۱۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۲۹
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 83538948
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اصول باغداری نوین در راه شهر جهانی انگور

۱۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۲۹
کد خبر: 83538948
اصول باغداری نوین در راه شهر جهانی انگور

همدان- ایرنا- به همت پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر و اداره جهاد کشاورزی این شهرستان، کارگاه آموزشی اصول داربستی کردن تاکستان‌های ملایر برگزار و باغداران این شهرستان با اصول و روش‌های باغداری نوین و اجرای طرح فراز آشنا شدند.

رئیس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این کارگاه به مدت ۲ روز با حضور تیم تخصصی در دانشگاه ملایر برگزار شد و باغداران اصول داربستی کردن باغ‌های انگور را فرا گرفتند.

مجید رستمی افزود: در روز نخست باغداران به صورت علمی اصول داربستی کردن باغ‌های انگور، مزایا و معایب طرح فراز، نحوه استفاده و کارایی مصرف نهاده‌ها در تولید انگور را فراگرفتند و روز دوم با حضور در یکی از تاکستان‌های ملایر به صورت عملی با اصول تربیت و هرس تاک در طرح فراز آشنا شدند.

وی بر لزوم استفاده از روش‌های نوین برای افزایش عملکرد مصرف نهاده‌ها و کارایی اقتصادی تولید انگور تاکید کرد و اجرای طرح فراز را یکی از راهکارهای مهمی دانست که می‌تواند در این حوزه‌ها اثرگذار باشد.

رئیس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از نیم درصد تاکستان‌های ملایر به صورت داربستی است بیان کرد: طبق برنامه‌ ریزی‌های انجام شده در استان، قرار است طی سه سال آینده در حدود ۶۰۰ هکتار از باغ‌های ملایر طرح فراز با استفاده از تسهیلات کم بهره اجرا شود.

رستمی ادامه داد: تاکنون برای حدود ۲۰۰ هکتار از باغ‌های ملایر اقدامات اولیه انجام شده تا بتوان طرح فراز را اجرایی کرد.

وی اجرای طرح فراز را یکی از اقدامات مهمی دانست که می‌تواند موجب افزایش عملکرد محصول و کاهش هزینه‌های تولید در بلند مدت شود.

رئیس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر در این باره توضیح داد: در روش سنتی تولید انگور هر سال در ۲ نوبت هزینه کارگری قابل توجهی برای خاک کردن و از زیر خاک درآوردن تاکستان‌ها به تاکداران تحمیل می‌شود، در حالیکه طرح فراز این هزینه را ندارد.

رستمی اضافه کرد: علاوه بر این در تاکستان‌های سنتی برداشت محصول، هرس و سایر عملیات کشاورزی با دشواری بیشتری انجام می‌شود که با اجرای طرح فراز این مشکلات کمتر خواهد شد.

رئیس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر گفت: مقرر شد در تاکستان‌هایی که طرح فراز با مشارکت پژوهشکده صورت می گیرد، نظارت فنی و مشاوره به صورت رایگان انجام شود.

پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر به عنوان تنها پژوهشکده ملی مستقل در حوزه انگور و کشمش فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ آغاز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha