سردار نصرت الله سیف روز شنبه در همایش تجلیل از شبانان و گله داران عشایر خراسان شمالی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: طرح افزایش میزان تولید گوشت قرمز توسط جامعه عشایری آماده و به مجلس شورای اسلامی و دولت نیز ارائه شده است.
وی با بیان اینکه خانوارهای عشایری توانمندی بالایی برای افزایش تولید گوشت قرمز دارند، افزود: البته این امر نیازمند حمایت های حداقلی است و در این مسیر برخی از قوانین سخت گیرانه و دست و پاگیر نیز باید اصلاح شود.
به گزارش ایرنا، اکنون عشایر کشور با در اختیار داشتن ۲۳ میلیون راس دام، سالانه ۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز تولید میکنند.
بر اساس آمار جامعه عشایری کشور با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سالانه ۶ میلیون تن انواع محصولات لبنی، دامی و باغی را تولید و روانه بازار میکند.
سیف با بیان اینکه خانوارهای عشایری توانمند و خودکفا هستند، اظهار داشت: متاسفانه برخی از مقررات جلو افزایش تعداد دام عشایر را گرفته است که از مسئولان مربوط انتظار داریم با اصلاح این قوانین، به رونق تولید در این حوزه کمک کنند.
وی افزود: اکنون تعداد خانوارهای عشایری رو به کاهش است و دلیل این امر نیز نبود امکانات و فقر زیرساختی در بخش های مختلف است.
رئیس سازمان بسیج عشایر بر برقراری عدالت در بین تمامی اقشار جامعه تاکید کرد و گفت: ملت مستضعف و پابرهنه برای اجرای عدالت انقلاب کردند و اکنون جامعه عشایری نیز حق دارد که امکاناتی همچون پایتخت نشینان طلب کند.
وی افزود: خانوار های عشایری نیز نیاز به افزایش درآمد، شغل، بهداشت و درمان، آموزش، سواد، تفریح، رفاه و سایر خدمات دارند چرا که تمامی اقشار این خدمات را دریافت می کنند.
سردار سیف با بیان اینکه عشایر ۲ درصد جمعیت کشور را دربرمی گیرند؛ افزود: اما همین جمعیت ۲ درصدی، پنج درصد شهیدان را تقدیم انقلاب و ارزش ها کرده اند و با حراست از مرزها، به انقلاب و تثبیت آن بسیار کمک کرده اند.
وی به برخی از مشکلات عشایر اشاره کرد و اظهار داشت: در گذشته به خاطر شرایط آب و هوایی برخی از خانوارها در نزدیک رودخانه ها سکونت داشتند که اکنون اجازه تغییر محل سکونت به آنان داده نمی شود و حال آنکه هر ساله از این ناحیه بروز سیل متحمل آسیب ها و خسارات زیادی می شوند و حتی به آنان اجازه ساخت و ساز مسکن با مصالح مقاوم داده نمی شود.
تخریبگر خواندن عشایر، درست نیست
رئیس سازمان بسیج عشایری از برخی نگاه های نادرست به عشایر نیز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه اکنون کارشناسان و حتی دانشگاهیان علت تخریب مراتع و از بین رفت محیط زیست و جنگل ها را زیر سر خانوارهای عشایری و دام آنان می دانند، که این تفکری اشتباه است چرا که این قشر بهترین نگاهبان این حوزه ها هستند زیرا زندگی آنان به آب و خاک وابسته است.
سیف، کمبود کانکس برای استقرار مدارس عشایر و ارسال احضاریه های قضایی را از دیگر مشکلات عشایر خواند و گفت: بعضا برای برخی از افراد در مناطق عشایری، احضاریه هایی صادر می شود که چون به علت نوع زندگی در حرکت، به دست آنان نمی رسد، گاه منجر به بریدن جریمه های سنگینی برای آنان می شود.
در این آیین از شماری از سران، شبانان و گله بانان عشایر خراسان شمالی و نیز فعالان و تولیدگران این بخش با اهدای هدایایی تقدیر شد.
عشایر خراسان شمالی با بیش از ۳۰ هزار نفر، سه درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان را دارند که در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان استقرار دارند.
عشایری این استان با ۷۰۰ هزار واحد دامی در اختیار، ۲۵ درصد تولید گوشت خراسان شمالی و ۸ درصد گوشت تولیدی عشایر کشور را دارند.
نظر شما