مهران حیدری عصر یکشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار امام جواد (ع) استانداری قم اظهار داشت: این بارشها نسبت به سال گذشته نیز ۱۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی این حجم از بارش را نوعی ناهنجاری بارشی دانست و بیان داشت: نمیتوانیم به این اعداد و ارقام تکیه کنیم و باید بارشهای فصلی را مدنظر قرار دهیم.
وی بیشترین میزان بارش صورت گرفته در استان از آغاز فصل بارش و از ۳۰ مهر تا ۹ آبان را ۸۴ میلیمتر ذکر کرد و گفت: این بارشها از سمت شمال غربی قم انجامشده و کمترین میزان بارش نیز از بخشهای شرقی استان صورت گرفته است.
مدیرکل هواشناسی قم ادامه داد: بیشترین بیشینه بارشها در سال زراعی جاری متعلق به بخشهای جعفرآباد و کهک است و تغییرات میدان بارشهای استان از حدود ۱۰ تا ۵۵ میلیمتر در نوسان میباشد.
حیدری در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه برای امشب بارندگی خاصی را در استان پیشبینی نمیکنیم، افزود: صبح و عصر فردا ابرناکی را در سطح استان شاهد خواهیم بود و احتمال بارشهای پراکنده در ارتفاعات وجود دارد.
وی همچنین بابیان اینکه تا ۱۰ روز دیگر بارشی را در سطح استان نخواهیم داشت، در تبیین علت این موضوع بیان کرد: وقوع طوفان حارهای در اقیانوس هند باعث جذب رطوبت زیادی شده و بهاصطلاح پراشیدگی جوی ایجادشده است.
مدیرکل مدیریت بحران قم نیز در این جلسه با بغرنج خواندن وضعیت رودخانه قمرود قم گفت: با اصلاحاتی که در بستر این رودخانه انجام شود، تنها میتوان ۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه آب را از آن عبور داد.
محسن اوروجی اظهار داشت: در برخی مقاطع این رودخانه مانند صحن جوادالائمه (ع) حرم حضرت معصومه (س) حجم آبی که قابلیت عبور دارد، بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ مترمکعب میباشد.
وی یادآور شد: در حادثه سیل اوایل سال جاری اگر سدهای ۱۵ خرداد و کوچری را نداشتیم، سیلابی با حجم ۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه باید از این رودخانه عبور میکرد.
وی درعینحال اضافه کرد: وضعیت این سدها در حال حاضر بهگونهای است که با یک سیلاب پر میشود.
وی یادآور شد: چون قمرود در خط الراس شهر قم قرارگرفته، اگر آب از رودخانه بیرون بزند، اتفاقی مانند آنچه در شهرهای معمولان و پلدختر لرستان رخ داد را در قم نیز شاهد خواهیم بود، ازاینرو باید حساستر باشیم.
نظر شما