنم با وجود اقداماتی که در پارک انجام شده است و برنامه‌هایی که برای آینده وجود دارد، ان‌شالله این مجموعه می‌تواند نقطه عطفی در حوزه تولید محصولات سلامت محور در کشور ایجاد کند.

وی با اشاره به رشد تولید در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی افزود: فکر می‌کنم که صنعت تجهیزات پزشکی به بلوغی رسیده که توانسته است خودش را به مراکز درمانی، مصرف کنندگان و مدیران ثابت کند.

مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت گفت:در گذشته در بسیاری از حوزه‌ها مشکلاتی در خصوص عدم پذیرش کالای ایرانی وجود داشت. اما اخیرا این موضوع کاهش یافته است. به نظر می‌رسد صنعت تجهیزات پزشکی آنقدر پیشرفت کرده است که در آینده‌ای نزدیک به یکی از منابع درآمدی کشور تبدیل شده و افتخار آفرین شود.

صفوی در ادامه به صادرات محصولات تولید شده توسط شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس اشاره کرد و اظهار داشت: در بازدید گذشته از پارک فناوری پردیس متوجه شدیم که بیشترین میزان صادرات از محصولات پارک در حوزه تجهیزات پزشکی بوده است. افتخار آفرین است که تولیدکنندگان این صنعت توانسته‌اند در این شرایط بسیار سخت برای کشور، محصولاتشان را به بازارهای خارجی هم عرضه کنند. امیدوارم رشد این روند مثبت مانده و سرعت بیشتری بگیرد.

اگر کالایی در داخل تولید شود، برای ورود مشابه آن از خارج ارز دولتی نمی‌دهیم

صفوی در پاسخ به درخواست مدیران عامل شرکت‌ها جهت تسهیل روند مجوز گفت: باید برای صدور مجوز به نقطه تعادل رسید. در برخی حوزه‌ها که چندین شرکت یک محصول را تولید می‌کنند، در خواست برای عدم آسان‌گیریِ صدور مجوز وجود دارد.

وی در پاسخ به نگرانی‌های مدیران عامل در مورد اعطای ارز دولتی به واردکنندگان کالای مشابه تولید داخل گفت: سیاست کلی این است که اگر کالایی در داخل تولید می‌شود، برای وارد کردنِ مشابه آن ارز دولتی داده نشود.

صفوی ادامه داد: حتی در تجهیزات سرمایه‌ای که مشابه داخلی دارد، واردات بسیار کم بوده است. به عنوان مثال حوزه دندان‌پزشکی از سبد ارز دولتی خارج شده است. اگر کالایی وجود دارد که مشابه آن در داخل تولید می‌شود اما واردکننده‌ای برای آن ارز دولتی می‌گیرد، به ما اعلام کنید.

تسهیل ورود مواد اولیه شرکت‌های تولید کننده، دیگر دغدغه مدیران عامل شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی بود که صفوی در پاسخ به آن اظهار داشت: در صورتی که تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه از اروپا به مشکل برمی‌خورند و می‌خواهند منابع خود را از اروپا به کشورهای آسیایی مانند هند، چین یا کره جنوبی تغییر دهند، می‌توانیم به آنها کمک کنیم.

وی ادامه داد: با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده‌ایم که طی آن بخشی از هزینه مشاوره شرکت‌های مشاور و کمک آن‌ها به تولیدکنندگان برای آماده‌سازی مدارکشان، توسط معاونت علمی و فناوری پرداخت شود.

کمیته حمایت از تولید داخلی فعالیت خود را آغاز کرده است

علی عماری اللهیاری موسس و رئیس هیئت مدیره شرکت پویندگان پزشکی پردیس و رئیس اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، در پاسخ به برخی مسائل مطرح شده توسط مدیران عامل پارک فناوری پردیس اظهارکرد: در اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی، دو کمیته حمایت از تولید داخل و توسعه صادرات وجود دارد.

وی افزود: هر دو کمیته دبیرانی از بخش خصوصی دارند. بنابراین نقش بخش خصوصی و تولید کنندگان در آن‌ها پُر رنگ است. جلسه‌های این دو کمیته به صورت مستمر گزارش می‌شود. همچنین صندوق تجهیزات پزشکی در بحث صادرات در تسریع مجوزها و اخذ CEحمایت می‌کند.

صفوی مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز در این مورد افزود: کمیته حمایت از تولیدکنندگان، درِ بازی است برای تولیدکنندگانی که به مشکل برمی‌خورند.

این نشست با سخنان «آصف مهدوی» رئیس اداره صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی پایان یافت.

وی گفت: صادرات معنی پیدا نمی‌کند مگر زمانی که تولیدکنندگان خود وارد میدان شوند. بروند در کشورهای هدف، مسائل و مشکلاتشان را درک و بازار سنجی کنند.

مهدوی گفت:در سفری به عراق جوانانی از کشورهای مختلف را دیدم که به صورت حضوری آمده بودند تا از بازار این کشور نیاز سنجی کنند. ما تلاشمان بر تسریع و تسهیل صادرات است. در این زمینه با شرکت‌های خدمات صادرات هم تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده‌ایم. این شرکت‌ها می‌توانند راه را برای شما باز کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha