۳ آذر ۱۳۹۸، ۸:۱۸
کد خبرنگار: 1017
کد خبر: 83561912
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

لزوم مشارکت همگانی برای کنترل قیمت‌ها

۳ آذر ۱۳۹۸، ۸:۱۸
کد خبر: 83561912
لزوم مشارکت همگانی برای کنترل قیمت‌ها

مهاباد- ایرنا- نظارت جدی بر واحدهای صنفی و خدماتی و کنترل قیمت‌ها از سوی مسئولان اجتناب‌ناپذیر است اما مشارکت مردم از بازاریان گرفته تا مشتریان نیز در این موقعیت ضروری به نظر می‌رسد.

افزایش نرخ سوخت با توجه به میزان مصرف آن یک امر الزامی بود و به ویژه اینکه این مصرف بی‌رویه آثار سوئی همچون پرداخت یارانه قابل توجه و آلودگی هوا را نیز در پی داشت؛ از سوی دیگر قاچاق بنزین با توجه به پایین بودن قیمت آن در مقایسه با سایر کشورها همواره جذابیت بالایی برای قاچاقچیان داشت.

مسایلی از این دست در کنار توزیع عادلانه یارانه‌های پنهان باعث شد تا کارشناسان حوزه اقتصاد در این مقطع اجرای مدیریت مصرف سوخت را تجویز کرده و دولت هم به پشتوانه مصوبه سران قوا آن را اجرایی کند اما در شرایط فعلی جلوگیری از افزایش قیمت برخی دیگر از کالاها که در بیشتر موارد با سودجویی و سوءاستفاده از این موقعیت همراه می‌باشد، ضروری‌ترین نیاز بخش اقتصادی کشور به نظر می‌رسد که تحقق آن در گرو مشارکت همگانی است. 

مردم سهم مهمی در کنترل بازار دارند و نباید این امر را به تنهایی از مسئولان انتظار داشت زیرا افزایش نظارت‌ها و برخورد با متخلفان از سوی مسئولان ضروری است اما برای افزایش بهره‌وری در این زمینه، نظارت‌های مردمی بر قیمت‌ها در کف بازار نیز باید آغاز شود و گزارش‌های گران‌فروشی، احتکار، تخلف و ... بیش از پیش به گوش مسئولان برسد. 

افزایش نظارت با مشارکت مردم

نماینده عالی دولت در آذربایجان‌غربی با بیان اینکه افزایش قیمت بنزین در کشور هیچ تاثیری بر قیمت کالاها به‌ویژه کالاهای اساسی مردم نخواهد داشت، اظهار داشت: نظارت دستگاه‌های نظارتی بر قیمت کالاها و برخورد با متخلفان و سودجویان باید بیشتر از گذشته باشد و مردم نیز با آنان مشارکت کنند.

«محمدمهدی شهریاری» گفت: با توجه به اینکه قیمت نفت‌گاز تغییری نکرده است، افزایش قیمت بنزین هیچ تاثیری بر افزایش نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه مردم اطمینان داشته باشند که افزایش قیمت بنزین به نفع مردم و مورد تاکید کارشناسان اقتصادی است، افزود: تمام درآمدهای حاصل از افزایش قیمت بنزین به مردم برمی‌گردد و از این طریق باید بنزین به قیمت واقعی خود برسد.

لزوم نظارت مستمر و گسترده

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی نیز گفت: بحث نظارت مستمر و گسترده بر بازار و نحوه عرضه کالا و خدمات در اولویت مسئولان امر باشد و مردم نیز در این زمینه مشارکت کنند.

بهنام شهدی افزود: تمامی تدابیر لازم برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در بازار اندیشیده شده‌است و تیم‌های نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف بر روند قیمت کالاها در بازار نظارت دارند.

وی تاکید کرد: اگر کمبودی در این خصوص وجود داشته باشد، امکان افزایش قیمت در برخی کالاها وجود دارد و باید بحث تامین کالاهای اساسی نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تمامی فرمانداران گزارش‌هایی از وضعیت بازار شهرستان‌های استان تهیه می‌کنند، گفت: این اطلاعات در اختیار شورای تنظیم بازار استان قرار می‌گیرد تا اقدامات لازم برای کنترل قیمت‌ها در بازار اعمال شود؛ مردم باید متوجه شوند که نظارت جدی بر بازار صورت می‌گیرد و در این امر نیز مشارکت داشته باشند.

برخورد قانونی با هرگونه افزایش خودسرانه قیمت‌

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی نیز گفت: هیچ افزایش قیمتی تحت تاثیر افزایش نرخ بنزین در کشور نخواهیم داشت و با هرگونه تخلف در سطح عرضه برخورد قانونی خواهد شد؛ بر همین اساس مسئولان و مردم باید نظارت بیشتری بر بازار داشته باشند.

غلامرضا بابایی افزود: بازرسی مشترک این سازمان با تعزیرات حکومتی از سطح عرضه افزایش یافته است و با گران‌فروشی، کم‌فروشی، احتکار و افزایش قیمت خودسرانه به صورت جدی برخورد می‌شود.

وی ادامه داد: پرونده واحدهای صنفی و غیرصنفی که به صورت غیرقانونی و به بهانه گران‌شدن بنزین افزایش قیمت را در سایر کالاها اعمال می‌کنند، توسط سازمان تعزیرات حکومتی آذربایجان‌غربی خارج از نوبت و در اسرع وقت رسیدگی می‌شود.

وی با تاکید بر مشارکت مردم، افزود: مردم نباید شایعات افزایش قیمت‌های متأثر از افزایش قیمت بنزین را باور کنند و هرگونه گران‌فروشی و افزایش قیمت را با سامانه شبانه‌روزی ۱۲۴ در میان بگذارند.

فعالیت ۹۰۰ بازرس افتخاری 

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: علاوه بر ۹۵ بازرس این سازمان و ۷۵ بازرس اتاق اصناف، ۹۰۰ بازرس افتخاری مردمی با هدف نظارت بیشتر و دقیق‌تر بر قیمت کالاها در سطح استان فعال هستند.

علیرضا محمودی اظهار داشت: طی پنج روز گذشته ۲ هزار و ۴۰۹ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و غیرصنفی بازار استان انجام و ۱۸۱ پرونده تخلف نیز طی این مدت تشکیل و ۲ میلیارد و ۷۲۷ میلیون ریال جریمه نقدی برای آنها برآورد شده‌است.

وی با اشاره به اینکه درج نکردن قیمت، گران‌فروشی و کم‌فروشی از تخلفات عمده بوده، بیان کرد: تختلفات در بیشتر موارد مربوط به کالاهای اساسی نبوده و با افزایش قیمت تخم‌مرغ، میوه‌جات و پیاز مرتبط است.

وی اضافه کرد: مردم می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف و احتکار به صورت شبانه‌روزی با شماره تلفن ۱۲۴ نظارت و بازرسی ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستان‌ها و استان تماس بگیرند و در امر نظارت بر بازار مشارکت کنند.

به گزارش ایرنا ۱۰۳ هزار و ۳۹۱ واحد دارای پروانه در این استان فعالیت می‌کند؛ ۲۰ هزار و ۵۶۷ مورد از اصناف فعال در بخش تولیدی، ۴۹ هزار و ۹۷۱ واحد در بخش توزیعی، ۱۳ هزار و ۶۴۹ واحد در بخش خدماتی و ۱۹ هزار و ۱۹۷ واحد نیز در بخش خدماتی فنی فعال است.

چهار درصد از واحدهای صنفی کشور در این استان قرار دارد؛ بخش اصناف بزرگترین بخش اقتصادی آذربایجان‌غربی است که صدها هزار خانوار در استان از مزایای آن بهره‌مند هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha