ایرج رئیسیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۷۱۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی از طریق مدیریت بحران به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای احداث و تعمیرات واحدهای مسکونی آسیبدیده ناشی از حوادث طبیعی و تامین امور معیشتی آسیبدیدگان این نوع حادثهها از ابتدای سال ۹۸ مصوب شد.
وی به بهرهمندی ۲ هزار و ۲۴۰ نفر از آسیبدیدگان بلایای طبیعی استان سمنان از تسهیلات بانکی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بیان کرد: ۳۴۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به آسیبدیدگان در سه بخش احداث، تعمیر و امور معیشتی پرداخت شد و بقیه تسهیلات بانکی به صورت مرحلهای در حال جذب و پرداخت است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری ادامه داد: تسهیلات بانکی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سه بخش واحدهای احداثی و تعمیر واحدها در مناطق شهری و روستایی و نیز امور معیشتی و لوازم خانگی برای آسیبدیدگان است.
وی با اشاره به تعلق گرفتن ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات در بخش احداث در شهرها و ۴۰ میلیون ریال در روستاها به آسیبدیدگان، تصریح کرد: ۱۵۰ میلیون ریال برای تعمیر واحدهای شهری و روستایی تسهیلات بانکی از دستگاه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت میشود.
تخصیص ۱۴۰ میلیارد ریال برای زیرساخت روستاهای حسین آباد و تلوبین
رئیسیان اظهار داشت: علاوه بر تسهیلات بانکی، ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی سرمایهای مدیریت بحران استان سمنان برای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصویب شد.
وی با اشاره به اینکه این میزان اعتبار برای ۲ طرح روستاهای حسین آباد کالپوش و تلوبین با هدف تامین زیرساختها تصویب شد، افزود: تاکنون، ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سمنان برای اقدامهای عمرانی در این دو روستا تخصیص داده شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد از این مبلغ برای اقدامهای عمرانی شامل انجام مطالعات پهنهبندی زمین لغزه، مطالعه مکانیابی سایت جدید در روستای حسینآباد کالپوش، مطالعات توسعه روستای تلوبین هزینه شد.
وی تاکید کرد: بقیه هزینهها شامل اجرای برنامههای پایدارسازی و استمرار خدمات در این روستاها توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال اجرا است.
۱۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به آسیب دیدگان پرداخت شد
رئیسیان با اشاره به تصویب ۳۱۷ میلیارد ریال اعتبار به منظور کمک بلاعوض به خسارتدیدگان استان سمنان، گفت: خسارتدیدگان بخش مسکونی این استان، علاوه بر تسهیلات بانکی برای احداث، تعمیرات و کمک معیشت از کمکهای بلاعوض برای اسکان نیز بهرهمند شدند.
وی با اشاره به دریافت کمک بلاعوض خسارتدیدگان استان سمنان در اسکان اضطراری، اضافه کرد: با توجه به تجربیات حاصل از حوادث طبیعی گذشته در اسکان موقت مانند دراختیارگذاشتن چادر و کانکس به آسیبدیدگان در حوادث طبیعی، دولت تصمیم گرفت کمک بلاعوض دوره کوتاه ۶ ماهه تا یک ساله را جایگزین روشهای گذشته کند.
رئیسیان یادآور شد: این روش اقدامی سازنده برای کاهش فشار بر دولت و افزایش سطح رفاه اجتماعی مردم آسیبدیده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان با بیان اینکه دولت متعهد شد تا برای هر خانوار آسیبدیده به شرط احداث خانه ۶۰ میلیون ریال پرداخت کند، ابراز داشت: ۱۰۰ میلیارد ریال از ۳۱۷ میلیارد ریال اعتبار تصویبی مدیریت بحران استان به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، به حدود ۲ هزار و ۴۵۰ نفر پرداخت شد و بقیه اعتبار نیز در حال جذب و پرداخت است.
رانش زمین در بخش کالپوش شهرستان میامی در شرق استان سمنان اوایل سال ۹۸ باعث آسیب به زیرساخت ها و تخلیه خانه ها به منظور حفظ جان شهروندان شد.
بخش کوهستانی کالپوش میامی به مرکزیت روستای رضوان شامل ۱۲ روستا است که دست کم ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و شغل بیشتر مردم این منطقه کشاورزی و دامداری است، این بخش در ۲۰۰ کیلومتری شمال شرقی شاهرود قرار دارد.
شهرستان میامی با بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان واقع است و بیش از ۸۰ درصد مردم این شهرستان در روستاها زندگی می کنند.