علی رسولیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی یک سال و نیم اخیر با وجود قابلیتهای زیاد خراسان رضوی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر بویژه انرژی خورشیدی، سرمایهگذاری در این حوزه کمرنگ بوده است.
وی اظهار داشت: در پی ابلاغیه جدید وزارت نیرو که تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر را از نظر اقتصادی توجیهپذیر می کند، نشستی با شرکتهای مرتبط با نصب نیروگاههای خورشیدی در استان برگزار شد تا برای توسعه سرمایهگذاری در این حوزه برنامهریزی شود.
وی گفت: ۴۰ شرکت بخش خصوصی در نصب تاسیسات نیروگاه خورشیدی در استان فعالیت دارد که مسوولین آنها در این نشست پذیرفتند تا پایان سال جاری ۱۰ مگاوات به تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر بیفزایند.
رسولیان افزود: در این نشست مقرر شد نصب نیروگاههای پنج کیلوواتی خورشیدی توسط مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی توسعه یابد که در این راستا تسهیلات بانکی برای خرید تاسیسات نیروگاه به مددجویان پرداخت میشود و تولید برق توسط هر نیروگاه پنج کیلوواتی ماهانه هشت میلیون ریال درآمد دارد.
وی اظهار داشت: پیش از این مسوولین دستگاههای اجرایی خراسان رضوی تعهد کرده بودند تامین ۲۰ درصد از تولید برق را از طریق نصب نیروگاههای خورشیدی بر عهده بگیرند که برخی به این تعهد عمل کرده و برخی دیگر در این زمینه چندان فعال نبودند.
وی گفت: به طور متوسط سالانه ۳۵۰ روز آفتابی با حرارت متوسط در خراسان رضوی وجود دارد که تابش آفتاب آن مناسب مولدهای خورشیدی است، دسترسی آسان و نامحدود، رایگان بودن، قابلیت تجدیدپذیری و عدم آلودگی زیست محیطی را میتوان از مزیتهای انرژی خورشیدی برشمرد.
رسولیان ادامه داد: در خراسان رضوی درجه حرارت خورشید به میزان استانهای کویری مانند یزد نیست و چون افزایش حرارت، راندمان تولید نیروگاههای خورشیدی را کاهش می دهد، تولید انرژی خورشیدی در این استان به مراتب بهتر از استانهای دیگر است.
وی تشکیل انجمن شرکتهای فعال در حوزه سرمایهگذاری انرژی خورشیدی را نیز از دیگر مصوبات این نشست برشمرد.
ظرفیت تولید برق نیروگاهی نصب شده در خراسان رضوی حدود ۱۰ درصد از کل ظرفیت نیروگاهی کشور است.
نظر شما