محمد حسن طالبیان در آئین گشایش نمایشگاه ایران و ایتالیا: شصت سال سابقه همکاری دو کشور که در موزه ملی ایران برگزار شد با اشاره به شباهت شیوه مرمت آثار تاریخی در ایران و ایتالیا گفت: یکی از دلایل این شباهت میتواند به تحصیل دانشجویان ایرانی در دانشگاههای ایتالیا بازگردد.
وی افزود: این همکاری و روابط دوستانه دوجانبه سبب شده، با بسیاری از پیشنهادها که ایتالیا در این حوزه مطرح میکند، بلافاصله موافقت کنیم.
طالبیان یکی دیگر از موارد همکاریهای ایتالیا با ایران را پس از وقوع بحرانها عنوان کرد و افزود: پس از وقوع زلزله در بم، مرمتگران و کارشناسان ایتالیایی برای مرمت ارگ بم به ایران آمدند که بسیار از آنها سپاسگزاریم و هرجا نیاز به طراحی موزهای داشتیم ایتالیا پیشقدم بودند.
اهدای تجهیزات آزمایشگاهی و لوازم آزمایشگاهی در حوزه مرمت و اکتشاف به پاساردگاد از سوی ایتالیا از جمله مواردی است که جای تشکر دارد.
وی در ادامه به همکاری مرمتگران بدون مرز ایتالیایی در پاساردگاد اشاره کرد و گفت: هماکنون در «تچرا و شورا» مرمتگران ایرانی و ایتالیایی در کنار یکدیگر مشغول فعالیت هستند و البته نگاه ما از الگوی مرمت به حفاظت بیشتر نزدیک شده است. در این پروژه به همراه مرمت گران ایتالیایی از الگوی حرفهای بکارگیری ابزار نوین و مواد جدید بهره گرفتیم.
بکارگیری تجارب از ایتالیا در مستند سازی نمونهای از همکاری دو کشور است
بهروز عمرانی رئیس پژوهشگاه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به آنکه احیا و مستندسازی فعالیتهای باستانشناسی و میراثفرهنگی از اهداف پژوهشگاه است، گفت: ایران و ایتالیا دو مهد تمدن در خاورمیانه و مدیترانه هستند و با شکلگیری موسسه بین المللی مطالعات مدیترانه و شرق (ایزمئو) فعالیت ایتالیاییها در ایران شکل دیگری به خود گرفت که اکنون نیز این فعالیتها ادامه دارد.
وی افزود: استفاده از تجارب همکاران ایتالیایی در مستندسازی، ثبت و تلاش برای حفاظت از میراث جهانی ایران به عنوان میراث مشترک بشریت نمونهای از این همکاریهاست.
عمرانی تصریح کرد: چشمانداز مورد انتظار پژوهشگاه از فعالیتهای مشترک، تعمیق بیش از پیش فعالیتهای باستانشناختی با کاربرد علوم میان رشتهای و انتشار دستاوردهای آن، توسعه امر آموزش به باستانشناسان جوان در مقاطع تحصیلی تکمیلی رشتههای باستانشناسی و مرمت آثار و نیز برگزاری نمایشگاههایی از یافتههای اینگونه فعالیتها و جاذبههای تاریخی طبیعی به منظور جلب و ترغیب ایتالیایی ها به بازدید از ایران است.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی بیان کرد: گسترش فعالیتهای ایران و ایتالیا موجب ارتقای کیفیت میراث و گردشگری خواهد شد و در معرفی بینالمللی میراث جهانی ایران موثر خواهد بود.
نظر شما