۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۲۳
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 83532177
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

٢۵ سکونت‌گاه غیررسمی در ارومیه وجود دارد

۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۲۳
کد خبر: 83532177
٢۵ سکونت‌گاه غیررسمی در ارومیه وجود دارد

ارومیه- ایرنا- فرماندار ارومیه گفت: ۲۵ منطقه و سکونت‌گاه غیررسمی و حاشیه‌ای در این شهرستان وجود دارد.

علیرضا ملامحمدی‌زاده روز یک‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۴۰ هزار نفر از جمعیت این شهرستان در این مناطق حاشیه‌ای و غیررسمی ساکن هستند و زندگی می‌کنند.
وی ادامه داد: با هدف شناسایی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های مناطق حاشیه‌نشین، جلوگیری از تقلیل سرمایه‌های اجتماعی در این مناطق و ارایه خدمات بهتر به ساکنان این مناطق، ۹ دفتر تسهیل‌گری در شهرستان ارومیه فعال شده‌است.
وی ادامه داد: تقویت روحیه همکاری و مشارکت اجتماعی، شناسایی نیاز جوامع محلی و افزایش اعتمادسازی در جامعه از مهمترین وظایف این دفاتر تسهیل‌گری است.
وی گفت: سرانه مراجعه‌کنندگان به هر دفتر ۱۵ هزار نفر بوده و این مساله نشان از اهمیت دفاتر تسهیل‌گری در رسیدگی به وضعیت اجتماعی و بهبود وضعیت این مناطق دارد.
«ملامحمدی‌زاده» اضافه کرد: راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری در ارومیه با همکاری ۶ سازمان مردم نهاد فعال در امور آسیب‌های اجتماعی انجام می‌شود و این دفاتر به عنوان بازوان دستگاه‌های اجرایی در ارایه خدمات به مناطق حاشیه‌نشین محسوب می‌شوند.
دفتر تسهیل‌گر «آمایش‌گران نقش‌پندار» در منطقه الواج، دفتر «راز سلامتی» در منطقه دیگاله، دفاتر «جهاد دانشگاهی» در مناطق پشت کشتارگاه، دیزج سیاوش و کوی آذربایجان هم‌اکنون در حال فعالیت هستند.
همچنین دفتر موسسه «پیشگیری اجتماع محور پاک»، در منطقه کوی لاله، دفتر «مهرگیتی» در منطقه اسلام‌آباد و دفاتر «توسعه پویا باختر» در مناطق پشت ترمینال، حاجی‌پیرلو و ریحان‌آباد فعال است.
حاشیه نشینی در شهر ارومیه در مقایسه با سال ۱۳۸۲ روند رو به رشدی داشته به طوری که این مناطق از ۱۱ محله در سال ۱۳۸۲ با جمعیتی برابر با ۹۰ هزار نفر به ۳۱ محله با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر در سال ۹۶ افزایش یافته است.
وسعت سکونتگاه‌های غیررسمی در شهر ارومیه با یکهزار و ۱۴۰ هکتار معادل ۱۰ درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر ۳۱ درصد جمعیت شهر نیز در این مناطق ساکن هستند.
سکونتگاه‌های غیررسمی خارج از محدوده شهر در مرکز آذربایجان‌غربی شامل ۱۲۵ هکتار است که قابل توجه بوده و به لحاظ قوانین جاری کشور ارائه خدمات به ساکنان این مناطق غیرقانونی بوده و نیازمند تدبیر مسوولان ارشد استانی و ملّی است.
چهار محله حاشیه‌نشین در شهر خوی با ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار وسعت هم اکنون ۱۵ هزار و ۳۱۰ نفر جمعیت شهر را در خود اسکان داده است و ۵۰ هزار نفر از جمعیت ۱۶۰ هزار نفری شهر مهاباد در ۱۱ سکونتگاه غیررسمی با ۳۴۲ هکتار مساحت سکونت دارند.
علاوه بر این شهرستان‌ها در حال حاضر ۶۴۰ هکتار از شهر بوکان و ۴۷۰ هکتار از شهر میاندوآب نیز به عنوان سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده که این شهرها نیز با توجه به روند مهاجرتی روز افزون، نیازمند فعالیت بیشتر در ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و اجرای سریع طرح های بازآفرینی شهری است.
آذربایجان‌غربی مشکلات بسیاری در حوزه سکونتگاه‌های غیررسمی دارد که می‌توان با اختصاص اعتبار بیشتر و همچنین با توسعه مناطق روستایی، اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری کم‌هزینه و توسعه‌ای در شهرهای کوچک و روستاها و همچنین اشتغال آفرینی روستایی بخشی از روند فزآینده توسعه سکونتگاه‌های غیررسمی آن را کنترل کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha