۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۵۷
کد خبر: 83550589
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انگلیس خواستار حل فوری بحران بولیوی شد

۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۵۷
کد خبر: 83550589
انگلیس خواستار حل فوری بحران بولیوی شد

لندن – ایرنا – وزیر امور خارجه انگلیس روز دوشنبه در واکنش به تحولات تازه در بولیوی که منجر به استعفای اوو مورالس رئیس جمهوری این کشور شد، خواستار حل فوری، دمکراتیک و مسالمت‌آمیز بحران سیاسی در کشور حوزه آمریکای لاتین شد.

«دومینیک راب» روز دوشنبه بدون اشاره به پیروزی «اوو مورالس» در انتخابات اخیر ریاست جمهوری بولیوی، در توییتی فزود: مردم بولیوی حق دارند تا این فرصت را داشته باشند که در انتخابات آزاد و عادلانه شرکت کنند.

مخالفان مورالس به رغم اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در بولیوی و با وجود تایید «دادگاه عالی انتخابات»، اعلام کردند که این نتایج را قبول ندارند و از آن زمان تاکنون دست به اعتراض‌های خشونت‌آمیز زده‌اند.

به دنبال تشدید بحران سیاسی در بولیوی، سازمان کشورهای آمریکایی (اواِی‌اس - OAS) از دولت لاپاز خواسته بود، نتایج انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده در ۲۸ مهرماه (۲۰ اکتبر) را ملغی اعلام و انتخابات دوباره برگزار کند. سرانجام دیروز (یکشنبه) ۱۹ آبان‌ماه (۱۰ نوامبر) با دخالت ارتش بولیوی، مورالس مجبور به استعفا شد و در نطق تلویزیونی گفت: استعفای خود را تقدیم می‌کنیم تا برادران و خواهران کارمند دولت هدف حملات و تهدیدات قرار نگیرند. وی شرایط جاری در بولیوی را به کودتا علیه دولت تعبیر کرد و خطاب به مردم کشورش گفت: دوست دارم اعلام کنم، مبارزه ما پایان نیافته و تلاش برای تحقق برابری و صلح همچنان ادامه خواهد داشت.

مورالس افزود: به عنوان رئیس‌جمهوری وظیفه دارم که شرایط را آرام کنم.

استعفای مورالس، واکنش کشورهای مختلف آمریکای لاتین را به همراه داشته به گونه‌ای که ساعاتی پس از کناره‌گیری او، وزیر امور خارجه مکزیک، این استعفا را نتیجه اقدامی نظامی خواند و با وقوع «کودتا» در این کشور مخالفت کرد. «ابرارد مارسلو» در توئیتی با رد استعفای مورالس آن را مشابه تراژدی‌هایی خواند که در قرن پیش، آمریکای لاتین را آغشته به خون کرد. دولت مکزیک و برخی کشورها به مورالس پیشنهاد پناهندگی سیاسی دادند که با مخالفت او همراه شده و گفته در کشورش خواهد ماند.

در همین رابطه، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی عمیق درباره اوضاع بولیوی، خواستار خویشتنداری طرف‌های درگیر شد.

همچنین رئیس‌جمهوری منتخب آرژانتین کناره‌گیری رئیس‌جمهوری بولیوی را کودتا علیه او خواند و برگزاری انتخابات آزاد و آگاهانه در این کشور را خواستار شد.

دولت نیکاراگوئه نیز با انتشار بیانیه‌ای «کودتا» علیه اوو مورالس رئیس جمهوری بولیوی که وی را به استفعا واداشت، محکوم کرد و آن را اقدامی فاشیستی دانست.

دولت پرو نیز در با صدور بیانیه‌ای، برگزاری انتخابات شفاف با کمک سازمان کشورهای آمریکایی(اواِی‌اس - OAS) را خواستار شد.

همچنین دولت روسیه از همه نیروهای سیاسی بولیوی دعوت به همکاری، مسئولیت‌پذیری و یافتن راهکار سازنده برای بحران این کشور کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha