«پل مارتین» یکی از مقامات ارشد ناسا به تازگی اعلام کرده است که از سال ۲۰۰۶، ناسا ۷۰ صندلی سایوز را به ارزش حدود ۳.۹ میلیارد دلار از روسیه خریده است و به طور متوسط برای هر بار حدود ۵۵.۴ میلیون دلار پرداخت شده است چرا که قیمت رفت و برگشت هر سفر به فضا حدود ۲۱.۳ تا ۸۶ میلیون دلار خرج روی دست آمریکاییها گذاشته است.
ناسا نیز در گزارشی اعلام کرده است که از سال ۲۰۱۷، برای در اختیار گرفتن ۱۲ صندلی اضافی در سایوز قراردادی به ارزش یک میلیارد دلار با طرف روسی امضا کرده است به عبارتی برای هر صندلی ۷۹.۷ میلیون دلار پرداخت شده است.
با توجه به فعالیت شرکتهای خصوصی در آمریکا برای آغاز سفرهای تجاری به فضا، ناسا پیشبینی کرده بود که شرکت روسکاسموس (متولی امور فضایی در روسیه) با توجه به کاهش نیاز آمریکا مجبور به کاهش پروازهای فضایی خود شود با این وجود صاحبنظران معتقدند که اگر پروازهای تجاری تا اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی آغاز نشود، فضانوردان آمریکایی دیگر جای خالی در سایوز برای اعزام به فضا نخواهند داشت.
چرایی وابستگی آمریکا در حوزه فضایی به روسیه
آمریکا که با استفاده از فرصت دوران نابسامانی اقتصادی و صنعتی روسیه به دلیل فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، توانست به پیشروترین کشور در عرصه فضایی تبدیل شود، بر اثر انفجار شاتل خود در سال ۲۰۰۳ مجبور شد، تقریبا بخش اصلی برنامههای خود را در این بخش تا جایگزینی سامانهای مطمئن متوقف کند.
اول فوریه ۲۰۰۳ شاتل فضایی کلمبیا پس از انجام ماموریت خود هنگام ورود به جو زمین منفجر شد و هفت سرنشین آن کشته شدند که به فاجعه بزرگ علمی فضایی این کشور شهرت یافت.
پیشتر اعلام شده بود که پنتاگون تا سال ۲۰۲۲ میلادی نیاز به خرید ۱۸ موتور ار.دی-۱۸۰ روسی برای پرتاب ماهوارههای نظامی خود دارد و تا زمانی که آمریکا نتواند موتور موشک فضایی بسازد باید به خرید موتورهای روسی ادامه دهد.
پیشتر صاحبنظران عنوان کرده بودند که ساخت موشکهای مشابه روسی توسط آمریکا پنج سال زمان میبرد.
اکنون روسیه تنها کشوری است که میتواند انسان به فضا اعزام کند و در این زمینه به دیگر کشورهای جهان خدمات ارایه میدهد.
نظر شما