به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «سباستین پینرا» که روز گذشته (یکشنبه) از ترمیم جدی کابینه به دنبال درخواست از تمامی اعضای این کابینه برای استعفا خبر داده بود، عنوان کرد که حالت فوق العاده در سراسر این کشور لغو شده است.
وضعیت فوق العاده از 18 اکتبر( 26 مهر) به دنبال تشدید اعتراض ها در شیلی توسط رئیس جمهوری این کشور اعلام شد.
رئیس جمهوری شیلی همچنین تصریح کرد که وی میانگین درآمدها را افزایش می دهد، هزینه های درمانی و خدمات بهداشت عمومی را اصلاح می کند و مالیات طبقه مرفه را افزایش خواهد داد.
از سوی دیگر در جدیدترین نظرسنجی انجام شده در شیلی مشخص شد که حمایت ها از رئیس جمهوری کنونی شیلی به 14 درصد رسیده که پایین ترین میزان حمایت از یک رئیس جمهوری طی سه دهه گذشته در شیلی است.
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که اکنون فقط 14 درصد از مردم شیلی از ساستین پینرا حمایت می کنند که آمار تاریخی از لحاظ کم بودن حمایت ها از یک رئیس جمهور در شیلی محسوب می شود.
همچنین در این نظرسنجی حدود 80 درصد از مردم شیلی اعلام کردند که معتقدند اصلاحات مدنظر سباستین پینرا برای بهبود شرایط کافی نیستند.
تظاهرات هایی که با اعتراض به افزایش بهای حمل ونقل عمومی آغاز شد، به اغتشاش، آتش زدن اماکن عمومی و غارت اموال عمومی کشید و به مرگ دست کم ۱۸ نفر، زخمی شدن صدها تن و دستگیری بیش از هفت هزار نفر انجامید.
اعتراض ها در شیلی با اعتراض به طرح افزایش بهای بلیط مترو و نابرابری اجتماعی آغاز شد و با درگیری معترضان با نیروهای پلیس و نظامیان ادامه یافت.
معترضان در جریان تجمات اعتراضی، اتوبوسها را آتش زدند، به ایستگاه های مترو حمله و مغازهها را غارت کردند.
به رغم نرخ رشد اقتصادی در شیلی که رقم ۲.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال جاری را در بر میگیرد، شاخصهای اجتماعی همچون بهداشت، آموزش و بازنشستگی از وجود نابرابریهای بالایی حکایت دارد.
اتاق بازرگانی شهر سانتیگو نیز اعلام کرد که اعتراضهای اخیر در شیلی به بخش تجاری این کشور حدود ۱.۴ میلیارد دلار خسارت وارد کرده است.
این نهاد اقتصادی در شیلی روز گذشته گزارش داد که معترضان بیش از ۶۰۰ سوپرمارکت را طی اعتراض ها غارت کرده اند و به اموال عمومی نیز آسیب رسانده اند که منجر به خسارت ۹۰۰ میلیون دلاری شده است.
در این میان خرده فروشان نیز حدود ۵۰۰ میلیون دلار در سراسر شیلی ضرر کرده اند.
1071
نظر شما