به گزارش روابط عمومی گالری گلستان، ۳۳ نقاشی دیدهنشده از عباس کیارستمی به مدت دو هفته در گالری گلستان به نمایش درمیآیند.
لیلی گلستان در نشست نمایشگاه مداد عباس گفت: کیارستمی از دوستان قدیمی من بود و همیشه این افتخار را به من میداد که نمایشگاه عکسهایشان را در گالری من برگزارکند. من گاهی که نقاشیهای ایشان را میدیدم، به او میگفتم نمایشگاه بگذارد اما میگفت باید فرصت کنم کارها را تکمیل کنم. یک بار پیشنهاد کردم ۶ ماه کارهایش را تعطیل کند و فقط به نقاشی بپردازد اما او نپذیرفت.
وی افزود: ایده برپایی نخستین نمایشگاه نقاشیهای کیارستمی را با فرزندانش در میان گذاشتم و استقبال کردند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم نقاشیها را جمعآوری کنیم؛ حدود ۱۲ نقاشی در خانه خودشان بود و ما باقی را با جستوجو و پرسوجوی بسیار پیدا کردیم. ۳ کار هم در خارج از کشور یافتیم و چون امکان ارسالشان نبود، عکس باکیفیت آنها را دریافت و چاپ کردیم. تصویر این آثار در نمایشگاه و کتاب استفاده شد.
این گالریدار تعداد آثار را ۳۳ کار و تکنیک آنها را غیر از یک کار آبرنگ، مدادرنگی اعلام کرد و گفت : البته تا جمعه ممکن است تعداد آثار بیشتری هم برسد اما کتاب نمایشگاه چاپ شده و کارهای جدید امکان چاپ در کتاب را نداشته و تنها در نمایشگاه به نمایش درخواهد آمد. مثلا روزگذشته شخصی تماس گرفت و یک نقاشی داشت که قرار است به نمایشگاه اضافه شود.
وی تصریح کرد: چون اکثر آثار امانی و در اندازه کوچک است، بحث فروششان به هیچ وجه مدنظر نیست. صرفاً یک نمایشگاه از نقاشیهای کیارستمی است.
گلستان درباره کیفیت آثار موجود و اینکه آیا نام کیارستمی در برپایی نمایشگاه تأثیر داشته است، اضافه کرد: کارهای کیارستمی چیزی از پروانه اعتمادی کم ندارد و اگر نام کیارستمی هم روی آنها نبود، باز هم امکان برگزاری نمایشگاه از این آثار وجود داشت، چون واقعا نقاشیهای مدادرنگی خوبی هستند. ضمن اینکه فکر نکردم دیگران راجع به این آثار قضاوت کنند، چون هیچ نمایشگاهی نگذاشتهام که خودم از آن خوشم نیاید و نتوانم از آثارش دفاع کنم.
وی درباره پیشینه کیارستمی در نقاشی گفت: او در دانشگاه نقاشی خوانده بود و بعد از انقلاب مدتی را روی نقاشی متمرکز میشود و البته چندجا اشاره میکند خلق این نقاشیها برای امرار معاش بوده است و حتی یک دورهای روی بشقاب نقاشی میکند تا از طریق فروش آنها در مغازهای در خیابان دولت روزگار بگذراند.
گلستان اضافه کرد: به خاطر دارم آقای کیارستمی یک بار با من تماس گرفت و گفت با چند نفر از دوستان بیایید و نقاشیهایم را ببینید و اگر دوست داشتید بخرید، چون به پولش احتیاج دارم. رفتیم و خودم ۲ کار خریدم، باقی دوستان هم همه کارهایش را خریدند و او از بابت آن خوشحال بود.
این مجموعهدار در پایان سخنان خود درباره ضرورت چاپ کتاب مجموعه آثار افراد شاخص خاطرنشان کرد: از مجموعهدارها خواهش کردم که بیایید کارهایتان را کتاب کنید، عدهای پذیرفتند و گفتند خودت بیا به سرانجام برسان. اما برخی بخل داشتند و گفتند نمیخواهیم مردم بدانند ما چه کارهایی داریم.
محمودرضا بهمنپور مدیر نشر نظر هم که کتاب آثار نمایشگاه را با عنوان داستان زندگی پرثمر و با افتخار مداد عباس؛ گزیدهای از نقاشیهای عباس کیارستمی را چاپ کرده است، درباره دلیل نامگذاری آن گفت: نام کتاب توسط بهمن کیارستمی (فرزند عباس کیارستمی) پیشنهاد شد که برداشتی از عنوان کتاب داستان زندگی پرثمر و با افتخار مداد قرمز است که اولین بار در ابتدای دهه ۶۰ با طراحی کیارستمی توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ شد.
وی درباره ایده برپایی چنین نمایشگاهی گفت: ایدهای که خانم گلستان درباره مدادرنگیهای آقای کیارستمی دادند، خلاقانه بود چون کمتر با آن شناخته میشود و بیشتر او را با عکسها و فیلمهایش میشناسند. مجموعهای که با همت خانم گلستان جمعآوری شده، بیانگر عشق کیارستمی به طبیعت است که در فیلمها و عکسهایش هم دیدهایم. آنطور که شنیدهام، او از موضوعات مورد علاقهاش عکاسی میکرد و بعدها از روی آن نقاشی میکشید. او از کودکی در گندمزارهای اطراف اختیاریه که آن زمان خارج از محدوده شهری تهران بوده است، همیشه مشغول گردش بود و خودش گفته گاهی در آن خوابم میبرد و مادرم مرا در میان گندمزارها مییافت.
وی ابراز امیدواری کرد: روزی به همت لیلی گلستان کارهای چوبی زندهیاد کیارستمی (صندوقهایی بزرگ و زیبا) هم به نمایش درآید.
گلستان در واکنش به این سخن، گفت: کیارستمی صندوقهای چوبی بزرگ و زیبایی مانند یک نجار حرفهای میساخت و آنها را میفروخت. من یکی را خریدم، چندسال بعد یک بار گفتم رنگ صندوقم رفته است، فردایش با سطل رنگ و قلممو آمد و آن را ترمیم کرد.
مدیر نشر نظر در بخش دیگری از این نشست گفت: همجواری با آیدین آغداشلو باعث شد در مقام مقایسه خودش با او، نقاشی را جدی نگیرد. اما در مصاحبهای با خانم حمیده شریفیراد گفته است از میان تمام هنرها اگر فقط یکی را باید انتخاب میکرد، آن هنر نقاشی بوده است. خانم شریفیراد ساعتها با کیارستمی گفتگو کرده و حاصل آن را به همراه اسنادی که از سوی کیارستمی در اختیارش قرار گرفته است، به زودی در یک کتاب چاپ خواهد کرد.
این ناشر در پایان درباره دشواریهای صنعت نشر در ماههای اخیر، ضمن اشاره به گرانی کاغذ گفت: سرمایهبری کتاب هنری از کتابهای معمولی بیشتر است اما خوشبختانه طی سالهای اخیر، گرایشهای هنری جای خود را در جامعه پیدا کردهاند، به همین دلیل توسعه گالریها رخ داده است و این اتفاق، در بسیاری از شهرهای کشور با رویکرد هنر معاصر تسری یافته است.
نقاشی های دیدهنشده عباس کیارستمی به مدت دو هفته از ۱۷ تا ۲۹ آبان ماه در گالری گلستان به نمایش در میآید.
نظر شما