نمایش‌های خیابانی جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک؛ رضایت‌بخش اما دور از ایده‌آل

همدان - ایرنا - داور بخش خیابانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: تعدادی از نمایش‌های خیابانی از لحاظ محتوایی، تکنیک و بازی وضعیت خوبی دارند و در مجموع وضعیت اجراهای خیابانی رضایت‌بخش است.

جواد انصافی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تئاتر خیابانی باید راحت و سهل اجرا شود و قابلیت اجرا در هر محل و منطقه‌ای را داشته باشد.

وی اضافه کرد: موضوع این نمایش‌ها باید به اندازه‌ای جذاب باشد که بتواند مردم را پای اجرای خود نگه دارد و مخاطبان با دیدن نمایش بدانند که دغدغه‌های آنها و موضوعات روز مورد نظرشان در آن پرداخته شده است.

این هنرمند پیشکسوت تئاتر و تلویزیون گفت: تئاتر خیابانی نسبت به سال‌های قبل پیشرفت کرده اما توقع ما این است که آثار خیابانی قوی‌تر و جذاب‌تر از این تولید شود.

انصافی برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را اقدامی مفید دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به تبادل افکار گروه‌های مختلف و مطرح شدن هنرمندان شهرستان‌ها در جشنواره، می‌توان برگزاری این رویداد را اتفاق مثبتی قلمداد کرد.

این هنرمند با اشاره به تصمیم دبیر جشنواره نسبت به حمایت از ادامه جشنواره با اجرای آثار برگزیده در شهرهای مبدا، گفت: این تصمیم باعث می‌شود که جشنواره همین‌جا در همدان تمام نشود و گروه‌های منتخب با اجرای نمایش در شهرهای خود، جشنواره را تا چند ماه زنده نگه دارند.

وی افزود: با این اقدام مردم دیگر شهرها نیز پی می‌برند چه اثری در شهر آنها ساخته شده و از ثمرات جشنواره بهره‌مند می‌شوند.

نمایش‌های خیابانی با ایده‌آل فاصله دارد

یک داور دیگر بخش خیابانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان نیز به ایرنا گفت: نمایش‌های خیابانی نسبت به سالهای قبل ارتقا کیفی داشته اما وجود پیشرفت کارها، هنوز تا ایده‌آل فاصله دارد.

امیر مشهدی عباس اظهار داشت: سطح کیفی آثار خیابانی نسبت به سال‌های قبل ارتقا یافته و برگزاری مستمر جشنواره در این زمینه تاثیرگذار است.

وی تاکید کرد: باید روند پیشرفت نمایش‌ها حرفه‌ای و سریع‌تر باشد اما در مجموع در دوره بیست و ششم، آثار راضی‌کننده بود.

مشهدی عباس با بیان اینکه جشنواره باعث شده تئاتر خیابانی جدی‌تر دیده شود خاطرنشان کرد: وجود رقابت در جشنواره، به گروه‌ها انگیزه می‌دهد اثری بهتری ساخته و دیده شوند.

این داور جشواره گفت: باید معیارهای تولید نمایش مشخص باشد و جشنواره می‌تواند این ملاک و معیارها را تعیین‌ کند.

وی با اشاره به اینکه در طول سال چندان به تئاتر خیابانی پرداخته نمی‌شود افزود: این نوع نمایش بیشتر به صورت سفارشی تولید می‌شوند و باید جایگاه ویژه‌ای برای آن در نظر گرفته شود.

مشهدی‌عباس یادآوری کرد: تئاتر خیابانی برای کودکان و نوجوانان باید ویژگی‌های متفاوتی داشته باشد و برای این کار نیاز به خلاقیت‌های کودکانه، تصویرسازی‌های بهتر و رنگ‌های متفاوت‌تر دارد. 

بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان به دبیری مجید قناد و با شعار "کودک، طبیعت، تئاتر" از ۱۶ آبان آغاز شد و تا بیست و یکم این ماه ادامه دارد.

۵۳ نمایش ایرانی و خارجی در این رویداد جهانی اجرا می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha