۱۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۲۳
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 83547300
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عقب نشینی رئیس جمهوری گینه بیسائو از برکناری کابینه خود

تهران - ایرنا - " خوزه ماریو واز " رئیس جمهوری گینه بیسائو تحت فشارهای جامعه اقتصادی دولت های غرب آفریقا (اکواس) مجبور شد تا از تصمیم اخیر خود برای عزل کابینه عقب نشینی کند.

خبرگزاری رویترز روز شنبه از بیسائو گزارش داد که رئیس جمهوری کشور آفریقایی گینه بیسائو که هفته گذشته بعد از عزل همه اعضای کابینه خود "فاوستینو فاودت ایمبالی" را به نخست وزیری این کشور برگزید و بعد از ضرب العجل جامعه اقتصادی دولت های غرب آفریقا (Economic Community Of West African States ) مجبور شد او را نیز از مقام خود عزل کند.

رئیس جمهوری گینه بیسائو سه شنبه هفته گذشته با صدور یک فرمان اجرایی اعلام کرد که اعضای کابینه از جمله "اریستدیش گومز" نخست وزیر را عزل کرده و ایمبالی را جانشین می کند.
وی دلیل اتخاذ چنین تصمیمی را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری "مشاهده بحران سیاسی جدی که مانع عملکرد عادی نهادهای دولت می‌شود" اعلام کرد.

این در حالی است که گومز مدتی قبل از اعلام این فرمان اجرایی که در رادیویی دولتی قرائت شد از وجود یک "طرح کودتا" در این کشور خبر داده بود.

رییس جمهوری گینه بیسائو دیروز با مشارکت دومین حزب بزرگ این کشور کابینه جدید خود را در حالی معرفی کرد که این کشور ماه میلادی گذشته به دنبال تشدید مناقشه با "دومینگوز پریر"» نخست وزیر وقت، وی را از سمتش عزل کرده بود.

این دو شخصیت گینه ای عضو حزب حاکم PAIGC هستند و مناقشات آنان بر سر تقسیم اختیارات وظایف در نظام سیاسی این کشور غرب آفریقا رخ داد.
بعد از این بود که ماریو واز یکی از وزیران سابق را به عنوان نخست وزیر منصوب کرد که با انتقاد شدید اعضای حزب حاکم مواجه شد و لذا به ناچار به جلب حمایت حزب PRS دومین حزب بزرگ این کشور در پارلمان روی آورد.
به گزارش خبرگزاری "آل افریکا"، سازمان ملل متحد نیز ماه میلادی گذشته از گروه های سیاسی گینه بیسائو خواسته بود برای پایان دادن به کشمکش سیاسی پای میز مذاکره حاضر شوند.

به همین دلیل بود که احزاب مخالف سیاسی در آخر هفته قبل در اعتراض به این تصمیم رئیس جمهوری با برگزاری تظاهراتی خواهان برگزاری شفاف انتخابات ریاست‌ جمهوری شدند.

البته تظاهرات علیه واز تاکنون آرام بوده و ارتش این کشور قول داده است که با پایبندی به قانون اساسی از این کشمکش ها دور بماند.

به گزارش رویترز، از آنجایی در تازه ترین تظاهرات تعداد زیادی از شهروندان این کشور جان باخته و یا زخمی شده بودند، کشورهای عضو اکواس دخالت کرده و ضمن محکوم کردن این اقدام رئیس جمهوی گینه بیسائو روز جمعه با تشکیل یک جلسه اضطراری در نیامی، پایتخت نیجر، تهدید کردند که چنانچه ماریو واز از تصمیم خود برنگردد باید منتظر اقدامات تنبهی از سوی این نهاد باشد.

اکوواس حتی استفاده از نیروهای امنیتی و یا ارتش برای سرکوبی مخالف تصمیم رئیس جمهوری در این کشور را کودتا تلقی کرده و تهدید کردند که این کشور را تحریم اقتصادی خواهند کرد.

انتخابات ریاست جمهوری گینه بیسائو روز ۲۴ نوامبر سال جاری برگزار خواهد شد.
این کشور که مستعمره سابق پرتغال با حدودا ۲ میلیون نفر جمعیت است سابقه طولانی در زمینه بی ثباتی سیاسی دارد و از سال ۱۹۸۰ تاکنون شاهد ناآرامی های زیادی بوده است.

گینه بیسائو استقلال خود را در سال ۱۹۷۴ به دست آورده و از آن زمان تاکنون ۹ کودتا، ۱۶ شبه کودتا و نیز چندین بار تغییر کابینه را تجربه کرده است.

قاچاقچیان مواد مخدر با بهره برداری از هرج و مرج گینه بیسائو، این کشور را به نقطه ترانزیت قاچاق کوکایین میان آمریکای جنوبی و اروپا تبدیل کرده اند.
برگزاری انتخابات سال گذشته حکومت دمکراسی را به این کشور آشوب زده بازگرداند و باعث شد که کمک های بین المللی که پس از کودتای ارتش در سال ۲۰۱۲ متوقف شده بود، بار دیگر جریان یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha