۸۵ درصد ابلاغ‌های قضایی کشور الکترونیکی شده است

بیرجند - ایرنا - رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: براساس برنامه ششم توسعه باید سالانه پنج درصد ابلاغ‌ها الکترونیکی شود و امروز به دلیل استقبال زیاد، ۸۵ درصد ابلاغ‌های کشور الکترونیکی شده است. 

حجت الاسلام حمید شهریاری روز یکشنبه در آیین رونمایی از پروژه‌های تمام الکترونیک قضایی کشور در بیرجند افزود: قوه قضاییه ایران بین بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا از فناوری‌های نوین بیشترین بهره را برده است.

وی گفت: ثبت دادخواست به صورت الکترونیکی در کشور و استفاده قضایی از رایانه یکی از پیشرفت‌های قوه قضاییه است که تعجب کشورهای دیگر را برانگیخته است. 

معاون قوه قضاییه ادامه داد: رشد و توسعه فناوری اطلاعات این قوه در دنیا کم نظیر است و در برخی کشورها فضای بسیار بزرگی به آرشیو پرونده‌های قضایی اختصاص دارد و به خاطر برخی مشکلات استفاده کمی از فناوری دارند.

وی با اشاره به فعال شدن برخی دستگاه‌های دولتی در حوزه فناوری اظهار داشت: با این وجود باز هم قوه قضاییه رتبه اول فناوری را در کشور دارا است. 

شهریاری گفت: قوه قضاییه موفق شده بخشی از تمدن نوین اسلامی را در کشور شروع کند و می‌تواند الگوی کشورهای جهان اسلام باشد. 

وی با اشاره به سفر اخیر وزیر دادگستری عراق به ایران اضافه کرد: وقتی حوزه فناوری در دستگاه قضا را برای این مقام خارجی شرح می‌دادیم باعث اعجاب او شده بود. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به دادرسی الکترونیکی اظهار داشت: حدود ۱۰ سال قبل با شعار عدالت الکترونیک این طرح آغاز و بعد از مراحلی فرایندها تسهیل شده است. 

وی گفت: ۲ محور از ۱۰ سال پیش برای توسعه الکترونیکی در دستور کار قرار گرفت که یکی در حوزه دولت به دولت بود.

حجت الاسلام شهریاری افزود: فعالیت‌های زیادی شکل گرفت که توانستیم ارتباط‌های دستگاه قضا با دستگاه‌های خارج را ممکن کنیم و اکنون بیش از ۳۰ خدمت انجام شده یا در حال انجام است. 

وی با بیان اینکه در این مسیر مشکلات جدی با نیروی انتظامی وجود دارد گفت: جز خراسان جنوبی هنوز در استان‌های دیگر توفیق ارتباط الکترونیک با نیروی انتظامی را نداشته‎‌ایم. 

وی عنوان کرد: محور دوم توسعه الکترونیکی در دستگاه قضا دولت به مردم بود که مفهوم جدید محسوب می‌شود و خدمات دستگاه قضا تبدیل به خدمت روی میز مردم شد. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به راه‌اندازی سامانه سخا در این خصوص گفت: مسئولیت سامانه این بود که خدمت از دادگستری روی میز اشخاص حقیقی و حقوقی در منطقه حضور خودشان انجام شود. 

وی صدور الکترونیکی گواهی عدم سوء‌پیشینه را یکی از این خدمات عنوان کرد و گفت: پیش از این زمان صدور گواهی زیاد بود که اکنون به چند ساعت کاهش یافته است و از طرفی در روش پیشین شأن شهروندی نیز رعایت نمی‌شد.

شهریاری با بیان اینکه ارایه خدمات با روش‌های فناورانه نشان‌دهنده توانایی حاکمیت است گفت: درخواست ابلاغ نیز مصیبت‌های زیادی در دستگاه قضایی داشت که اکنون با روش‌های جدید فناوری این مشکلات رفع شده است. 

وی بیان کرد: تاسیس سامانه ابلاغ خدمتی نوین به مردم بود که نظیر آن در قبل و بعد از آن انقلاب وجود نداشته است. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ادامه داد: این طرح مزایای بسیاری دارد که اثرات اجتماعی، اقتصادی و غیره آن در جامعه قابل مشاهده است و از بسیاری مفاسد و مشکلات پیشگیری می‌کند. 

وی تاکید کرد: وقتی واسطه‌های انسانی حذف شود کار برای مردم آسان خواهد شد لذا از راه دور امکان دریافت خدمت وجود دارد. 

حجت الاسلام شهریاری سرعت، آسان و ارزان بودن را از ویژگی‌هایی عنوان کرد که باید در خدمات مدنظر باشد و گفت: یکی از افتخارات استان خراسان جنوبی است و هر طرح جدیدی را بخواهیم در دستگاه قضا شروع کنیم از این استان آغاز می‌کنیم که یک مزیت محسوب می‌شود. 

وی با اشاره به مقاومت برخی قضات درخصوص الکترونیکی شدن سامانه نیروی انسانی افزود: خراسان جنوبی تنها استانی است که این مقاومت‌ها در آن دیده نمی‌شود و قضات دست به تایپ هستند.

معاون قوه قضاییه همچنین از همکاری نیروی انتظامی در اتصال به سامانه‌های الکترونیکی دستگاه قضا تقدیر کرد و گفت: این مهم در سطح کشور با مشکلاتی مواجه است که امیدواریم روش این استان الگوی سایر نقاط شود. 

وی بیان کرد: با افتتاح طرح‌های تمام الکترونیک حذف آرشیو کاغذی به عنوان یکی از معضلات جدی دستگاه قضایی رفع آن آغاز می‌شود. 

شهریاری گفت: دفتر خدمات قضایی نیز به عنوان جایگزین عریضه نویسی در استان‌ها راه‌اندازی شده تا خدمات راحت‌تر به مردم برسد. 

وی  با بیان اینکه چهار طرح افتتاح شده در خراسان جنوبی الگوی سایر استان‌ها می تواند باشد ابراز امیدواری کرد: به زودی خدمتی در دستگاه قضایی راه‌اندازی شود که امکان درخواست پرونده‌ها توسط مردم و ثبت سوابق کار وکلا وجود داشته باشد. 

وی همچنین با اشاره به شروع هفته وحدت اظهار داشت: این هفته طلیعه‌ای برای ایجاد امت واحده‌ در جهان اسلام است که از آرمان‌های رسول خدا (ص) محسوب می‌شود. 

معاون قوه قضاییه افزود: پیامبر اکرم (ص) برای پیشگیری از تفرقه بین امت اسلامی تلاش‌های زیادی انجام داد که باید این وحدت و امت واحده با توجه به مشترکات مذهبی تبلور پیدا کند و عینی شود. 

وی اظهار داشت: در کشور ایران امروز شیعه و سنی در کنار هم با آرامش و آسایش زندگی می‌کنند و بر حسب مذهب در حال انجام عبادات هستند حتی با ادیان دیگر هم با صلح زندگی می‌کنیم که می‌تواند الگوی خوبی برای تاسیس امت واحده در جهان اسلام باشد. 

وی با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی است گفت: تاسیس تمدن نوین اول براساس دانش، علم و بعد به وسیله فناوری امکان پذیر است و قابلیت تحقق دارد. 

حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: ظرفیت‌هایی در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که می‌توان آن را به دنیا عرضه کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha