۱۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۱۷
کد خبر: 83537669
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نصرالله : اعتماد سازی باید اولویت نخست دولت جدید باشد

بیروت- ایرنا- سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله تأکید کرد: دولت جدید باید اعتماد سازی بین دولت و مردم را اولویت نخست خود قرار دهد.

وی عصر جمعه در سخنرانی خود به مناسبت هفتمین روز درگذشت علامه آیت الله سید جعفر مرتضی العاملی در مجتمع "المجتبی" (ع) در بیروت اظهار داشت: امروز هم می گویم دولت جدید باید هدف و نقشه خود را در درجه نخست بر اعتماد سازی مجدد بین خود و ملت قرار دهد زیرا در شرایط بی اعتمادی، دولت نمی تواند دستاوردی داشته باشد و در دایره اتهام و شک و تردید قرار خواهد گرفت.
دبیر کل حزب الله گفت: باید دولت جدید تمام تلاش خود را برای اصلاحات به کار گیرد. 
وی تاکید کرد: ما هیچ گاه نگران خود و مقاومت نبوده و نیستیم زیرا بسیار بسیار قوی هستیم و هیچ گاه مقاومت از نظر سیاسی، اجتماعی، تجهیزات و موقعیت منطقه ای به اندازه امروز قوی نبوده است بنابراین نگران خود نبوده ایم و هنوز برگه‌های برنده خود را رو نکرده‌ایم و تمام مواضع ما تا این لحظه برای لبنان و برخاسته از نگرانی برای مردم و کشورمان بوده است.
دبیرکل حزب الله ادامه داد: تاکنون هیچ دولتی در تاریخ لبنان به نام دولت حزب‌الله تشکیل نشده و کسانی که اصرار دارند دولت کنونی و یا قبلی را دولت حزب الله بدانند به دنبال این هستند که حزب الله را مسئول ناکامی‌ها معرفی کنند به این معنی که زمانی که دستاورد و موفقیتی باشد دولت، دولت حزب الله نیست اما زمانی که موضوع فساد و نارضایتی مردم مطرح می شود، دولت را دولت حزب الله معرفی می کنند تا آن را مسئول ناکامی‌ها نشان دهند؛ این یعنی دشمن تراشی و اتهام زنی علیه حزب الله.

استعفای سعد حریری 
 نصرالله با اشاره به استعفای سعد حریری، اظهار داشت: حزب‌الله از ابتدا اعلام کرد، مخالف استعفا است و آن را تأیید نمی‌کند و اکنون شنیدن خواسته مردم به عنوان یک ضرورت مطرح است و دولت باید با نمایندگان مردم جلسه بگذارد و قوانینی برای مبارزه با فساد و آزادی بازداشت شدگان تصویب  کند تا مردم شاهد تحقق خواسته‌های خود باشند و آن را لمس کنند.
او در ادامه به ریاکاری برخی گروه‌های سیاسی اشاره کرد و گفت: پس از اعتراضات مردمی همگی گفتند که مطالبات مردمی خواسته ما نیز بود. حال چرا مشکلی حل نمی‌شد؟ مردم دیگر فریب نمی‌خورند. دولت جدید باید جدی و پرتلاش باشد. دولت جدید هر نامی داشته باشد مردم از او انتظار کار کردن، دارند.
وی اظهار داشت: مخالفت با استعفای دولت به دلیل نگرانی برای حزب الله یا مقاومت نبود؛ از ابتدای اعتراضات مردمی گفتیم استعفای دولت را تأیید نمی‌کنیم بلکه تاکید داشتیم باید به سخنان مردم گوش داده شود. پیشنهاد حزب‌الله این بود که دولت با نمایندگان مردم جلسه بگذارد و قوانینی برای مبارزه با فساد و حل مشکلات مردم تصویب کند و دولت، پارلمان و مسئولان با کار شبانه روزی به گونه ای عمل کنند که مردم تحقق خواسته‌های خود را به وضوح حس کنند.
دبیرکل حزب الله با اشاره به موضوع اصلاح کابینه و تغییر در آن گفت: این اقدام را مفید نمی دانیم زیرا چه بسا این گزینه کشور را از نظر سیاسی به سمت خلأ سوق داده و هرج و مرج را به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه حزب الله هرگز به فکر منافع خود نبوده و دغدغه اصلی آن منافع لبنان است، گفت: متاسفانه حریری بنابر دلایل خود که نمی خواهم به آن بپردازم، استعفا داد، اکنون باید پرسید پس از استعفا چه باید کرد؟ آیا طرحی تصویب نمی شود، عاقبت عفو عمومی چه می شود؟ کدام دولت باید بودجه ۲۰۲۰ را تدوین و تصویب کند؟ 
نصرالله سپس با اشاره به احتمال تشکیل دولتی کوچک‌تر در لبنان، تمام مردم و گروه‌های سیاسی را به همکاری با این دولت فراخواند و تصریح کرد: مسئولیت کنونی تمامی گروه‌های سیاسی و مردم لبنان جلوگیری از بروز خلأ سیاسی است و هر دولتی که تشکیل شود باید پیش از هرچیز دیگر تحقق خواسته‌های مردم را اولویت قرار دهد و بر این اساس دولت جدید باید برنامه‌ای برای پاسخ به خواسته‌های مردم تدوین کند و کاری کند که اعتماد مردم جلب شود و عملا شاهد تحقق خواسته‌های بر حق خود باشند.
وی در این خصوص به مواضع ظاهری برخی گروه‌های سیاسی اشاره کرد مبنی بر اینکه خواسته‌های مردم، خواست ما نیز بوده است و گفت: پس مشکل کجاست و چرا حل نمی شد؟ در پاسخ باید گفت مردم دیگر فریب نمی خورند بلکه دولت باید با جدیت کار کند چرا که مردم از آن انتظاری جز این ندارند.
 

فراز و نشیب تحولات داخلی لبنان 
دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به اینکه با گذشت دو هفته از اعتراضات مردمی در لبنان، باید به نکات مثبت توجه داشت، گفت: در این مدت از نقشه‌ها و توطئه‌های دشمنان برای جنجال‌ها و جنگ داخلی در امان ماندیم و اطلاعاتی در اختیار داریم که نشان می دهد چه کسانی پول می‌دادند و چه کسانی محرک ایجاد ناامنی در کشور بودند.
وی ناسزاگویی و دشنام دادن در جریان تظاهرات مردمی را در تاریخ لبنان بی سابقه و البته هدفمند دانست و افزود: این دشنام‌ها از سوی برخی رسانه‌ها به شکل زنده پخش شد وحتی میکروفون در اختیار کسانی قرار گرفت که احساساتی شده و دشنام‌هایی به زبان می آوردند و در آن یک نفر و اطرافیانش را با کلماتی زشت خطاب قرار می دادند و برخی برای اینکه دیگران دشنام بدهند، پول دادند.
دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه بسیاری از مردم لبنان سلاح گرم یا سرد در اختیار دارند، تصریح کرد: برخی با بهره برداری از این موضوع در صدد ایجاد درگیری و کشتار داخلی بودند.
وی با انتقاد از بستن خیابان‌ها و مانع تراشی برای مردم، گفت: موضوع دیگر مسدود کردن راه‌ها و ایجاد ایست‌های بازرسی و توهین به مردم و تعرض به آنان بود؛ تعرضی که حتی برخی خبرنگاران شبکه‌های تلویزیونی را نیز شامل شده بود. در طول این دو هفته آماری در مورد حضور میلیونی مردم شنیدیم که صحت ندارد؛ بسیاری از مردم در خانه‌های خود بودند اینکه با معترضان ابراز همدلی کردند یا خیر، موضوع دیگری است بلکه موضوع این است که آنان می خواستند به محل کار، مدارس و دانشگاه بروند اما راها بسته بود و به بسیاری از آنان توهین شد.
نصرالله در توضیح این مطلب افزود: مسدود بودن راه‌ها موجب بروز مشکلاتی برای مردم و عصبانیت و نارضایتی آنان شد و در این میان راه‌های جنوب به طور خاص و به عمد مسدود شد و برخی به موج سواری بر تکاپوی مردمی رو آوردند و به دنبال کودتای سیاسی و ایجاد خلا در کشور بودند و همه این وضعیت تنش و خشم مردم را به دنبال داشت که باید بر آن تامل کرد، زیرا اینجا بود که مردم لبنان آگاهی و بصیرت خود را نشان دادند و از سوق یافتن به سمت هرج و مرج خودداری کردند و بر اساس همین آگاهی است که تاکید دارم باید در برابر هرگونه تلاشی که هدف از آن درگیری میان جریان‌های سیاسی و گروه‌های مردمی و طرح مسائل ناصواب مانند مسائل نژادی و مذهبی است، ایستاد و بر ملی گرایی ثابت ماند.


آمریکا اقتصاد لبنان را نشانه رفته است
سید حسن نصرالله در بخش دیگری از سخنرانی امروز به نقش آمریکا در لبنان اشاره کرد و گفت: آمریکا اقتصاد لبنان را نشانه رفته است و این نه یک اتهام بلکه واقعیتی مستند است که مدارک آن موجود است و شاهدیم که چطور آمریکا تمام راه‌های حل بحران‌های اقتصادی در لبنان را سد کرده است و به دنبال اعمال فشار بر لبنان و تحمیل شروط خود بر آن است حال آنکه لبنانی‌ها همگی اکنون به دنبال استقلال سیاسی هستند.
وی با یادآوری اینکه همه از استقلال تصمیمات ما با خبر هستند، تاکید کرد: دولت باید در تصمیمات خود مستقل و به دور از دیکته‌های خارجی‌ عمل کند زیرا با کارشناس و نیروی انسانی که در اختیار داریم، می توانیم به سمت بهبود اوضاع حرکت کنیم.
دبیر کل حزب الله سپس به اتفاق روز گذشته (پنجشنبه) در انهدام یک فروند پهپاد رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان اشاره کرد و گفت: این یک حادثه طبیعی بود و حزب‌الله لبنان همواره به منظور پاکسازی آسمان لبنان پهپادهای اسرائیلی را منهدم می کند و بر این اساس اتفاق روز گذشته حاکی از عزم جدی مقاومت لبنان برای مقابله با دشمنان است و نشان می‌دهد حزب‌الله به هیچ وجه نگران اوضاع نیست و انهدام پهپاد صهیونیستی نیز بار دیگر نشان داد که مقاومت ترس به دل راه نمی دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: وقتی جملاتی را بیان می کنم، برخی رسانه‌ها آن را به شکلی متناقض تحریف می کنند و این جیزی است که در جریان تکاپوی مردمی در لبنان شاهد بودیم.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه هرچند سخنان من به شکل زنده پخش می شود اما برخی رسانه‌ها مدعی شدند که نصرالله به معترضان گفته است که آنها پول گرفته‌اند در حالی که من فقط به معترضان گفتم هوشیار باشید و بدانید که منبع این پول‌ها از کجاست.
دبیر کل حزب الله که به مناسبت هفتمین روز درگذشت علامه آیت الله سید جعفر مرتضی العاملی در مجتمع "المجتبی" (ع) در بیروت سخن می گفت، خاطر نشان کرد، آن مرحوم در جبهه فکری نیز به مبارزه برخاست و در صف مقاومت در برابر حمله تکفیری قرار گرفت و عاشق امام خمینی (ره) بود.
نصرالله ادامه داد: مرحوم العاملی هنگامی که مجلس خبرگان ایران پس از رحلت امام خمینی (ره) امام خامنه ای را به عنوان رهبر و ولی امر مسلمین انتخاب کرد، چه در ایران و چه در لبنان از حامیان سرسخت رهبر ایران بود و این انتخاب مناسب را ستود.
مرحوم العاملی در سال ۱۳۶۴ قمری در  جنوب لبنان به دنیا آمد. 
وی برای ادامه تحصیل علوم دینی در سال ۱۳۸۲ قمری وارد حوزه علمیه نجف اشرف و سپس در سال ۱۳۸۸ به قم مسافرت کرد و پس از  تالیف آثار ارزشمند دینی و تاریخ اسلام، چهارم آبان ماه جاری پس از یک دوره بیماری در بیمارستانی در بیروت به دیار باقی شتافت.
دبیر کل حزب الله با بیان اینکه مرحوم علامه العاملی در تمام زمینه‌های مختلف اسلامی آثاری را به رشته تحریر در آورد، افزود: علامه مرتضی در تدوین قانون اساسی ایران و همچنین در جنگ تحمیلی نیز نقش داشت و تجربیات خود را در اختیار مسوولان ایرانی قرار داد و همچنین تا پایان عمر خود حامی جبهه مقاومت بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha