۳۰ آبان ۱۳۹۸، ۷:۵۵
کد خبرنگار: 888
کد خبر: 83562113
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

حضرت معصومه(س) بانویی عالمه و محدثه بودند

قم- ایرنا- مشاور تولیت حرم حضرت معصومه(س) گفت: کریمه اهل‌بیت(س) بانویی عالمه و محدثه بودند و از پدران بزرگوار و اجداد طاهرین خود روایات بسیاری از جمله حدیث غدیر را نقل نموده‌اند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صفر فلاحی روز پنجشنبه  درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ با اشاره به این‌که فضائل حضرت معصومه(س) ویژگی‌های خاصی دارند که مخصوص به خودشان است، افزود: ایشان دختر امام و عمه امام است و آن‌گونه که در زیارت‌نامه‌ایشان آمده ‌فرزند پیامبر(ص)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است.

وی تصریح کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) از علم و دانش بالایی برخوردار بودند، زیرا تحت نظر پدر بزرگوارشان و امام رضا(ع) تربیت شدند.

وی بیان کرد: کریمه اهل‌بیت(س) فضائل بسیاری دارد که بر اساس روایاتی از امام رضا(ع) و امام جواد(ع)، پاداش زیارت ایشان، بهشت ذکرشده است.

فلاحی افزود: بر اساس روایتی از امام صادق(ع)، این بانوی بزرگوار در شهر قم دفن می‌شود و نامش فاطمه است و هر کسی وی را زیارت کند، بهشت بر او واجب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: زیارت‌نامه‌ای از امام معصوم بر او نقل‌شده که درباره کمتر امامزاده‌ای چنین زیارت‌نامه‌ای با این تفصیل، ویژگی، ذکر، حمد و تسبیح شروع می‌شود.

وی با بیان این‌که زیارت‌نامه حضرت معصومه(س) با سلام به حضرت آدم آغاز و با ذکر ویژگی‌های حضرت تمام می‌شود، ادامه داد: القاب متعددی در زیارت‌نامه برای ایشان نقل‌شده است که به گفته بزرگان نشان‌دهنده ویژگی‌های یک شخص طاهره، رشیده، تقیه و مرضیه می‌باشد.

مشاور تولیت حرم حضرت معصومه(س) اضافه کرد: مقام شفاعت حضرت فاطمه معصومه(س) که در زیارت‌نامه عرض می‌کنیم  نشان می‌دهد حضرت غیر از این‌که دختر و خواهر امام است، در درگاه الهی شخصیت مستقل، جایگاه و حرمتی دارد که می‌تواند با این مقام دیگران را شفاعت نماید.

وی در ادامه گفت: بر اساس آنچه در تاریخ ذکرشده یک سال پس از آمدن امام رضا(ع) به ایران و تبعید اجباری ایشان از مدینه به خراسان رضوی، کاروان‌هایی از مدینه به نشانه حمایت از امام رضا(ع) و برای دیدار با این امام همام به سمت خراسان به راه افتادند.

وی با بیان این‌که مسئولیت یکی از این کاروان‌ها بر عهده حضرت معصومه(س) بود، اضافه کرد: این کاروان در منطقه مرکزی ایران مورد هجوم قرار گرفت و حضرت موفق نشدند که به خراسان و مرو بروند.

فلاحی ادامه داد: حضرت معصومه(س) از کاروانیان درخواست می‌کنند وی را به قم ببرند و می‌فرمایند: از پدرم شنیدم قم آشیانه آل پیامبر(ص) است که آمدن حضرت به این شهر باعث شد اتفاقات مهمی به‌ویژه در عرصه نشر معارف و انتقال فرهنگ اهل‌بیت(س) از قم به سراسر جهان صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه نقل‌شده ایشان ۱۷ روز در قم زنده بودند که پس رحلت، با توجه به شخصیت و جایگاهی که داشتند در باغ بلبلان مدفون شدند و قبر شریف ایشان، پایگاهی برای نشر معارف شد.

وی گفت: نخستین مدرسه حدیث در شهر قم شکل گرفت و بزرگان در سراسر کشور برای زیارت این بانوی بزرگوار به قم آمدند.

فلاحی افزود: جغرافیای نشر معارف اسلامی با آمدن حضرت فاطمه معصومه(س) به قم گسترش پیدا کرد، مساله زیارت رونق خاصی گرفت و این شهر مدرسه‌ای برای نشر معارف قرآن و اهل‌بیت(س) شد.

وی با بیان این‌که به یُمن حضور حضرت معصومه(س) در قم مدارس و مراکزی به نام این حضرت احداث شد، ادامه داد: در حقیقت شهر قم بعد از مدینه، کربلا، نجف و حرم امام رضا(ع) محوریت خاصی برای مسلمانان و علاقه‌مندان به اهل‌بیت(س) پیدا کرد.

۲۳ ربیع‌الاول سالروز ورود حضرت معصومه(س) به شهر قم تا سالروز رحلت کریمه اهل‌بیت(س) در ۱۰ ربیع‌الثانی، ایام معصومیه نام‌گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha