براساس این گزارش، تحقیقات نشان می دهد موازی با رشد اقتصادی و صنعتی چین، آلودگی هوا نیز در این کشور بیشتر شده اما دولت برای رفع این مشکل، تلاش های زیادی انجام داده است به طوری که توانسته است بین سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ میلادی، ضمن کاهش آلودگی، جان هزاران نفر را نجات دهد.
سیاست دولت چین از آن زمان تاکنون تصفیه هوا بوده است تا شهروندان از هوای پاک و بدون آلودگی بهره ببرند و مطالعات نیز نشان می دهد که اقدامات صورت گرفته تا اندازه زیادی موثر بوده است.
تحقیقات نشان می دهد که همین تلاش ها باعث شده است بین سال های ۲۰۱۳ میلادی تا ۲۰۱۷ میلادی نزدیک به ۳۷۰ هزار نفر از شمار مرگ و میر ناشی از آلودگی معادل ۹۲ درصد کاسته شود.
استفاده از انرژی های پاک، افزایش خودروهای الکتریکی، کاستن از منابع آلوده کننده و بستن بسیاری از کارخانه های آلاینده از جمله تدابیر مورد نظر بوده است این شرایط باعث بهبود شرایط آب و هوایی شده اما این مشکل را به طور کلی برطرف نکرده است بویژه در فصل زمستان بسیاری از شهرهای بزرگ چین نظیر پکن شاهد آلودگی های وسیعی هستند.
استاندارد کردن کارخانه های صنعتی، بهینه سازی استفاده از سوخت های فسیلی و بهبود تاسیسات حرارتی در مجمع های مسکونی نیز دیگر تدابیر اجرا شده کشور بوده است برنامه عمل چین از سال ۲۰۱۳ میلادی به بعد برای بهبود شرایط اقلیمی شامل متوقف شدن بسیاری از کارخانه های آلوده کننده بوده است.
کنترل آلودگی، کاهش آلاینده ها، بهینه سازی خودروها، استفاده از خودروهای برقی، استفاده از فناوری های پیشرفته، کاهش دی اکسید کربن، استفاده از انرژٰی های باد و خورشید و توسعه مزارع سلول های خورشیدی و استاندارد سازی فعالیت های صنعتی از جمله مهمترین اقدامات دولت چین برای بهبود شرایط اقلیمی در این مدت بوده است.
معرفی شهرهای آلوده
دولت چین در حال بازرسی از شهرهای مختلفی است که اقدامات اساسی برای جلوگیری از آلودگی هوا انجام نداده اند بر اساس برنامه دولت این شهرها به مردم معرفی می شوند و درعین حال به شهرت آنها لطمه می خورد و معرفی آنها باعث شرمساری مقام های دولت های محلی می شود که نتوانسته اند اقدامات موثری برای مقابله با آلودگی هوا انجام دهند.
برنامه معرفی شهرهای آلوده در استان های خه بی، خه نن و شاندونگ در شمال و مرکز و شرق چین در حال اجراست و تاکنون نام شش شهر در این استان ها به عنوان شهرهای آلوده و ناکام در اجرای برنامه های آلودگی زدایی اعلام شده است.
وزارت حفاظت از محیط زیست چین در بخشنامه ای آورده است که ما این شهرها را معرفی و مسئولان را شرمسار می کنیم تا بدانند که باید برنامه های مقابله با آلودگی هوا را به طور جدی اجرا کنند.
تلاش برای کاهش تلفات ناشی از آلودگی در چین
تحقیقات نشان می دهد اگر آلودگی هوا در چین کاهش یابد، در طول یک سال از مرگ سه میلیون نفر جلوگیری خواهد شد دانشمندان و محققان چینی که تحقیقات خود را در باره آلودگی هوا و اثر آن بر روی سلامت عمومی انجام داده تصریح کرده اند این موضوع به طور مستقیم بر مرگ و میر مردمی اثرگذار است.
بر این اساس تحقیقات صورت گرفته ثابت می کند نزدیک به سه میلیون نفر در سال در چین جانشان را به دلیل ابتلا به امراضی از دست می دهند که کاملا با آلودگی هوا مرتبط است.
موضوع آلودگی هوا در چین یکی از بحث برانگیز ترین مسایل در سال های اخیر محسوب می شود و تقریبا به طور روزمره از طریق رسانه ها و نرم افزارها در این باره اطلاع رسانی می شود.
محققان مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در گزارش تحقیقاتی خود آورده اند که سازمان بهداشت جهانی دستور کار مشخص و ضوابطی برای رفع آلودگی هوا دارد آنان افزوده اند که اگر قرار است از مرگ سه میلیون نفر جلوگیری شود باید به طور استاندارد و مشخص این مقررات و دستورها به اجرا گذاشته شود.
در سال ۲۰۱۳ میلادی در چین نزدیک به سه میلیون نفر جانشان را از دست دادند که بر این اساس یک سوم از آنها در ۷۴ شهر این کشور از جمله پکن و تیان جین و منطقه خه بی در شمال کشور و به دلیل آلودگی جان باخته اند.
فناوری پیشرفته برای مقابله با آلودگی هوا
برای اولین بار چین شبکه ای را ایجاد کرده است که بر اساس آن می توان از داده های ماهواره ای و لیزری برای شناسایی و نظارت بر آلودگی هوا استفاده کرد فعلا شبکه ای ایجاد شده است که فعلا در پکن از آن استفاده می شود و توسط ماهواره ها و رادارهای لیزری که روی سکوهای زمینی نصب شده اند بر آلودگی هوا در این شهر و مناطق اطراف نظارت می شود.
مناطق پیرامونی شهر پکن که بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت دارد شامل استان خه بی و شهر تیان جین از جمله آلوده ترین نواحی کشور محسوب می شود.
شبکه ایجاد شده در واقع دارای سامانه های کنترل از راه دور است و با استفاده از ماهواره ها و سامانه های لیزری آن می توان آلودگی را در اطراف پایتخت ردیابی کرد.
روزنامه علوم و فنون چین می نویسد که این کشور حالا دارای شبکه کنترل از راه دور و سامانه های نظارتی آب و هوایی است که به بیشتر ماهواره های کشور مرتبط شده است این سامانه ها و شبکه ماهواره ای و لیزری پس از آن به کار گرفته می شود که چین سال نو میلادی ۲۰۱۷ را با بدترین آلودگی پنج سال گذشته آغاز کرد.
چین برای نظارت بر آلودگی و رفع آن فعلا از شماری سنسورها استفاده می کند و در شهرهای مختلف نیز کامیون های اسپری زن در جاده ها به دنبال زدودن آلودگی هستند.
در واقع در شبکه مذکور ماهواره ها نقش اطلاع رسانی در باره آلودگی و غبار و دودهای سمی و آلودگی در فضا دارند و دستگاه های لیزری روی زمین میزان توزیع و پراکندگی آلودگی را تعیین می کنند.
نظر شما