به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیطزیست استان قم، سید رضا موسوی مشکینی در دیدار با مدیرعامل شرکت گاز استان، استفاده از ضایعات و پسماندهای کیف و کفش و دمپایی بهعنوان سوخت در کورههای آجرپزی را بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک کاملا ممنوع دانست.
وی گفت: واحدهای تولید کفش و دمپایی باید بر اساس قانون دفع اصولی ضایعات و پسماندهای خود را مدیریت کرده و از فروش آنها به افراد غیرمجاز خودداری کنند.
وی با اشاره به معضل جدی واحدهای آلاینده پیرامون شهر قم تصریح کرد: این واحدهای غیرمجاز علاوه بر تخریب زیستمحیطی، منظر شهری را نیز بههمریخته و باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شده و به نواحی و شهرکهای صنعتی منتقل شود.
موسوی ادامه داد: امروز محیطزیست بهعنوان یک مطالبه عمومی موردتوجه قرارگرفته و برای دستیابی به توسعه پایدار و رونق اقتصادی، باید مؤلفهها و شاخصهای زیستمحیطی را رعایت کنیم.
وی بر ضرورت استفاده از انرژی پاک بهویژه انرژیهای تجدیدپذیر تاکید کرد و گفت: توسعه شبکه گازرسانی میتواند در کاهش آلودگیهای زیستمحیطی بسیار مؤثر باشد، البته باید فرهنگ صرفهجویی در مصرف انرژی را در راستای مقابله با گرمایش زمین و کاهش گازهای گلخانهای در جامعه نهادینه کنیم.
وی با اشاره به هدررفت انرژی در واحدهای مسکونی، توجه به موضوع محیطزیست شهری را موردتوجه قرار داد و گفت: قانون هوای پاک ظرفیتهای مناسبی برای کاهش آلایندههای زیستمحیطی فراهم آورده است که باید از آنها استفاده کنیم.
علیرضا نصیری مدیرعامل شرکت گاز استان قم نیز در این دیدار گزارشی از برنامهها و اقدامهای زیستمحیطی این شرکت را ارائه کرد و گفت: شرکت گاز همواره خود را ملزم به اجرای قوانین و استانداردهای زیستمحیطی دانسته و در این راستا فعالیتهای ارزشمندی ازجمله تامین دائمی گاز برای نیروگاه سیکل ترکیبی قم را به انجام رسانده است.
کورههای آجرپزی در سمت جنوب شرقی شهر قم، به مساحت تقریبی یک هزار هکتار واقعشده است؛ محور جاده قدیم کاشان از میانه این محدوده عبور میکند؛ محدوده مذکور از سمت شمال شرق به راهآهن، از سمت جنوب و جنوب شرق به کنارگذر جنوبی شهر، از سمت شمال و شمال غرب به محدوده مسجد مقدس جمکران و از سمت غرب به اراضی کشاورزی دامنه کوه دوبرادران محدود میشود. حدود ۵۰۰ کوره آجرپزی در این محدوده فعالیت دارد.
قم در حال حاضر دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است و ۲.۸ درصد صنایع کشور با ایجاد اشتغال مستقیم برای ۵۳ هزار تن و سرمایهگذاری ۴۱هزار میلیارد ریال در این استان فعال میباشد.
نظر شما