دکتر علیرضا مجیدانصاری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: بررسی ها و تحقیقات نشان داده است که طب سنتی ایرانی در پیشگیری و حل برخی مشکلات بیماران مبتلا به سرطان، میتواند اقدامات بسیار خوبی انجام دهد.
وی، عوارض درمان را مهمترین چالش بیماران مبتلا به سرطان اعلام کرد و گفت: در برخی مواقع درمان بیماران از سوی پزشکان به دلیل عوارض آن، قطع میشود و طب سنتی ایرانی میتواند این عوارض را برطرف کند تا خللی در روند درمان بیماران به وجود نیاید.
مجیدانصاری ادامه داد: تاکنون شواهد آکادمیک و علمی پذیرفته شده یا نظرات قطعی جامعه علمی در مورد استفاده از طب سنتی یا روش های دیگر برای درمان موثر سرطان، ارائه نشده است.
راهکارهای موثر طب سنتی برای کاهش عوارض سرطان
وی بیان داشت: بیماران معمولا در طول دوره درمان با معضلاتی مواجه میشوند که پزشکی رایج یا اصلا تعریفی برای آن ندارد یا نمی تواند راه حلی برای آن ارائه کند اما طب سنتی خدماتی را در کلینیکهای طب فراگیر ارائه میدهد که میتواند برخی از این مشکلات را برطرف کند.
مدیر دپارتمان طب فراگیر و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی، سندرم خستگی مزمن را از جمله مشکلات طول دوره درمان اعلام کرد و گفت: بیمار سرطانی معمولا بعد از انجام شیمیدرمانی، توان لازم حتی برای بلند شدن از روی صندلی را ندارد و احساس خستگی دائم دارد. پزشکی رایج نمیتواند برای این موضوع کاری کند، ولی طب سنتی ایرانی برای آن راه حل دارد.
مجیدانصاری، خشکی مخاط یا زخم های دهانی را از جمله عوارض شیمی درمانی بیان کرد و افزود: التهاب دهان، مقعد و دستگاه تناسلی از مهمترین عوارض شیمی درمانی و رادیوتراپی است. این موارد هم در پزشکی رایج راه حلی ندارد اما با تجویز غذایی یا برخی داروهای مکمل گیاهی و سنتی به راحتی میتوان این عوارض را برطرف کرد.
وی تاکید کرد: در این زمینه مقالات متعددی منتشر شده و از لحاظ علمی هم گزارش زیادی ارایه شده که مورد پذیرش صاحب نظران علمی حوزه پزشکی قرار گرفته است، همچنین متخصصان مربوطه اعم از آنکولوژیست و جراح با همکاری متخصص طب سنتی از این موارد برای کاهش عوارض بیماری استفاده میکنند.
قرار نیست طب سنتی جایگزین طب رایج برای درمان سرطان شود
وی با اشاره به اینکه روشهای طب سنتی را باید با روشهای طب رایج تلفیق کرد، گفت: قرار نیست روشهای طب سنتی ایرانی جایگزین روشهای معمول در طب رایج برای درمان سرطان شوند.
مجیدانصاری ادامه داد: ما نمیگوییم بیماران درمانهای معمول خود را مانند جراحی یا شیمی درمانی دنبال نکنند و به جای آن از روشهای طب سنتی ایرانی استفاده کنند. روش های طب سنتی پس از بررسی دقیق شواهد مورد و بدون ایجاد تداخل مخرب با درمان های معمول بیمار، به خدمت گرفته می شود تا کیفیت زندگی بیمار ارتقا پیدا کند.
مدیر دپارتمان طب فراگیر و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی گفت: در آینده (حدود ۵ تا ۱۰ سال دیگر) پس از اثبات علمی، بخش هایی از روش طب سنتی را می توان برای افزایش طول عمر استفاده کرد.
وی افزود: مطالعاتی در طب سنتی ایرانی در دست انجام است که برخی از آنها در مرحله مقدماتی هستند که امیدواریم با به نتیجه رسیدن آنها، بتوان خدماتی مناسب در حوزه درمان به این بیماران ارائه کرد.
هر ترکیب گیاهی را نمیتوان به بیمار تحت درمان سرطان تجویز کرد
مجیدانصاری تاکید کرد که هر ترکیب گیاهی را نمی توان به بیمار تحت درمان سرطان تجویز کرد، این اقدام میتواند مشکلات جدی برای مبتلایان به سرطان ایجاد کند.
وی گفت: هرچند اغلب داروهای معروف که در درمان سرطان استفاده می شوند، ریشه گیاهی دارند اما آنها، مدت ها قبل در درمان های طبیعی یا بومی استفاده میشدند و پس از انجام مطالعات دقیق، وارد عرصه درمانی این بیماری شدند.
مجیدانصاری افزود: یکی از معضلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم این است که برخی افراد غیر کادمیک ادعای اد
آکادمیک ادعادی درمان سرطان را دارند و میگویند که داروی گیاهی، مشکلی برای افراد به وجود نمیآورد که این موضوع غلط است.
وی افزود: برخی از داروهای گیاهی با درمان رایج تداخل دارند، مصرف همزمان آنها ممکن است اثر دارو یا شیمی درمانی را از بین ببرد یا برخی اوقات اثرات جانبی در پیشرفت تومور یا وخیم تر شدن بیماری ایجاد کنند. لذا مصرف مکمل ها یا ترکیبات طبیعی باید با هماهنگی متخصصان آنکولوژی و طبق نظر پزشک طبی سنتی ایرانی در کلینیکهای طب فراگیر در سرطان انجام گیرد.
نظر شما