پیام تبریک معاون امور هنری به کیهان کلهر

تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب جایزه جهانی وومکس ۲۰۱۹ را به کیهان کلهر، موسیقی‌دان ایرانی و نوازنده برجسته کمانچه تبریک گفت.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام نوشته است: به کماندار کمانگیر استاد کیهان کلهر تبریک می گویم. سید محمدمجتبی حسینی، همچنین به خانواده محترم موسیقی و مردمان ارجمندی که با زبان شیوا و رسایی نغمه و نوا، راوی تاریخ باشکوه این سرزمین بوده اند تبریک گفت.

در این پیام آمده است: کسب جایزه جهانی «وومکس» البته دلیل و نشان هنرمندی و چیره دستی کمانچه نواز شهیر ایران نیست؛ چرا که او سال هاست به عنوان چهره ای ممتاز و خلاق شناخته شده و مورد مهر ایرانیان است بلکه موید این معناست که موسیقی ایرانی ظرفیت عظیم کمتر شناخته شده‌ای در سطح جهان است که قابلیت جهانی شدن دارد و می تواند فرهنگ کشورمان را به شایستگی عرضه دارد.

تلاش مجدانه کلهر در گفت‌وگوی سازها و نغمه‌های مختلف جهان در صحنه‌های واحد، تجربه‌ای ارزشمند و موفق برای توجه به هنر و پرداختن ویژه به این کیمیای شریف انسانی است، استاد کلهر نقش موثری در ارائه موسیقی ایران در جهان دارد و در جایگاه استادی همچنان جستجو و نوآوری می کند. هنر ایران، چونان تیر تیزران آرش، وسعت اندیشه و نگاه بلند مردان این خاک مقدس را معرفی می کند. به سهم خود خود از هنرمند ارزشمند استاد کیهان کلهر متشکرم، به همه هنرمندان تهنیت می گویم و توفیق روزافزونشان را از درگاه یکتای مهربان آرزومندم.

 روز گذشته کیهان کلهر در مراسمی که در کشور فنلاند برگزار شد جایزه هنرمند سال ۲۰۱۹ وومکس را دریافت کرد. پیشتر با اعلام رسمی وب‌سایت وومکس  (womex.com)، برگزارکنندگان این رویداد، ضمن ابراز خوشحالی از اهدای این جایزه با افتخار به کیهان کلهر، دلیل این انتخاب را تسلط و یکانگی مهارت این ویرتئوز کمانچه، در نوآوری و ایجاد زبان‌های جدید هیجان‌انگیز موسیقی و برای رساندن سنت موسیقی کلاسیک ایرانی به گوش مردم سراسر جهان عنوان کردند.

این سایت در توصیف هنر کمانچه‌نوازی کیهان کلهر نوشته است: برای کلهر که کمانچه صدای اوست. هنگامی که می‌نوازد انگار زبانی کامل ایجاد می‌کند که با سراسر مردم جهان از گذشته دور تا آینده ارتباط برقرار می‌کند. کیهان کلهر در طول زندگی حرفه‌ای خود با بهترین نوازندگان جای جای ایران همکاری، روی موسیقی اقوام کردستان و خراسان مطالعه و با موسیقی‌دانان سایر فرهنگ‌ها نیز با زبان موسیقی گفت‌وگو کرده است, از جمله شجاعت حسین خان از هند، یویوما و گروه بین‌المللی جاده ابریشم، اردال ارزنجان از ترکیه، تریو هلندی رامبرانت، تومانی دیاباته از مالی، گروه بروکلین رایدر و کوارتت کرونوس از این رو به همه این صداها اجازه می‌دهد تا صدای او را فراگیر کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha