منفرد از دانش آموزان دبیرستان دولتی فاطمیه آموزش و پرورش ناحیه یک کرج با طرح پژوهشی " تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر و آنتی باکتریال بر پایه نشاسته با روش مکانیزه با قابلیت تولید گیاه " توانست برای استان البرز افتخارآفرینی کند.
این دانش آموز ۱۵ ساله در این زمینه به ایرنا گفت: همیشه از اینکه پلاستیک ها چهره ی طبیعت را زشت و خاک و محیط زیست را آلوده می کردند ناراحت بودم.
وی با اشاره به اینکه این پژوهش را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده و ادامه دارد، یادآورشد: طرح من تولید پلاستیکی زیست تخریب پذیر است که حداکثر بعد از ۴ ماه در طبیعت جذب می شود
منفرد یادآورشد: این طرح نه تنها آسیبی به خاک نمی رساند بلکه به عنوان کود برای خاک عمل می کند به گونه ای که این پلاستیک ها وقتی در محیط و خاک قرار بگیرند به علت استفاده از نانو مواد و یک سری ترکببات خاص بعد از یک هفته تولید یک گیاه جدید می کند و در واقع مرگ هر یک از پلاستیک های من مساوی با تولد یک گیاه جدید است.
این دانش آموز پژوهشگر اظهارداشت: این پلاستیک ها در تمامی زمینه ها کاربرد دارد. برای استفاده و تولید نایلون های فریزر و حتی پلاستیک های محکم تر مثل گلدان ها،سطل آشغال ها وحتی برای مصارف پزشکی.مثلا بسته بندی های استریل و تولید چسب زخم، چرا که این پلاستیک ها خاصیت آنتی باکتریال بودن دارند.
منفرد با بیان اینکه این طرح به دو روش روش ماشینی و مکانیزه می باشد، اضافه کرد: در قالب این طرح دستگاهی ساخته شده که پلاستیک هایمان را به صورت فیلم تبدیل می کند.
این دانش آموز البرزی کسب رتبه دوم درجشنواره کشوری علامه طباطبایی به عنوان پژوهشگر برتر و کسب تندیس از هفته ی پژوهش ، طرح برتر در جشنواره ی علوم و فناوری نانو ازسوی " ریاست جمهوری و معاونت علمی و فناوری ستاد ویژه ی توسعه فناوری نانو " و حضور یک هفته ای در غرفه اختصاصی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران را از دیگر افتخاراتش در حوزه پژوهشی ذکر کرد.
منفرد از کسب تاییده از سازمان محیط زیست ، رتبه برتر در جشنواره بین المللی ابن سینا ، سمینار علمی دانش آموزی هفتم، سمینار علمی دانش آموزی هشتم ، گواهی نامه پژوهش از بنیاد علمی نخبگان ، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ، رتبه برتر در مرحله استانی جشنواره ی جوان خوارزمی وبرگزیده در مرحله ی کشوری جشنواره جوان خوارزمی را از دیگر موفقیت هایش در حوزه پژوهش برشمرد.
وی گفت : اکنون طرحش به وزارت علوم کشوربرای شرکت در جشنواره بین المللی راه یافته است.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک کرج نیز در این زمینه گفت: دبیرخانه ی استانی جشنواره ی جوان خوارزمی البرز در پژوهش سرای دانش آموزی معلم آموزش و پرورش ناحیه یک کرج مستقر است.
فرزاد شعبانی خاطرنشان کرد: به دبیرخانه بیست و یکمین جشنواره ی جوان خوارزمی استان البرز ۱۰۲ طرح پژوهشی ارسال شد که پس از ارزیابی داوران ۲۶ طرح برگزیده استانی شدند.
وی بیان داشت: از این تعداد ۶ طرح به مرحله اول ارزیابی کشوری راه یافت که طرح پژوهشی عسل منفرد از دانش آموزان دبیرستان دولتی فاطمیه با عنوان " تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر و آنتی باکتریال بر پایه نشاسته با روش مکانیزه با قابلیت تولید گیاه رتبه برتر کشوری را به خود اختصاص داد.
شعبانی تصریح کرد: این دانش آموز پژوهشگر در مرحله دفاع حضوری توانست در مورد دستگاه دست ساخته اش و فرآیند تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر موفق عمل کند و برای البرزنشینان افتخار دیگری را رقم بزند.
استان البرز ۵۰۰ هزار دانش آموزدارد.
نظر شما