۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۹:۱۰
کد خبر: 83557574
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تازه‌های نشر؛ فلسفه سیاسی از غرب تا شرق

۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۹:۱۰
کد خبر: 83557574
تازه‌های نشر؛ فلسفه سیاسی از غرب تا شرق

تهران- ایرنا- «شهریار منجی؛ معنای شاهکار ماکیاولی» و «تفکر چین باستان و قدرت چین مدرن» دو اثر با موضوع فلسفه سیاسی از دنیای شرق و غرب است که به همت انتشارات علمی و فرهنگی روانه بازار کتاب شده است.

مائوریتزیو ویرولی که به گفته خودش شهریار منجی؛ معنای شاهکار ماکیاولی را به سفارش رابرت تمپیو ( Robert Tempio) ویرستار ارشد دانشگاه پرینستون (Princeton) آمریکا نوشته در این کتاب به این دیدگاه رسیده است که «در واقع هیچ تفاوتی بین ماکیاولی در مقام نویسنده سیاسی جمهوری‌خواه و ماکیاولی در مقام مشاور شهریاران وجود ندارد».

نویسنده این تصور عمومی از فلسفه سیاسی ماکیاولی مبنی بر «استقلال سیاست از اصول اخلاقی» را به دو دلیل عمده دفاع‌ناپذیر می‌داند؛ نخست از آن رو که متن ماکیاولی را تحریف می‌کند و دوم به این سبب که از حیث فلسفی بسیار ضعیف است.

رابرت بلک استاد دانشگاه لیدز (Leeds) انگلیس در مورد این کتاب می‌گوید:  ویرولی تفسیری تازه و حیرت‌انگیز از شهریار ماکیاولی ارائه می‌دهد. شهریار نه مانیفست رئالیسم سیاسی جدید، نه کتاب راهنمای مستبدان و نه منادی جدایی سیاست از اخلاق است. شاهکار ماکیاولی برنامه رهایی و نجات ایتالیا است.

شهریار در هیات منجی، رئالیست خیال‌پرداز، خطابه بزرگ و پیامبر رهایی، ۴ فصل شهریار منجی؛ معنای شاهکار ماکیاولی را تشکیل می‌دهند که با ترجمه زانیار ابراهیمی در ۱۵۲ صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه در مجموعه اندیشه و اندیشه‌ورزان انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.

تفکر چین باستان و قدرت چین مدرن را می توان کتابی بی‌نظیر در عرصه تئوریزه کردن «رویای چینی» به منظور عملی ساختن آن دانست. این کتاب را پرفسور یان شوئه تونگ، استاد برجسته و رئیس موسسه روابط بین الملل دانشگاه شینخوا به رشته تحریر درآورده است.

ابوالفضل علمایی‌فر در نشستی در مورد این کتاب گفته است: اهمیت این کتاب به مراتب در عصر قدرت‌گیری نخبگان نسل پنجم به رهبری شی جین پینگ و تلاش این کشور برای «فرار از تله طبقه متوسط» و دستیابی به توسعه پایدار از یک سو و افزایش چالش‌های این کشور با ایالات متحده آمریکا و درگیری های آن در دریای جنوب چین و تحولات جهانی به ویژه پس از جای گیری جمهوری‌خواهان به سردمداری ترامپ در کاخ سفید، فزونی بسیار یافته است.
یان شوئه تونگ که در سال ۲۰۰۸ از سوی نشریه آمریکایی «سیاست خارجی/Foreign Policy» در ردیف ۱۰۰ روشنفکر برتر جهان قرار گرفت، از منظر واقع‌گرایانه مباحثی عمیقی را در ارتباط با تثبیت قدرت چین مدرن در عرصه روابط بین الملل و جایگزینی آن با قدرت برتری غالب- ایالت متحده امریکا- بیان می‌کند. بر این اساس کتاب از دو منظر از اهمیتی شایان توجه برخوردار است؛ نخست آنکه وی با بررسی اندیشه بین‌دولتی متفکران بزرگ دو دوران تاریخی چین باستان، یعنی دوران ماقبل سلسه چین و دوران دولت‌های متخاصم، تصویری روشن و عمیق از آبشخور فکری چینیان امروز در اختیار قرار می دهد که در نتیجه آن می توان تا حد زیادی تفاوت نگاه نخبگان این کشور به عرصه نظام بین‌الملل با همگنان غربی‌شان را دریافت، دوم آنکه چشم اندازی از حرکت چین طی سال‌های آتی جهت جایگزین شدن با قدرت غالب را به تصویر می‌کشد که بی شک درک مولفه‌های آن از اهمیتی حیاتی جهت فهم تحولات و انتقال قدرت در حوزه روابط بین الملل برخودار است. شاید از همین رو هنری کیسنجر سیاستمدار، دیپلمات و مشاور ژئوپلیتیک آمریکایی، از این کتاب با صفت «بررسی شگفت انگیز» یاد می‌کند.

از این رو می‌توان کتاب حاضر را در ردیف کتاب‌های بنیادین شناخت چین امروز قرار داد که در جنبه‌های مختلف بنیادهای خیزش چین مدرن کنکاش می‌کند و می‌کوشد چشم اندازی از رویکرد چین فردا در عرصه نظام بین الملل ارائه دهد.

تفکر چین باستان و قدرت چین مدرن در سه بخش: تفکر چین باستان، قدرت چین مدرن، نظرات و پاسخ به نظرات و در هفت فصل مطالعه مقایسه‌ای فلسفه سیاسی بین دولتی دوران ماقبل سلسله چین، فلسفه سیاسی بین دولتی شونزه و پیام آن برای امروز، هژمونی در تدابیر جنگی دولت‌های متخاصم، آزمونی از تئوری پژوهشی در خصوص فلسفه سیاسی بین دولتی دوران ماقبل سلسله چین، دو قطب کنفسیوسیسم: مقایسه فلسفه سیاسی بین دولتی منسیوس و شونزه، هژمونی سیاسی در چین باستان: مروری بر «هژمونی در تدابیر جنگی دولت‌های متخاصم»، فلسفه دوران ماقبل سلسله چین و خیزش چین امروز نوشته شده است.

این کتاب با ترجمه ابوالفضل علمایی‌فر در ۴۴۲ صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha