حسن مونسان دوشنبه شب در نشست شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی افزود: این میزان افزایش به ارزش ۱۳۱ هزار میلیارد ریال حجم منابع بانکی استان را به رقم ۹۶۳ هزار میلیارد ریال رسانده است.
وی شمار بانکها و موسسات مالی اعتباری فعال در خراسان رضوی را ۳۸ مورد اعلام و بیان کرد: از این تعداد ۲۴ بانک با شورای هماهنگی بانکهای استان تبادل اطلاعات دارند اما ۱۴ بانک با برخورداری از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال منابع هیچگونه تبادل اطلاعاتی با شورای هماهنگی بانکها ندارند.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی ادامه داد: منابع آزاد بانکی استان ۸۱۹ هزار میلیارد ریال است که از این میزان ۷۰ درصد معادل ۵۷۶ هزار میلیارد ریال امسال تاکنون مصرف شده است.
وی همچنین به وجود محدودیتهای ارزی اشاره و بیان کرد: با این وجود امسال ۳۵ درصد مازاد حواله های بانکی در خراسان رضوی به صورت نقدی اخذ شد که گره بزرگی را از واردکنندگان باز کرده است.
مونسان در ادامه به تدوین نخستین "برنامه عملیاتی" برای شبکه بانکی خراسان رضوی نیز اشاره و بیان کرد: این اقدام بسیار اثرگذار بود زیرا بانکها را به سمت اولویتهای کشور یعنی صنعت، معدن و کشاورزی هدایت کرده است.
وی افزود: ظرف هفت ماه گذشته امسال ۲۰۲ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات و گردشگری، قرضالحسنه، صادرات و سایر بخشها در خراسان رضوی پرداخت شد. این میزان پرداخت نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۴.۷ درصد رشد داشت. رشد پرداخت تسهیلات در همه بخشها به جز بخش مسکن و ساختمان حاصل شده است.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی ادامه داد: ۱۰ هزار و ۱۹۱ واحد تولیدی در حوزههای صنعت و معدن، کشاورزی، خدمات و صادرات این استان ۱۵ هزار و ۴۸۷ میلیارد ریال تسهیلات بانکی را طی همین مدت دریافت کردهاند. در این میان بیشترین تسهیلات پرداختی مربوط به بخش خدمات به تعداد هفت هزار و ۵۳۲ واحد بود.
وی همچنین گفت: ۵۰ واحد تولیدی تحت تملک بانکها در خراسان رضوی به ارزش دارایی ۳۳۶ میلیارد ریال و اشتغال ۲۳۷ نفر ظرف هفت ماه گذشته امسال به سرمایهگذاران واگذار شدند. این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد در تعداد واحدهای واگذارشده رشد نشان میدهد.
مونسان مانده املاک تملیکی بانکهای خراسان رضوی را نیز در نیمه اول امسال ۴۱۷ مورد به ارزش پنج هزار و ۲۱۲ میلیارد ریال و بیان کرد: "نسبت مصارف به منابع" بانکهای استان نیز در پایان سال ۱۳۹۷ به میزان ۷۰.۳۴ درصد، "نسبت مطالبات به مصارف" بانکها ۶.۵۸ درصد و "نسبت منابع ارزان قیمت به کل منابع" آنها ۱۹.۶۸ درصد بوده است.
وی حجم منابع ارزی بانکهای خراسان رضوی را هم ۱۳۳ میلیون دلار ذکر و بیان کرد: امسال میزان منابع ارزی در بانکهای استان ۱۶ درصد رشد داشته و بیشتر منابع "مصرف نیمایی" داشته است.
نظر شما