بودجه اندک نمایشگاه کتاب مشهد از شکوه برگزاری آن کم نکرد

مشهد- ایرنا- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: هرچند بودجه‌ای که امسال برای برپایی بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد اختصاص یافت یک سوم بودجه پارسال بود اما از شکوه برگزاری آن و استقبال مردم کم نکرد.

جعفر مروارید روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مردم مشهد و خراسان رضوی به واسطه سنت عقلانی که در فرهنگ و تربیت این خطه از ایران نهادینه شده است هیچ گاه اصحاب فرهنگ را تنها نگذاشته اند و از مهمترین رویداد فرهنگی سالانه شهر مشهد که برگزاری نمایشگاه کتاب است استقبال کرده اند.

وی اضافه کرد: بودجه برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال برای حضور۷۲۰ ناشر بود که نسبت به سال گذشته کاهش بسیار داشت و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با صرفه‌جویی در هزینه‌های جنبی نمایشگاه و اجتناب از هزینه‌های اضافی، موفق شد با همین بودجه نمایشگاه را برگزار کند و این در حالی است که نمایشگاه امسال کتاب تهران با بودجه ۱۵۰ میلیارد ریالی و حضور سه هزار ناشر برگزار شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: ۷۰ میلیارد ریال کتاب در بیستمین دوره از برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد فروخته شد و هم اینک وقف کتاب نیز از سوی شهروندان مشهدی در نمایشگاه کتاب جریان دارد و مردم هم کتاب می خرند و هم آن را وقف می کنند.

مروارید افزود: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بن خرید کتاب برای نمایشگاه کتاب مشهد اختصاص یافت و کتاب‌ها نیز با ۴۰ درصد تخفیف در نمایشگاه عرضه می شود.

وی ادامه داد: شعار امسال نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد "کتاب، پیشران توسعه اقتصادی – فرهنگی" است که متناسب با نام‌گذاری امسال با عنوان "رونق تولید" و طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استاندار خراسان رضوی انتخاب شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: معتقدیم توسعه متوازن اقتصادی در بستر متوازن فرهنگی رخ می دهد و کتاب نیز در واقع بهترین ابزار و بستر و رسانه‌ای برای توسعه فرهنگی است که اساس برپایی نمایشگاه کتاب مشهد نیز بر این مهم استوار است.

مروارید با اشاره با برگزاری ۹۰ رویداد جنبی در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد افزود: فضایی تحت عنوان "باغ کتاب" برای کودکان و نوجوانان در نمایشگاه ایجاد شده تا آنان ضمن خرید کتب ویژه خود با تماشای نمایش، نقالی و شاهنامه‌خوانی با میراث فرهنگی و هنری ایران آشنا شوند.

وی اظهار داشت: "سرای اهل قلم" از دیگر ویژه برنامه‌های نمایشگاه کتاب مشهد است که مباحث نخبگانی را پیگیری می‌کند زیرا نمایشگاه صرفا فروشگاه کتاب نیست بلکه یک کلان رویداد فرهنگی است که بستر گفت و گوهای میان فرهنگی را فراهم می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: رونمایی از کتاب‌های جدید، کرسی‌های نقد و نظریه پردازی، گفت و گوی بین مولفان و مخاطبان، مباحث اندیشه‌ای پیرامون گام دوم انقلاب و مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، نگاه بین‌الملل و جهان اسلام پیرامون مسائل فرهنگی از دیگر برنامه‌های جنبی نمایشگاه کتاب است.

مروارید با اشاره به اهمیت نشر دیجیتال افزود: امسال ۱۱ ناشر دیجیتال برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب مشهد حضور یافتند تا فناوری‌های جدید در عرصه کتاب را به نمایش بگذارند.

وی اضافه کرد: نشر دیجیتال به معنای فروش لوح فشرده و سی دی  نیست بلکه این نوع از نشر، فناوری‌های جدید برای صرفه جویی در مصرف کاغذ و انتقال سریع اندیشه ها را به منصه ظهور می رساند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به وجود کتابفروشی‌ها در نمایشگاه کتاب مشهد گفت: از آنجا که کتابفروشی‌ها مکمل ناشران و بازوان حمایتی ترویج فرهنگ مطالعه هستند حضور آنان در نمایشگاه پررنگ دیده شد تا مردم با فرهنگ کتابگردی، خرید کتاب و کتابخوانی آشنا شوند.

مروارید اظهار داشت: حضور مجموعه ای از رویدادهای فرهنگی و ناشرانی از فضای ملی و بین المللی در نمایشگاه کتاب مشهد و به شکل متمرکز به مردم انگیزه خرید کتاب می‌دهد و بعد از اتمام نمایشگاه تامین خواسته‌های مردم بر دوش کتابفروشی ها و پردیس های کتاب قرار می‌گیرد.

وی حضور ناشران دانشگاهی و کتاب‌های تخصصی دانشگاهی و کمک آموزشی مدارس، حضور بخش‌های مربوط به نشر کتاب نهادهای فرهنگی مانند آستان قدس رضوی، دانشگاه فردوسیمشهد و سایر دانشگاه های استان، حوزه علمیه ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، جامعه المصطفی، شهرداری و شورای شهر مشهد را از دیگر بخش‌های این نمایشگاه برشمرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: حضور تولیت آستان قدس رضوی در مراسم آغازین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد حاوی این پیام بود که امام رضا (ع) علاوه بر اینکه منبع معنویت هستند منبع فرهنگ، خلاقیت و گفت و گوهای فرهنگی نیز به شمار می روند.

مروارید افزود: نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد بعد از دو ماه عزاداری محرم و صفر و در ماه ربیع الاول که زمان سرور و نشاط مسلمانان است برگزار شد تا داشته‌های معنوی مردم با فرهنگ کتابخوانی که عقلانیت، تدبر و تفکر است پیوند داده شود.

وی ادامه داد: همزمان با بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد، شانزدهمین نمایشگاه انتخاب کتاب سال استان نیز برگزار شد که از مولفان پنج عنوان کتاب و یک ناشر قدردانی به عمل آمد.

بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد از هشتم آبان ماه در فضایی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع با برخورداری از هزار غرفه تا ۱۵ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی مشهد دایر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha