محمدرضا موحدی روز چهارشنبه در «هفتمین کنفرانس بینالمللی رباتیک و مکاترونیک» در دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: اولین هستههای مکانیک و مکاترونیک در این دانشگاه شکل گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: کشور در موقعیت سخت و دشواری قرار دارد اما از دل این سختیها باید زایشهای بزرگ بیرون بیاید که بر عهده متخصصین است.
به گفته موحدی، زمانی که تحت فشار قرار میگیریم متوجه میشویم باید به توانمندیهای بزرگ اهمیت دهیم.
وی ادامه داد: در حوزه رباتیک نیز شاهد رخدادهای مفید هستیم. اهمیت این حوزه با توجه به پیشرفت جهانی روز به روز در حال افزایش است و در زندگی روزمره نمود بیشتری پیدا میکند. به عنوان مثال هنر صنعت اتوماسیون و مکاترونیک نیز در پارک شهر توسط اساتید دانشگاه شریف شهر نشان داده شد. همچنین رباتیک اجتماعی برای پاسخگویی به نیاز و معضلات اجتماعی ایجاد شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: در دانشگاهها وظیفه برقراری و هموار کردن بستر فعالیت با دانشجویان است. هم اکنون در دانشگاه شریف در حال طراحی «مرکز نوآوری در حوزه هوش مصنوعی» و علوم داده هستیم.
ستاد توسعهای رباتیک تاسیس شود
همچنین در ادامه آریا الستی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد: برای توسعه فناوری به سه حوزه نیاز است اما حوزه مکاترونیک خود به تنهایی زیر ساخت و پیشران است و به عنوان اولویت انتخاب شده اما در کشور یک ستاد توسعهای ندارد و انجمن رباتیک این کمبود را رفع میکند.
وی ادامه داد: نیاز است به این حوزه توجه ویژه شود و برای تاسیس ستاد توسعهای رباتیک و مکاترونیک برنامهریزی شود.
الستی تصریح کرد: ۱۷۰مقاله به هفتمین کنفرانس بینالمللی مکاترونیک و رباتیک ارسال شده و ۵۴ مقاله شفاهی و ۴۵ مقاله به صورت پوستر در روزهای آتی ارائه میشود. همچنین کنفرانس ۲۰۲۰ سال آینده در دانشگاه امیر کبیر برگزار خواهد شد.
نظر شما