۲۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۱۹
کد خبرنگار: 2784
کد خبر: 83556717
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ماهنشان، قطب کشت گیاهان کم‌آب‌بر

۲۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۱۹
کد خبر: 83556717
ماهنشان، قطب کشت گیاهان کم‌آب‌بر

زنجان - ایرنا - فرماندار ماهنشان گفت: با توجه به قرارگیری این شهرستان در اقلیم خشک و در راستای سیاست‌های دولت مبنی بر کشت گیاهان کم‌آب‌بر حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی شیب‌دار ماهنشان از سال گذشته، زیر کشت گیاهان دارویی قرار گرفته است.

مجتبی نوری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: ۲۲ هکتار از این اراضی، گل محمدی است که با توجه به کشت در سال گذشته، هنوز به گل‌دهی نرسیده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۶۰ هکتار از اراضی شهرستان نیز زیر کشت پسته قرار دارد، اظهار داشت: ۳۶۰ هکتار زیر کشت رفته و حدود ۱۰۰ هکتار نیز در اراضی روستای ایده‌لو در حال احداث است.

نوری با اشاره به برداشت سالانه بیش از ۵۵ تُن پسته در شهرستان ماهنشان، خاطرنشان کرد: ۸۵ درصد از اعتبارات بلاعوض دولتی برای تجهیز زمین های زیر کشت پسته به سیستم آبیاری تحت فشار و قطره‌ای یافته است.

این مسئول، ماهنشان را یکی از شهرستان‌های سرآمد استان در بخش کشاورزی خواند و گفت: به برکت وجود رودخانه قزل‌اوزن، روستاهای پرجمعیت و سکونتگاه‌های رسمی در اطراف آن شکل گرفته که شغل اکثر ساکنان آن کشاورزی، دامداری و آبزی‌پروری است.

وی اظهار داشت: ماهنشان از بهترین زمین‌ها برای کشت زعفران برخوردار است و زعفران این منطقه، عیار بسیار بالایی دارد.

نوری خاطرنشان کرد: کشت این محصول از محل تسهیلات سامانه کارا در ۱۶هکتار از زمین‌های منطقه در دستور کار قرار گرفته و سالانه پنج کیلوگرم زعفران از این زمین ها برداشت می‌شود.

نوری افزود: در حوزه دام نیز ماهنشان، اولین شهرستانی است که گوسفند نژاد افشاری، پرورش داده می‌شود.

فرماندار ماهنشان با بیان اینکه این شهرستان، اولین تولیدکننده ماهی سردآبی قزل‌آلا در استان و شمال غرب کشور است، ادامه داد: ۷۰۰ استخر پرورش ماهی قزل‌آلا در این شهرستان وجود دارد.

وی تصریح کرد: این شهرستان با تولید سالانه بیش از ۲۴۰ تُن عسل، مقام اول استان را داشته و ماهنشان، اولین شهرستان در شمال‌غرب کشور است که ملکه زنبور عسل توسط بخش خصوصی در آن پرورش داده می‌شود.

فرماندار ماهنشان ابراز کرد: تکمیل زنجیره تولید، یکی از خواسته‌های این شهرستان بود که هم‌اکنون سه واحد تولیدی در شهرک صنعتی ماهنشان در این زمینه فعالیت می‌کنند.

نوری، معدن را یکی دیگر از پتانسیل‌های این شهرستان خواند و گفت: بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه در این شهرستان و در شهر دندی قرار دارد.

وی با بیان اینکه ماهنشان در کریدور گردشگری کشور قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: با توجه به تاکید بر توسعه خانه‌های بومگردی تا کنون مجوز هفت خانه بومگردی صادر شده که سه مورد از آن‌ها در روستاهای خندقلو، قوزلو و علم‌کندی فعال است.

نوری اظهار داشت: صدور مجوز برای سه خانه بومگردی دیگر نیز در دست اقدام است.

وی افزود: ۲ خانه گردشگری نیز از محل اعتبارات دهیاری‌ها در روستاهای هدف گردشگری علم‌کندی و بهستان راه‌اندازی شده و فعال هستند.

این مسئول یادآور شد: روستاهای پلکانی قوزلو و خورجهان نیز دارای بافت باارزش برای بومگردی و گردشگری هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha