دکتر عایشه مونیزا Aishath Muneeza دارنده دکتری حقوق مالی از دانشگاه مالزی روز شنبه در پنل فرصتها، نیازها و تقاضاهای شبکه همکاریهای علم و فناورانه در جهان اسلام از پنلهای در نظر گرفته شده در ششمین نشست تبادل علم و فناوری (استِپ) در دانشگاه الزهرا افزود: برای توانمند شدن در زمینه مالی برای انجام تحقیقات علمی و فناوری و خروج از چالش مالی در این زمینه، باید در کشورهای اسلامی متحد شویم یا باید یک بسیج مالی داشته باشیم.
وی بیان کرد: باید راههایی را شناسایی کنیم که بسیج مالی داشته باشیم، باید از ابزارهای مالی اسلامی استفاده کنیم، در زمینه استفاده از ابزارهای مالی اسلامی با ابزارهای مالی جهان فقههای اسلامی ما کار کرده اند، اکنون ما فناوری بلاکچین را داریم و میتوانیم پلت فرمی را ایجاد کنیم و برای پاسخگویی به چالش مالی در این حوزه از بلاکچین استفاده کنیم.
استاد مرکز بینالمللی آموزش در امور مالی اسلامی بیان کرد: ما باید با هم متحد شویم چرا که اگر بخواهیم تامین مالی فردی کنیم، مشکلات ما در زمینه تحقیقات علمی و فناوری و نوآوری بیشتر خواهد شد.
وی یادآور شد: بنیاد مصطفی (ص) میتواند پلت فرمی را پیشنهاد دهد که ابزارهای مالی اسلامی استفاده و وجوه مالی را شناسایی کنیم، اکنون در مالزی یک شرکت تامین مالی خرد خود را از طریق بلاکچین انجام داده است، کاری که باید انجام دهیم این است که ابزارهای مالی اسلامی را که قابلیت تطبیق با فناوریهای روز را دارند شناسایی کنیم و بهکار بگیریم.
استاد مرکز بینالمللی آموزش در امور مالی اسلامی ادامه داد: به طور مثال وقف یکی از ابزارهای جذب سرمایههای مالی است که میتوانیم استفاده کنیم، ما باید یک راه حل نوآورانه با همکاری مشترک پیدا کنیم و باید یک سکوی مشترک ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه فناوری بلاکچین معجزه نمیکند، یادآور شد: در واقع با کمک بلاکچین مشخص میشود که کمکهای صورت گرفته در کجا هزینه شده است، چیزی که کمککنندگان همواره از آن شکایت داشتند این بود که مشخص نبود کمکهای صورت گرفته کجا هزینه میشود، ما باید فناوری بلاکچین را با سیاستهای حکمرانی خود انجام دهیم.
جایزه مصطفی (ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان است که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود و به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط افرادی شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشریت باشد. تاکنون دو دوره از این جایزه برگزار شده است.
نظر شما