علی رحمانی روز سهشنبه در نهمین نشست تخصصی بستهبندی صنایع دستی و راهکارهای تجاریسازی آن به میزبانی شهرکرد تاکید کرد: اکنون ۲۹۵ رشته صنایع دستی در کشور فعال است و به عنوان رشتههای صنایع دستی شناخته شدهاند.
وی افزود: مجوز دویست و نود و ششمین رشته صنایع دستی در رشته بستهبندی دستساز تولیدات هنر صنعتهای مختلف صادر شده است.
رحمانی تصریح کرد: به زودی بسته تسهیلاتی ویژه بستهبندی به هنرمندان و تولیدکنندگان فعال رشتههای صنایع دستی کشور ارایه خواهد شد.
وی یادآور شد: شرکت هنرمندان در نمایشگاههای بعدی صنایع دستی ملی به بستهبندی محصولات تولیدی مشروط میشود.
رئیس کارگروه بستهبندی و تجاریسازی صنایع دستی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: رشتههای صنایع دستی کشور در قالب ۱۸ گروه و ۳ درجه آسیبپذیر شکستنی، غیرشکستنی و و تاشو فعالیت میکند.
رحمانی تاکید کرد: بستهبندی تولیدات صنایع دستی کشور به ۲ صورت دستی و صنعتی ساخته و به مصرف میرسد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصلهای مخلتف سال فعالیت میکنند.
هماکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوه دوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری این استان است.
در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار محصولات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد و این نشان میدهد این محصول میتواند یکی از مهمترین کالاهای صادراتی استان باشد.
هماینک ۵۰۰ هنرمند نمدمال در ۱۵ کارگاه بزرگ تولیدی چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند که از این تعداد ۴۰۰ نفر در شهرکرد و ۱۰۰ نفر در بروجن هستند.
تاکنون ۲۵۰ فقره مجوز صنایع دستی برای این رشته صادر شده و ۴ شرکت فعال در تولید و صادرات نمد در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.
در خرداد ۱۳۹۰ نمدمالی چهارمحال و بختیاری جزو میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است.
با توجه به کاربرد زیاد نمد، قابلیت استفاده این تولیدات در صنایع گردشگری، خودروسازی، دفاع و ورزش نیز وجود دارد.
تولید محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری به دو روش سنتی و نوین صورت میگیرد که امروزه در بخش تولید نمدهای نوین به علت نوآوری و کاربردهای مختلف افزونبر ۴۰ نوع محصول نمد تولید و روانه بازار مصرف می شود.
شهرکرد - ایرنا - رئیس کارگروه بستهبندی و تجاریسازی صنایع دستی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: رشته بستهبندی دستساز به عنوان دویست و نود ششمین رشته صنایع دستی به تازگی مجوز گرفت.
نظر شما