به گزارش یورو نیوز، دفتر صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا ۲۲ شرکت و فرد از کشورهای بحرین، فرانسه، ایران، اردن، لبنان، عمان، پاکستان، عربستان سعودی، سنگال، سوریه، ترکیه، امارات و انگلیس را به لیست سیاه تجاری اضافه کرد.
به دنبال اضافه شدن اسامی افراد و شرکت های مرتبط، این افراد از خرید قطعات از شرکت های آمریکایی بدون تأیید دولت ایالات متحده منع می شوند.
در بیانیه وزارت بازرگانی آمریکا آمده است که دو شرکت لبنانی و اردنی نیز به دلیل حمایت از فعالیت های تسلیحاتی شیمیایی سوریه در لیست سیاه قرار گرفته اند.
این اقدام آمریکا نشان می دهد که واشنگتن به دنبال ادامه بازی چند ساله و سناریو سازی جدید در سوریه است، بازی که از چند سال پیش آغازشده و با شکست گروه های تروریستی مورد حمایت آمریکا در سوریه هنوز هم ادامه دارد.
آمریکا در سال های اخیر بارها با ادعای استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی و در اصل به منظور کمک به تروریست ها به سوریه حمله کرده است.
در ۱۹ فروردین ماه سال گذشته (۱۳۹۷) بود که رسانه های غربی - عربی - عبری به طور هماهنگ خبر کذب حمله شیمیایی به شهر دوما در غوطه شرقی سوریه را منتشر و از همان ابتدا و بدون ارائه سندی ارتش سوریه را عامل این حمله معرفی کردند؛ اقدامی که پس از چند روز ثابت شد که اصلا حمله شیمیایی اتفاق نیفتاده و توطئه ای از سوی غرب و رسانه های غربی بوده که توسط 'کلاه سفیدها' برای صحنه سازی حمله غرب به سوریه برای نجات تروریست ها اجرا شده است.
در همان زمان 'آنتونیو گوترش' دبیرکل سازمان ملل در واکنش به گزارشهای رسانه های غربی - صهیونیستی درباره حمله شیمیایی در دوما و اتهام زنیهای مقامات برخی کشورهای غربی و مخالفان دولت سوریه به دمشق اعلام کرده بود که قادر به تایید این گزارشها نیست.
در ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ تروریست های موجود در منطقه غوطه شرقی مدعی شدند که نیروهای دولت دمشق شهر دوما در این منطقه را با سلاحهای شیمیایی هدف قرار داده است. پس از چند روز سازمان منع تسلیحات شیمیایی در بررسی خود وجود گاز کلر را در دوما تائید کرد، اما نشانهای از عامل اعصاب که تروریست ها مدعی آن بودند، یافت نکرد. همین ادعای واهی سازمان منع تسلیحات شیمیایی دستاویزی شد برای آمریکا و غرب جهت حمله به خاک سوریه.
در ۲۴ فروردین ماه سال گذشته (۱۳۹۷) بود که آمریکا در اقدامی مشترک با انگلیس و فرانسه و با همین بهانه واهی با ۱۰۳ فروند موشک و راکت، ۱۰ مرکز نظامی و تحقیقاتی سوریه را هدف قرار داد و خسارت هایی را به کشور و مردم آن وارد کرد.
در همان تاریخ بازرسان و کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی نیز در دمشق حضور داشتند و قرار بود برای تهیه گزارش به شهر دوما در نزدیکی پایتخت سوریه بروند، اما چند ساعت قبل از حضور این کارشناسان در منطقه دوما، سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس حملات هوایی خود را به سوریه آغاز کردند.
آمریکا و همپیمانانش یکسال قبل از آن یعنی در فروردین ۱۳۹۶ نیز یک بار دیگر با ادعا و بهانه استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی در 'خان شیخون' اقدام به موشک باران (۵۹ موشک) پایگاه 'الشعیرات' در استان 'حمص' در شمال دمشق کردند، ادعایی که بعدا ثابت شد از اساس دروغ بوده است.
ارتش سوریه در فروردین ۱۳۹۶ یک مقر تروریست ها را در خان شیخون هدف حملات هوایی قرار داد؛ مقری که ارتش این کشور نیز نمی دانست محل ساخت تسلیحات شیمیایی از سوی تروریست هاست؛ انتشار گاز متصاعد شده از این مقر موجب کشته شدن شماری از تروریست ها و در عین حال شهروندان سوری اطراف این مقر شد؛ آمریکا و همپیمانانش برای رسوا نشدن به سرعت شروع به جوسازی علیه حکومت دمشق کردند تا تحویل مواد شیمیایی به تروریست ها از سوی واشنگتن و غربی ها که برای هدف قرار دادن ارتش و مردم سوریه صورت گرفته بود، افشا نشود و این موضوع را به گردن حکومت دمشق بیندازند.
شهریور سال ۱۳۹۷ نیز سناریوی استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی علیه تروریست ها توسط جبهه غربی - عربی - صهیونیستی یا همان حامیان تروریست ها تکرار شد، اما این بار این سناریو قرار بود در استان 'ادلب' در شمال غرب سوریه یا همان آخرین پایگاه تروریست ها اجرا شود، اقدامی که قبل از اجرا به کمک روس ها خنثی شد.
در همان زمان یعنی چهارم شهریور ۱۳۹۷خبرگزاری روسی 'ریانووستی' به نقل از 'ایگور کوناشنکوف' سخنگوی وزارت دفاع این کشور گزارش داد که تروریست ها قصد دارند در منطقه 'کفر زیتا' در استان ادلب دست به حمله شیمیایی زده و این اقدام را بر عهده ارتش سوریه بیندازند.
در اواخر اردیبهشت ۹۷ اعتراف 'ایان هندرسون' کارشناس 'سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی' نسبت به تحریف و دستکاری نتایج تحقیقات درباره حمله شیمیایی به منطقه 'دوما' در استان 'ریف دمشق' سوریه، رسوایی دیگر برای این سازمان و همچنین آمریکا و غرب ایجاد کرد.
هندرسون در آن زمان اعلام کرد که گزارش رسمی سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی درباره حمله به شهر دوما در غوطه شرقی در استان ریف دمشق سوریه، با واقعیت ها منطبق نیست.
در گزارش هندرسون که خبرگزاری 'اسپوتنیک' روسیه آن را نقل کرده، گفته شده بود که بر اساس آزمایش ها و بازدید انجام شده از مکان حادثه، به احتمال زیاد مخازن و کپسول ها از آسمان پرتاب نشده و توسط افراد بر روی زمین کار گذاشته شده بود.
گروهی از کارشناسان به ریاست هندرسون آزمایش هایی را انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که وضعیت مکان حادثه در شهر دوما با آثار حمله تناسب ندارد، زیرا با توجه به سوراخ شدن سقف بتنی در محل حادثه باید مواد سمی در محل یافت می شد و در مکانی دیگر نیز یک مخزن مواد شیمیایی بر روی یک تخت قرار گرفته بود و حتی چاشنی آن سالم بود و این موضوع پس از برخورد با سقف غیرممکن است.
بر این اساس، کمیته مهندسی وابسته به گروه حقیقت یاب نباید در سال گذشته به طور قطع اعلام می کرد که این کپسول ها از آسمان (از سوی نیروهای سوری) پرتاب شده، زیرا وضعیت مکان با وضعیت محلی که از آسمان مورد حمله شیمیایی قرار گرفته، متفاوت بود.
آمریکا و همپیمانانش در سال های اخیر بارها به بهانه های واهی به سوریه حمله کرده اند؛ بهانه هایی که هرگز ثابت نشده و فقط در ظاهر مجوزی برای سران آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای کشتار مردم سوریه بوده است.
توطئه آمریکا و هم پیمانانش علیه مسلمانان، مردم سوریه و منطقه تمامی ندارد و هر روز ابعاد جدیدی به خود می گیرد وارایه لیست سیاه تجاری ۲۲ شرکت و فرد از سوی وزارت بازرگانی آمریکا با ادعای حمایت آنان از فعالیت سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی در سوریه توطئه جدید واشنگتن علیه منطقه به ویژه دمشق است و تا زمانی که مقاومت مردم و دولت سوریه در مقابل زیاده خواهی های آمریکا همچون گذشته ادامه داشته باشد، توطئه ها و بازی های مضحک آمریکایی ها علیه مردم سوریه نیز ادامه خواهد داشت.
نظر شما