۲۹ آبان ۱۳۹۸، ۸:۵۱
کد خبر: 83562005
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

ایران بدنبال صادرات انبوه تجهیزات پزشکی و دارو به روسیه

مسکو - ایرنا - معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران به همراه مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی راهی روسیه شده‌اند تا ضمن بازدید از برخی مراکز درمانی این کشور، با هدف افزایش صادرات ایران در این حوزه از نزدیک با شرایط و ضوابط صادرات و مقررات دارویی در پهناورترین کشور جهان آشنا شوند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا از مسکو، در چند سال گذشته توافقات متعددی در سطح وزیران بهداشت دو کشور بدست آمده است با این وجود، تراز تجاری در این بخش به مانند سایر بخش‌های اقتصادی رشد چندانی نداشته است، شاید یکی از دلایل آن، تغییر پی در پی قوانین در این زمینه در روسیه باشد که در راستای کاهش وابستگی به واردات دارو از خارج صورت می‌گیرد.

«ورونیکا اسکوورتسووا» وزیر بهداشت روسیه سال گذشته در حاشیه برگزاری اجلاس چهلمین سالگرد بیانیه آلماتی در قزاقستان به دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور برای کاهش واردات دارو به روسیه از سال ۲۰۱۹ اشاره و خاطرنشان کرد: باید از تجارب موفق ایران در صنعت داروسازی و تولید واکسن، استفاده بیشتری کنیم.

تنها در مهر سال ۹۵ ایران و روسیه ۱۵ سند، پروتکل و توافق همکاری امضا کردند اسنادی که شامل دو پروتکل روابط دارویی و تجهیزات پزشکی و یک برنامه اقدام عملیاتی همکاری بهداشتی بین دولتی و همچنین ۱۲ سند در بخش خصوصی دو کشور به حساب می‌آمد.

پیشتر هم ایران در چارچوب توافق‌های انجام شده با انتقال فناوری خط تولید داروی نوساخت ایرانی (فینگولیمود) درمان «ام اس» در شهر سن پترزبورگ روسیه را به بهره برداری رساند.

«ایرج حریرچی» سخنگوی وزارت بهداشت مدتی قبل به خبرنگاران در خصوص همکاری با روسیه گفته بود: پیش از این نیز همکاری‌هایی با این کشور داشته‌ایم، البته همکاری‌ها چندان گسترده نبود، اما می‌تواند قابل گسترش باشد، به لحاظ اینکه روسیه کشور بزرگی است و می‌تواند مقصد مهمی برای صادرات داروها و تجهیزات پزشکی ایران باشد. در زمینه قوانین بین‌المللی سلامت نیز با توجه به پتانسیل روسیه و قدرت آن در سازمان ملل، همکاری‌های مشترک با این کشور می‌تواند برای ما مهم باشد».
مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز بارها به امضای اسناد میان دو کشور در زمینه‌های مختلف اشاره و خاطرنشان کرده است که کار اکنون برعهده بخش‌های خصوصی است چرا که تمامی اسناد مورد نیاز در بالاترین سطوح به امضا رسیده است. 

جدا از مسائل گفته شده، دکتر جلال نائلی معاون اقتصادی و مسئول همکاری‌های بین‌المللی وزارت بهداشت که ریاست هیات اعزامی ایران به روسیه برای شرکت در سمینار مشترک دارو و لوازم پزشکی ایران و روسیه در مسکو را برعهده دارد، در خصوص اهداف این سفر گفته است: این سفر یکی از مصوبات کارگروه اجرایی وزارت بهداشت ایران و روسیه و کمیسیون اقتصادی دو کشور بود.

وی افزود: هدف از این سفر آشنایی کارشناسان ایرانی از نحوه ثبت تجهیزات پزشکی و دارو در فدراسیون روسیه است و این امکان را به شرکت‌های ایرانی می‌دهد که بتوانند با دید بازتر و آشنایی با تمام موارد مرتبط برای ثبت دارو و تجهیزات پزشکی وارد بازار روسیه شوند.

معاون اقتصادی و مسئول همکاری‌های بین‌المللی وزارت بهداشت ایران معتقد است: بازار روسیه و اوراسیا یکی از مهمترین بازارها برای ایرانی‌هاست چرا که ایران در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی توانمندی بالایی دارد و شرکت‌های ایرانی می‌توانند از این بازار استفاده کرده و ارز بری بالایی بدست آورند.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های ایرانی باید به جمعیت ۲۰۰ میلیونی کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به صورت ویژه توجه کنند، هرچند که ما می‌دانیم صادرات تجهیزات و دارو به بازارهای خارجی بسیار دشوار است چرا که کشورهای هدف قوانین سختگیرانه‌ای در این زمینه دارند اما این امکان برای ما ایرانی‌ها با توجه به کیفت بالای محصولاتمان فراهم است.

«سیدحسین صفوی» مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت ایران نیز به ایرنا گفته است: صادرات انواع دارو، تجهیزات و محصولات سلامت محور در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد و ایران و روسیه برای آشنایی بهتر و بیشتر تولیدکنندگان دو کشور در خصوص نحوه ثبت دارو و تجهیزات پزشکی در مسکو گردهم آمده‌اند.

وی گفت: ایران تجربه صادرات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را دارد اما همواره یکی از موانع ما در صادرات این کالاها به کشور روسیه، زبان و آشنا نبودن به ضوابط و قوانین خاص این کشور بوده است که من گمان می‌کنم برگزاری سمیناری در همین رابطه، تلاش برای رفع موانع پیش رو است.

بنظر می‌رسد، عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا شرایط جدی تری را برای صادرات تجهیزات پزشکی و داروی ایران به همسایگان شمالی فراهم کرده است چرا که با پیوستن ایران به این اتحادیه، کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، بلاروس و قرقیزستان با ایران بر سر واردات صدها کالا با تعرفه‌های ترجیحی یا بعضا صفر به توافق رسیدند و این مساله فرصتی تازه برای صادرکنندگان با سابقه، جوان و حتی توانمند ایرانی برای توسعه بازار خود و رشد صادرات غیرنفتی ایران فراهم کرده است.

به عبارت ساده‌تر، ایران با عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امتیازهای گمرکی متنوع و خاصی از کشورهای شمالی دریافت کرده و این کشورها نیز فرصتی برابر برای حضور در بازار ایران یافته‌اند از این رو سفر مقامات وزارت بهداشت ایران به روسیه در شرایط جدید، اهمیتی دو چندان می‌یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha