این روزنامه در یک خبر فوری به نقل از آمار وزارت کشور انگلیس، روند درخواست اقامت اروپایی ها در انگلیس پس از برگزیت را رو به افزایش توصیف کرد و نوشت: درخواست های مشابه دریک ماه قبل (سپتامبر/شهریور) برای اقامت شهروندان اروپایی و بستگان آنها در انگلیس ۵۲۰ هزار ۶۰۰ نفر بود که این رقم از یک افزایش ۱۳ درصدی طی یک ماه خبر می دهد.
اگرچه هنوز ۵۲۵ هزار و ۲۰۰ شهروند اروپایی همچنان منتظر دریافت پاسخ درخواست اقامت خود از سوی وزارت کشور انگلیس هستند، اما بیش از یک پنجم آنها ابراز نگرانی می کنند از اینکه مبادا با درخواست اقامت آنها در انگلیس به ویژه بعد از تحقق خروج این کشور از اتحادیه اروپا مخالفت شود.
پیشتر در خرداد ماه نیز شبکه تلویزیونی یورو نیوز به نقل از ساجد جاوید، وزیر کشور انگلیس اعلام کرده بود که بیش از ۷۵۰ هزار تبعه اروپایی ساکن انگلیس برای ماندن در این کشور پس از برگزیت درخواست داده بودند.
هم اکنون بیش از سه میلیون نفر از اتباع کشورهای مختلف عضو اتحادیه اروپا در انگلیس زندگی میکنند. بر اساس تصمیم دولت انگلیس این افراد اگر میخواهند همچنان در این کشور بمانند، چه برگزیت با توافق اروپا انجام شود چه بدون آن، باید درخواست اقامت خود را تا پیش از ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ ارائه کنند.
خروج رسمی و قطعی انگلیس از اتحادیه اروپا قاعدتا برای تاریخ ۳۱ اکتبر امسال (۱۰ آبان) امسال پیشبینی شده بود، اما ترزا می، نخست وزیر سابق این کشور به دلیل چند بار ناکامی در به تصویب رساندن توافق برگزیت در مجلس عوام، تصمیم به استعفا گرفته و بنابراین سرنوشت برگزیت همچنان نامشخص است.
جانشینان احتمالی خانم می در مورد تغییرات لازم در توافق برگزیت نظرهای متفاوتی دارند.
بر اساس آماری که دولت بریتانیا منتشر کرده ۱۰ کشور اروپایی که بیشترین اتباع ساکن در این کشور را دارند عبارتند از: لهستان، رومانی، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، بلغارستان، لیتوانی، فرانسه، آلمان و هلند.
بر پایه طرحی که اتحادیه اروپا پیشنهاد داده، آن دسته از اتباع اروپایی که بیش از ۵ سال مداوم در انگلیس سکونت داشتهاند، می توانند درخواست اقامت در این کشور بدهند. این افراد در صورت پذیرفته شدن درخواستشان مانند گذشته اجازه کار و تحصیل و نیز دسترسی به حقوق کنونی خود در انگلیس را نیز خواهند داشت.
نظر شما