به گزارش روز سهشنبه روزنامه آستانهتایمز، پیشنهادهای عسکر مامین نخستوزیر قزاقستان شامل مواردی از جمله تشدید تلاشها برای ایجاد بانک توسعه و همچنین صندوق توسعه این سازمان و همچنین تهیه نقشهراهی برای افزایش سهم پولهای کشورهای عضو در حلوفصلهای مالی بین آنها و نیز احیای دیدارها بین وزیران دارایی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است.
نخست وزیر قزاقستان همچنین از کشورهای ناظر در سازمان همکاری شانگهای خواست تا برای شتاب بخشیدن به ایجاد سامانه خودکار برای صدور مجوزهای حمل کالا و تائید اجرای پروژه جادهای مشترک، به کشورهای عضو این سازمان بپیوندند.
وی افزود که این کشورها همچنین از مشارکت اتاقهای کارآفرینان خود در "برنامه همکاری چندجانبه تجاری و اقتصادی" سازمان همکاری شانگهای سود خواهند برد. مامین همچنین بر اهمیت ایجاد فهرست مشترکی از پروژههای سرمایهگذاری در سازمان همکاری شانگهای برای ارتقا و پیشبرد این پروژهها در تماسهای دبیرخانه این سازمان با موسسات مالی بینالمللی تاکید کرد.
نخست وزیر قزاقستان همچنین در ادامه این نشست بر لزوم توسعه همکاری تجاری و اقتصادی از طریق گفتگوی چندجانبه در میان اعضای سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن) و اتحادیه اروپا تاکید کرد.
مامین پیشنهاد کرد که اعضای سازمان همکاری شانگهای، مرکز مالی بینالمللی آستانه را به عنوان یک سایت آزمایشی برای محصولات و فناوریهای مالی خود مورد بررسی قرار دهند. وی خاطرنشان کرد که هماکنون شرکتهایی از روسیه، چین و ازبکستان از این فرصت استفاده میکنند.
نخست وزیر قزاقستان همچنین پیشنهادی برای ایجاد شورای همکاری در زمینه اقتصاد دیجیتال مطرح کرد و گفت: ایجاد چنین شورایی میتواند سکویی برای توسعه مشارکتها و معرفی عناصر جدید فناوری مانند نسل ۵ (۵G)، شهرهای هوشمند، بلاک چین و داراییهای دیجیتال باشد.
نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نشست تاشکند ۱۴ سند از جمله بیانیه مشترک، نسخه جدیدی از برنامه همکاری چندجانبه تجاری و اقتصادی، دورنمای همکاری کشورهای عضو در زمینه خط آهن، مقررات مرکز تحلیل اقتصادی سازمان همکاری شانگهای و برنامه توسعه رفاه اکولوژیک شهرهای این سازمان تصویب کردند. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست حضور داشت.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان سیاسی، اقتصادی و امنیتی میاندولتی است که در سال ۲۰۰۱ توسط کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برای همکاریهای چندجانبه پایهگذاری شد و پس از آن در سال های بعد، ایران، مغولستان، پاکستان، هند، افغانستان و بلاروس به عنوان عضو ناظر به این سازمان پیوستند.
عضویت هندوستان و پاکستان به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای که در سال ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت، در سال ۲۰۱۷ در اجلاس سران این سازمان در قزاقستان به تصویب همه اعضا رسید.
نظر شما