منطقه جلالوند در ۷۰ کیلومتری کرمانشاه و یکی از دهستانهای بخش مرکزی این شهر میباشد که مردم آن در جنوب و شرق کرمانشاه سکونت دارند.
دهستانهای جلالوند دارای طبیعتی بکر، چشمنواز و غالبا پوشیده از جنگلهای بلوط است و ظرفیت بسیار بالایی برای گردشگری و جذب گردشگر دارد.
این منطقه کوهستانی که در قدیم تفرجگاه بسیاری از بزرگان بوده است، امروز میتواند میزبان عاشقان طبیعت و گردشگران زیادی از سراسر کشور باشد.
علاوه بر کوههای پوشیده از درختان بلوط و چنار، چشمهسارهای زیبا و آب و هوای ناب، بقعه مبارکه سیدفرخ در روستای خوبیاران، سان (سنگ) رستم، قلعه چهر و کوه بلند گنجره، از دیگر امکان دیدنی و گردشگری منطقه جلالوند است.
گوردخمه سان رستم در ۶۴ کیلومتری جنوب کرمانشاه قرار دارد و درون یک سنگ هرمی شکل به ارتفاع پنج متر اتاقی کنده شده است.
از آنجا که بیشتر گوردخمههای غرب ایران مادی، هخامنشی هستند میتوان سان رستم را هم از این دوره خواند و البته برخی هم عقیده دارند این بنا متعلق به دوره ساسانیان است.
«محمود پیری» کارگردان فیلم مستند ایل جلالوند، زمان صرف شده برای ساخت این فیلم را یک سال عنوان کرد و به خبرنگار ایرنا گفت: فیلم ایل جلالوند که با نام «مستند جالن» پخش و اکران خواهد شد، ۷۰ دقیقه است که البته امکان دارد به عنوان یک مجموعه سه قسمتی که هر قسمت ۴۵ دقیقه باشد، به صورت جداگانه پخش شود.
وی افزود: این مستند قرار است در ۲۳ مکان فرهنگی، علمی و آموزشی مانند دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران. دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه پیام نور کرمانشاه و دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، جهاد دانشگاهی کرمانشاه، سینما آزادی کرمانشاه و چند مکان دیگر اکران شود.
این کارگردان جوان کرمانشاهی، معرفی فرهنگ غنی مادی و معنوی قوم لک را مهمترین دلیل تولید این فیلم بیان کرد و گفت: به عنوان یک فیلمساز و لکزبان، تلاش میکنم فرهنگ و پیشینه قوم لک را که تاریخ نانوشته ایران زمین بوده است را به هموطنان خود معرفی کنم.
منطقه جلالوند که دارای ۷۵ روستا است، بین دهستانهای عثمانوند، هلیلان، هرسم و رودخانه سیمره واقع شده است به نحوی که از شمال به ماهیدشت، از جنوب به هلیلان، از شرق به عثمانوند و از غرب هم به اسلامآبادغرب محدود است.
جاده اصلی این منطقه، از کرمانشاه شروع شده و با گذر از شهر هلشی و روستای بوژان به روستای چنار، مرکز دهستان جلالوند، میرسد.
کشاورزی یک چهارم از منطقه جلالوند به صورت آبی و مابقی آن به شکل دیم انجام میشود.
مردم ایل جلالوند مدتی است کوچ نمیکنند و تعداد کمی از آنها در روستای خود به کشاورزی اشتغال دارند و بیشترشان در شهر کرمانشاه زندگی میکنند.
بسیاری از مردم ایل جلالوند، پیرو مذهب شیعه و برخی طوایف هم یارسانی هستند.
محمود پیری از سال ۸۶ وارد عرصه یادگیری فیلمسازی شده و دورههای کارگردانی حرفهای و فیلمسازی را در آموزشگاههای آزاد گذرانده و همزمان شروع به ساخت فیلمهای کوتاه و بلند کرده است.
وی که دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته برنامهریزی رفاه اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی است، در سال ۹۵ درجه هنری کارگردانی را دریافت کرده است.