۲۲ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۵۲
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 83552594
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چین و ایران فرصت های زیادی را در اختیار یکدیگر قرار داده اند

شنجن- پکن- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران که در چین بسر می برد گفت: چین به عنوان یک قطب قدرتمند سیاسی، اقتصادی و فناوری در جهان، در چند دهه گذشته به عنوان متحد راهبردی ایران، فرصت های مطلوبی جهت توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی در اختیار تهران قرار داده و ایران نیز تلاش کرده است با تکیه بر حسن روابط، فرصت های همکاری متقابلی را در اختیار چین قرار دهد.

«سورنا ستاری» روز چهارشنبه در نشست تجاری فناوری شرکت های ایرانی و چینی در حاشیه نمایشگاه شنجن افزود: او اظهار امیدواری کرد با تلاش مقامات دو کشور و در راستای منافع دو ملت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، شاهد گسترش و تعمیق بیش از پیش همکاری ‌های دو کشور در تمام زمینه ‌ها باشیم.

او افزود: وجود همکاری ‌های گسترده میان دو کشور در سطوح مختلف بویژه حوزه علم و فناوری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و وزارت علوم و فناوری چین، همچنین آکادمی علوم چین و دیگر مراکز مهم علمی و فناوری، بیانگر اهمیت تعاملات فناورانه و اصرار به تحکیم و تقویت سطح روابط دو جانبه در این بخش بوده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران افزود: چین با اجرای سیاست‌های گسترده و منسجم علم، فناوری و نوآوری، توانسته است از کشوری در حال توسعه به سمت کشوری نوآور و خلاق حرکت کند دولت چین موفق شده است با استفاده از سرمایه گذاری در فناوری های نوین، دانش فنی و اصلاح مقررات داخلی کشور، از طریق سیاست های تشویقی و اعطای تسهیلات ویژه، ظرفیت های نوآوری و فناوری را در قالب شرکت های فناور با توان تولید گسترده جهت دهد.

او ادامه داد: چین از نظر اجرایی پروژه مناطق ویژه اقتصادی و پارک های فناوری را دنبال کرده است و طرح های ویژه ای به اجرا گذاشته است که نتیجه آن توسعه همین شهر شنزن به عنوان یکی از مراکز اصلی نوآوری و فناوری در آسیا و جهان است.

وی گفت: شهر شنزن، دارای پتانسیل های فراوانی در حوزه فناوری های پیشرفته نظیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، IoT، صنایع مخابراتی، فناوری سلول های بنیادی و اقتصاد دیجیتال است و این فرصت مغتنمی برای شرکت های دانش بنیان در ایران برای ایجاد و بسط همکاری های تجاری و فناوری با این صنایع است.

ستاری با بیان اینکه ظرفیت ‌های گسترده و فراوانی در حوزه علم و فناوری در ایران نهفته است گفت: گفتمان حاکم بر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران از اقتصاد سنتی و نفتی به سمت توسعه اقتصاد دانش‌ بنیان در حال گذار است در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف تحول بخشیدن به فضای کسب‌ و ‌کارهای نوین و حوزه کارآفرینی اقدام به گسترش زیست بوم نوآوری و فناوری در ایران کرده است.

وی با اشاره به اینکه ایران از نظر منابع طبیعی دارای بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان است افزود: اما این برای ما کافی نبود در همین راستا در طول سال های اخیر شاهد رشد چشمگیر در حوزه فناوری و نوآوری ایران هستیم.

او گفت: رتبه جهانی ایران در تولید علم از جایگاه ۳۴ به ۱۶ ارتقا یافته است و در سطح منطقه نیز رده اول را در اختیار دارد میزان دانشجویان دانشگاه های ایران از ۲.۴ میلیون نفر به ۴.۸ میلیون نفر افزایش یافته است که این امر ایران را از نظر تعداد مهندسین فارغ التحصیل در بین ۵ کشور برتر جهان قرار داده است.

وی ادامه داد: همچنین جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری در ۵ سال گذشته ۵۵ پله ارتقا یافته است و رشد فزاینده ای در توسعه فناوری های پیشرفته در حوزه هایی نظیر نانو تکنولوژی، بایو تکنولوژی، انرژی های تجدید پذیر، علوم شناختی، سلول های بنیادی و فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته ایم.

ستاری تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری از طریق تصویب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، با استفاده از اهرم های حمایتی و تسهیلات گوناگون مالی و قانونی، اقدام به تسهیل فضای کسب و کار در ایران کرده است و نتیجه این حمایت، رشد و توسعه کارآفرینی از طریق فناوری و نوآوری شده است که منجر به ایجاد ۱۲۰ هزار فرصت شغلی مستقیم توسط شرکت های دانش بنیان و نوآور شده است.

او گفت: نتیجه اجرای سیاست های توسعه اقتصاد دانش بنیان در ایران، رشد حجم اقتصاد دانش بنیان ایران به رقمی افزون بر ۱۱ میلیارد دلار است که این رقم به واسطه فعالیت ۴۷۰۰ شرکت دانش بنیان و بیش از ۵۰۰ شرکت خلاق و نوآور است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد از طرفی، تدبیر دیگری که منجر به تغییر شگرفی در نظام نوآوری ایران شده است، افزایش نقش استارت آپ ها و شرکت های نوپا در اقتصاد کشورمان است ظهور استارت آپ ها و شرکت های خلاق و نوآور، فرصت مطلوبی را برای همکاری های بین المللی در بسیاری از حوزه های مختلف از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهداشت، زیست فناوری و تجهیزات و ماشین آلات صنعتی فراهم کرده است.    

به گفته وی وجود ظرفیت های فراوان در فناوری های مختلف در دو کشور می ‌تواند زمینه ساز توسعه سرمایه گذاری‌ های مشترک برای ایجاد شرکت های بزرگ فناور و نوآور در دو کشور گردد تا از طریق تولید مشترک و عرضه محصولات دانش بنیان به بازارهای بین‌المللی، زمینه توسعه رشد اقتصادی بیش از پیش فراهم گردد.

او افزود: به منظور ارتباط مستمر و فزاینده میان فعالان حوزه فناوری و نوآوری دو کشور ایران و چین، معاونت علمی و فناوری اقدام به راه‌ اندازی پنج مرکز مشترک فناوری ایران و چین در حوزه‌ فناوری نانو، تجهیزات پزشکی و سایر حوزه‌ها در شهرهای سوژو، شانگهای، گوانگجو و شنزن کرده است این دفاتر با هدف فراهم آوردن زمینه‌ های همکاری میان شرکت ‌های دانش بنیان ایرانی و چینی فعالیت می‌ نمایند.

ستاری گفت: در همین راستای، حضور من در اینجا به عنوان معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایران همراه با ۷۰ شرکت فناور در زمینه‌های مختلف مانند سلول های بنیادی، فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ خدمات مهندسی؛ اقتصاد دیجیتال و مواد شیمیایی، اهمیت این سفر و انگیزه ما را نشان می‌دهد.

وی با تشریح برخی از حوزه‌های جذاب برای سرمایه گذاری مشترک و فراهم آوردن فرصت های دستیابی به بازار به طرف چینی افزود: امروزه در ایران بیش از ۸۹ درصد مردم به اینترنت دسترسی دارند و این امر فرصت ارزشمندی را برای صنایع ارتباطی فراهم کرده است در همین راستا، بزرگترین پلتفرم اینترنتی تجارت الکترونیک در سطح خاورمیانه به نام دیجی کالا  در ایران فعالیت دارد که بیش از ۹۰ درصد سهم بازار خرده فروشی آنلاین را در اختیار دارد و بیش از هزار تامین کننده کالا و ۱۱ هزار فروشنده، فروشی بیش از ۳ میلیون دلار در روز را رقم زده است تصور کنید چه فرصت ویژه‌ای در اختیار تولیدکنندگان و شرکت های فناور چینی برای ورود به این بازار خرده فروشی از طریق این شرکت تکنولوژیک ایرانی وجود دارد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه امروز مردم روسیه، ترکیه و سایر کشورهای منطقه خاورمیانه با داروهای بیوتکنولوژی ایرانی ضد سرطان و بیماری های التهابی، درمان می‌شوند گروه دارویی سیناژن در ایران علاوه بر تامین داروهای بیوتکنولوژی موردنیاز کشور، توانایی طراحی، ساخت و تجهیز و راه اندازی خطوط دارویی بیوتکنولوژی در سایر کشورها را دارد.

وی افزود: فناوری این شرکت به ترکیه، سوریه، جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین صادر شده و همکاری های جدیدی در سطح اروپا نیز در حال شکل‌گیری است همچنین شرکت سل تک فارمد که در این نشست نیز حضور دارد، در ایران ۵ بیماری لاعلاج را از طریق سلولهای بنیادی درمان می‌نماید، این دستاورد در غرب آسیا بی نظیر است و شرکت مشابهی در این زمینه در سطح خاورمیانه وجود ندارد.

او گفت: در ایران شرکت های متعددی در حوزه تولید نهاده‌های ارگانیک و بیولوژیک کشاورزی فعال هستند و تحقیقات در حوزه تولید اسیدهای آمینه، پروبیوتیک‌ها و اصلاح نژاد دام و گیاه در پژوهشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی ایران در حال توسعه است.  

به گفته وی افزون بر ۱۰ صادرات نفتی و غیرنفتی ایران مربوط به محصولات و خدمات مبتنی بر فناوری است که با توجه به اینکه ایران بالاترین حجم تجارت را با چین دارد و به عبارت دیگر چین اولین شریک تجاری ایران محسوب می­ گردد، انتظار می­ رود دو کشور در حوزه تجارت فناوری نیز اقدامات اساسی انجام دهند.

ستاری گفت: با توجه به تعاملات سازنده ایران در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس از یک سو و از سوی دیگر با توجه به حضور گسترده چین در بازارهای هدف صادراتی، همکاری دو کشور در توسعه بازارهای هدف صادراتی محصولات ایران و چین می­تواند به توسعه تجارت شرکتهای دو کشور کمک کند.

او گفت: جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر توانایی های خود، در حال تلاش برای ایجاد روابط و همکاری‌های سازنده و پویا در سطح جهانی است در همین راستا، همکاری گسترده با چین برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی اظهار امیدواری کرد رویداد امروز و دیدارهای B۲B بین شرکت های فناور ایرانی و چینی، تبدیل به نقطه عطفی در همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو جانبه شود و در این راستا دولت ایران به طور کامل از برنامه‌های مشترک بین شرکت های دو کشور برای توسعه تکنولوژی و بازار پشتیبانی می‌کند.

به گفته وی کشور چین به عنوان دومین اقتصاد قدرتمند جهان پیشرفت های قابل ملاحظه ای در حوزه های مختلف علمی و فناوری و نوآوری داشته است و از قدرت اقتصادی خود در جهت سرمایه گذاری در حوزه های نوآوری و فناوری به نحوه مطلوب بهره برده است.

نمایشگاه فناوری های پیشرفته شنجن صبح امروز چهارشنبه با حضور سه هزار شرکت از حدود ۱۰۰ کشور جهان گشایش یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha