خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۲۷
کد خبر: 83548789
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۱۸ مقاله به همایش ملی کارکرد وقف در توسعه انسانی ارسال شد

بیرجند - ایرنا - دبیر علمی نخستین همایش ملی «کارکرد وقف در توسعه انسانی با تاکید بر وقف علمی» گفت: ۱۱۸ مقاله در مجموع به دبیرخانه این همایش در بیرجند ارسال شده است. 

مفید شاطری روز یکشنبه در نشسست خبری اظهار داشت: برنامه‌ریزی این همایش از یک سال قبل در تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه بیرجند و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان انجام شد و ۲۱ آبان ماه جاری با حضور میهمانانی از سراسر کشور در دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود. 

وی، وقف و توسعه مراکز علمی و فناوری، وقف و رفاه اجتماعی، آموزش و توسعه فرهنگ وقف، وقف مشارکتی و کارکرد آن و ظرفیت‌های وقف در حوزه آموزش را از جمله محورهای این همایش برشمرد و افزود: بیشترین مقالات رسیده در خصوص وقف و توسعه مراکز علمی بوده است. 

دبیر علمی نخستین همایش ملی کارکرد وقف در توسعه انسانی با بیان اینکه ۵۸ درصد استان‌های کشور در ارسال مقاله به این همایش مشارکت داشته‌اند اظهار داشت: ۱۶ نفر از اساتید برجسته پنج دانشگاه کشور داوری مقالات را به عهده داشتند. 

وی افزود: از مجموع مقالات تاکنون ۸۱ مقاله پذیرفته شده و ۳۱ مقاله که شاخص‌های علمی را کسب نکردند نیز رد شده است. 

 شاطری تجلیل از واقفان حوزه آموزش و حامیان وقف را از دیگر برنامه‌های این همایش عنوان کرد و گفت: فرهنگ‌سازی برای وقف علمی از مهمترین دستاوردهای این همایش خواهد بود. 

 وی با اشاره به قدمت وقف علمی در خراسان جنوبی یادآور شد: قدیمی‌ترین موقوفات استان با نیت علم و دانش بوده‌اند که قدمت یکی از این موقوفات به سال ۹۱۱ هجری قمری بر می‌گردد. 

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند با تاکید بر اینکه وقف علمی در دوره‌های اخیر مغفول مانده است گفت: تصور جامعه در عصر جدید این است که دانشگاه بدون نیاز کمک‌های مردمی اداره شده و از همین رو وقف‌های علمی کمرنگ شده است. 

وی با اشاره به لزوم درآمد ماندگار در دانشگاه‌های برای حوزه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی عنوان کرد: مهمترین سرمایه‌گذاری که می‌تواند تداوم داشته باشد وقف است که حتی تغییر سیاست‌ها نیز در آن اثر گذار نخواهد بود. 

 شاطری با بیان اینکه ایجاد وقف‌های علمی نیازمند گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی است گفت: مدرسه شوکتیه نیز به عنوان یکی از مدارسی که علوم نوین در آن تدرسی می‌شده بخش عمده هزینه‌های خود را از محل موقوفات تامین می‌کرده است. 

 وی اظهار داشت: البته تعداد کمی موقوفات جدید نیز به موضوع علم در استان به ثبت رسیده که نمونه آن در بشرویه و خوسف موجود است اما هنوز هم این موقوفات پاسخگوی نیازهای موجود حوزه علم نیست. 

دبیر علمی نخستین همایش ملی کارکرد وقف در توسعه انسانی با تاکید بر وقف علمی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در چشم انداز آینده خود باید در حوزه خدمات آموزشی سرآمد باشد اضافه کرد:  یکی از موضوعاتی که برای رسیدن به این هدف می‌توان دانشگاه‌ها و آموزش عالی را یاری کند وقف است. 

وی تاکید کرد: دنیای غرب نیز از قدرت نهاد وقف غافل نشده است و دانشگاه‌های برتری در سطح جهان هستند که از محل موقوفات تغذیه می‌شوند. 

شاطری ابراز امیدواری کرد؛ با برگزاری این همایش شاهد ورود خیران و واقفان در حوزه‌های علمی، پزشکی و درمانی باشیم. 

وی یادآور شد: در راستای این همایش پیگیر چاپ ۲ کتاب به عنوان حسینه‌های تاریخی خراسان‌جنوبی و وقف عالمان و حاکمان در استان بوده‌ایم که کتاب نخست به چاپ رسیده است.
 

برچسب‌ها