نورمحمد کوچکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: امسال هر کیلوگرم وش پنبه به قیمت ۶۶ هزار ریال توسط مرکز تعاون روستایی استان به صورت توافقی خریده شده و به کارخانههای پنبه پاک کنی استان برای فرآوری حمل می شود.
وی بیان کرد: مرکز خرید توافقی وش پنبه مدیریت تعاون روستایی استان تا پایان آذر ماه سال جاری به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
پیشتر علی موسیخانی رییس اداره پنبه و دانه های روغنی سازمان جهادکشاورزی گلستان پیش بینی کرد که از ۱۷ هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت پنبه در استان حدود ۳۵ هزار تن وش تولید شود.
خرید توافقی وش پنبه از کشاورزان گلستان به طور عمده از طریق تعاون روستایی و کارخانه های پنبه پاک کنی استان صورت می گیرد.
گلستان در گذشته به واسطه زمین های فراوان زیر کشت پنبه و تولید زیاد این محصول به سرزمین طلای سفید مشهور بود که پس از چند سال وقفه بار دیگر کشت آن در حال رونق گرفتن است.
به گفته کارشناسان زراعت پنبه در منطقه، به طور میانگین کشت هر هکتار پنبه برای ۴ نفر شغل ایجاد می کند که این میزان اشتغال با در نظر گرفتن حمل و نقل و صنایع تبدیلی (پنبه پاک کنی و نساجی) در سطح کلان به ۱۰۰ نفر نیز می رسد.
کشت پنبه در این استان شمالی با مساعد بودن شرایط آب و هوایی از اردیبهشت ماه با ریختن بذر در زمین آغاز و با برداشت محصول از مهر تا اواخر دی ماه به پایان می رسد.
سال زراعی قبل در ۱۰ هزار و ۶۲۱ هکتار از اراضی گلستان پنبه کشت شد که بیش از ۱۵ هزار و ۳۰۰ تن وش از آن تولید و تحویل کارخانههای پنبه پاک کنی گردید.
گلستان رتبه سوم تولید وش پنبه کشور را در اختیار دارد.
استان مرزی گلستان واقع در شمال کشور با داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا، دارای ۶۶۷ هزار هکتار زمین زراعی حاصلخیز است که هر ساله به زیر کشت محصولات زراعی مختلف از جمله پنبه میرود.
نظر شما