به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، این کپسول در مجموعه پرتاب Complex ۳۲ در منطقه آزمایش نظامی آمریکا در نیومکزیکو به ارتفاع یک مایلی زمین پرتاب شد و با کمک دو چتر نجات فرود آمد. در این پرواز ۹۵ ثانیهای هیچ فضانوردی حضور نداشت و از یک مانکن داخل کپسول استفاده شد. هدف از این آزمایش بررسی سیستم لغو ماموریت بود. سیستم لغو ماموریت طوری طراحی شده تا در مواقع اضطراری خدمه بتوانند جان خود را نجات دهند. این آزمایش نشان داد که این کپسول این توانایی را دارد که در شرایط اضطراری، خود و خدمه خود را از موشک «اطلس ۵» (Atlas V) دور نگاه دارد.
به گفته بویینگ، هدف از آزمایش «لغو ماموریت» این بود که نشان دهد سیستمهای پیچیده روی کپسول استارلاینر و ماژول سرویس آن در شرایط واقعی پرواز به طور صحیح کار میکنند. این نشان می دهد که پیشرانههای موشک می توانند در سطوح مورد نیاز کار کنند و چترهای نجات میتوانند به درستی باز شوند و از وزن کپسول پشتیبانی کنند.
البته در این آزمایش، هنگام فرود ۲ چتر از ۳ چتر نجات کپسول استارلاینر باز شدند، اما ناسا و بویینگ هر دو اعلام کردند این عملیات حتی در صورت حضور فضانوردان نیز به طور ایمن انجام میشد.
در مرحله بعد بویینگ تصمیم دارد ماه آینده کپسول استارلاینر را به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال کند. همچنین قرار است سال آینده این کپسول ۳ فضانورد را به همین ایستگاه ببرد.
این در حالی است که اسپیس ایکس نیز روز گذشته اعلام کرد سیستم لغو ماموریت و چتر نجات خود را ۱۳ بار آزمایش کرده است.
نظر شما